Yeni sürücünün yardıma ihtiyacı vardır..

bozcaadadan selamlar.. motor aşkım her zaman olmuştur ama bugüne kadar binmek bir türlü nasip olmadı.. adada az çok motordan anlayan abilere sordum,yeni başlayacağım için 250 lik bi motor uygun olur dediler.. ben de suzuki vl 250 ıntruder da karar kıldım.. şimdi bu motorun özellikleri hakkında fazla bilgim olmadığı için sizden yardım istiyorum.. motor alırken neye dikkat etmem lazım? ve başlangıç için 250 lik ile 650 lik arasında çok mu fark vardır? bu arada fiziki özelliklerle motorun ağırlığının bi dengesi mi olması lazım? boyum 1.85 kilom 85..ayrıca 250 lik bi motorla yeni başlayan bir sürücü takriben kaç ayda uzun yol yapmaya başlayabilir?

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
motorla ilgili bilmiyorum ama motora başlamayla ilgli olarak sitede birçok konu bulabilirsiniz. 250cc ile motora başlanabilir, yeter ki limitlerinizi bilin.

Bence 500 cc 50 hp motorlarlada başlanır. 600 + 4 silindir makinalar yeni başlamak için riskli olabilir. 250 cc ilede rahatça öğrenebilirsiniz

peki 250 lik bi motorla 500 lük bi motor arasındaki ağırlık farkı nedir? çoğu kişi 600 lük bi motorun ağır olabileceğini söylüyor ama bu zaten kullanıcıya bağlı bişey değil midir? uzun yol hakkındaki görüşlerin nedir acaba?

Daha önce yazmıştım bu konuda deyip yazdığım yazıyı copy-paste yaptım biraz da kısalttım senin için.
İnşallah işine yarar biraz.
Bu arada senin seçimin Suzuki 250 vl intruder güzel bir gezi için başlangıç motoru bildiğim kadarı ile.
Sıkıntısız binersin.
Bu boy ve kilo ile o üstünde komik durmaz ve motoru rahatlıkla idare edersin.
Başlangıç için 250cc ile başlaman gerçekten hayrına olur.

Alıntı zizulander adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Ayrıntılı yazayım okunur belki.

Belli ki bu işe bulaşacaksın unutma bu hastalığa bulaştın mı bırakması imkansız gibi bir şeydir. Baştan söyleyelim de ona göre hani.
Neyse, gelgelelim işin diğer kısımlarına. Motosiklet kullanması çok zevkli bir alet olmasına karşın içinde bir çok tehlikeyi de barındıran bir alet.
Zira iki teker adı üstünde. Sen onu dengede tutamazsan o da sana karşı hoyrat davranır.
Bu yüzden belli başlı kurallarına uymalısın. Yoksa çok büyük sıkıntılar yaşatabilir.
Baştan hevesini kırmayalım şimdi.

Bilmen gereken bir diğer konu motosiklette güvenlik.
Bunun çeşitleri var.
Birincisi güvenli sürüş
İkincisi güvenlik ekipmanlarıdır.
Güvensürüş meselesine gelirsek bir çok eğitmen, kurs, kitaplar vs bu konu üzerinde uzmanlaşmışlar.
Bu eğitimleri alıp yoluna devam edersen daha bilinçli hareket edebilirsin.
Mesela yolu nasıl takip etmelisin, trafiği nasıl okurusun, bakışların önemi vs vs vs...

Bir diğer güvenlik önlemi vücudumuzu kaza sırasında ağır darbelerden korumamıza yarayan korumalar.
Bunları da sıralarsak kask, mont veya ceket,pantolon, bot, eldiven ve ekstra korumalar diye sayabiliriz. Bunlar Allah göstermesin olası bir kaza durumunda seni bir miktar koruyacaktır. Ama bilesin ki ölümsüz yapmayacak. Sen gene güvenli sürmeye devam edeceksin yani
Ha bu arada ekipman seçerken üstüne tam oturmasına dikkat et yoksa olası kötü bir durumda işlevini yerine getiremez.
Ki zaten forumlarda dolaştıkça sen de anlarsın ne demek istediğimi.

Devam edelim ama bu sefer motosiklerden gidelim.
Motosikletlerde temel olarak üç tip oturma tarzı vardır.
ayaklar geride öne yatık birincisi; süper sport motosiklet tarzı diyebiliriz bunlara
ayaklar oturduğun yerin altında dik oturuş ikincisi; touring, sport touring diyebiliriz bunlara
ayaklar önde olanlar da üçüncü grup; chopper tarzı motosikletler diyebiliriz.
ha arttırmak isteyen çıkarsa bu kategorileri arttırsın (Enduro ve Cross'a girmiyorum) ben uğraşmayacam fazla. Neyse.

Şimdi abicim sen ihtiyacına ve beğenilerine göre bu tarz motosikletlerden birini seçersin.
Ona göre tur mu yapmak istiyorsun yaparsın.
Ama başlangıçta motosiklet hakimiyetin, dengen, el ayak koordinasyonun, hız algın frenleme mesafen vs bir miktar acemice olacağı için hata affeden motosikletler ile başlaman senin bundan sonraki yaşamın için daha uygun olur.
Özetle yüksek silindirli makineler yerine 250cc ve altı motosikletler diğerlerine göre daha yavaş hızlanır, üst hızlara daha yavaş çıkarlar bu yüzden ilk kullanıcıların hatalarını daha kolay kapatırlar.
Bu yol üzerinden gidersen daha sağlıklı olabilir senin için.

eyvallah zizulander çok teşekkür ettim.. biraz önce suzuki vl 250 intruder'ın sayfasına baktım kullanıcı yorumları için,yorumların çoğu olumluydu.. gerçi uzun zamandır yazan kimse olmamış ama yazılan bütün yorumlar gayet olumlu ve beni aldığım karar için daha da teşvik etti.. sana ufak sorularım olacak,bu model bişey kullandın mı daha önce bilmiyorum ama yağışlı havalarda kayma durumu nasıl oluyor acaba? bi de senin önerin nedir uzun yol hakkında,yani takriben kaç ay şehir içi kullandıktan sonra uzun yol yapmak gerek? tabi sen diyebilirsin o sana kalmış bişeydir kendine güveniyosan hemen çık da diyebilirsin tabi ama yine de sormak istedim.. herşeyin bi püf noktası vardır peki motor alırken en çok dikkat edeceğimiz şeyler ne olmalıdır? bi kaç tane önemli şeyi vardır herhalde..

eyvallah zizulander çok teşekkür ettim.. biraz önce suzuki vl 250 intruder'ın sayfasına baktım kullanıcı yorumları için,yorumların çoğu olumluydu.. gerçi uzun zamandır yazan kimse olmamış ama yazılan bütün yorumlar gayet olumlu ve beni aldığım karar için daha da teşvik etti.. sana ufak sorularım olacak,bu model bişey kullandın mı daha önce bilmiyorum ama yağışlı havalarda kayma durumu nasıl oluyor acaba? bi de senin önerin nedir uzun yol hakkında,yani takriben kaç ay şehir içi kullandıktan sonra uzun yol yapmak gerek? tabi sen diyebilirsin o sana kalmış bişeydir kendine güveniyosan hemen çık da diyebilirsin tabi ama yine de sormak istedim.. herşeyin bi püf noktası vardır peki motor alırken en çok dikkat edeceğimiz şeyler ne olmalıdır? bi kaç tane önemli şeyi vardır herhalde..

vereceğim linklerde sorduğun soruların cevapları ayrıntılı olarak var kardeşim. Videoları izledikten sonra biraz daha fikrin oluşacaktır eminim. Tavsiye ederim izlemeni.

bu başlangıç ile ilgili video.
http://www.dailymotion.com/video/x1...m-13-baslangic-motoru_webcam#from=embediframe

bu da videodaki sunucunun ve ekibinin web sayfası
http://www.altinelbiseliadam.com/

zizulander bahsettiğin siteye girdim ve çok da güzel bilgiler öğrendim.. çok sağol,iş şimdi sadece bol bol pratik yapmaya kalıyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar