Yeni Scooterimin Fazla Yakması

Merhabalar herkese. Yakın bir vakitte ilk motosikletimi satın aldım(Rmg Moto Gusto Venice 150cc). Motorumdan genel anlamla memnunum 200km yol yaptım. Önemli bir sorunum bulunmakta. Motosikletim 50/60km yolu nerdeyse 4,5 / 4,7 lt benzinle gidiyor. Bu durum bana anormal geldi. Muadillerini kullanan çok fazla kişi tanımadığım için emsallerinin ne kadar yaktığını malesef bilmiyorum. Yakın bir vakitte ustaya götürücem fakat sorun ne olabilir? Motorun neyine baktırmalıyım? Çok yakmasında benim kullanımımın ne kadar etkisi olabilir? Teşekkürler :)

Son düzenleme:
Sıfır bir motor fazla yakar rodaj döneminde

Velhasıl ben en çok bu marka model bir scooter çok aradınızmı veya ilk tanışmanız karşılaşmanız nasıl ve ne şekilde olduğu mubarek memlekete başka aletmi bulamadın :)

Hocam ilk etapta elimde 10bin tlye yakın bütçem vardı, farklı yerlere ayırmak durumunda kaldım. İkinci el scooterlere bakarken karşıma bu mered çıktı, fiyatı çok uygun geldi. Sıfır alırsam başım çok ağrımaz dedim. Sonra 200km ye 4kez benzin doldurunca bu işte bi iş var dedim :) Bu sorun giderilirse yinede memnunum(lastikleri haricinde tabikii yazın kullanmadıgım için bilemiyorum ama çok güvenilir gelmediler bana)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------

Karbüratör ayari,hava filtresi temizliği ve bujj kontrolu

Umarım düzelir bunları yapınca hocam. 100km yapsam full depomla belki ozaman rodajda oldugu için çok yakar diyebilirimde şuan için fazla :)

Merhabalar herkese. Yakın bir vakitte ilk motosikletimi satın aldım(Rmg Moto Gusto Venice 150cc). Motorumdan genel anlamla memnunum 200km yol yaptım. Önemli bir sorunum bulunmakta. Motosikletim 50/60km yolu nerdeyse 4,5 / 4,7 lt benzinle gidiyor. Bu durum bana anormal geldi. Muadillerini kullanan çok fazla kişi tanımadığım için emsallerinin ne kadar yaktığını malesef bilmiyorum. Yakın bir vakitte ustaya götürücem fakat sorun ne olabilir? Motorun neyine baktırmalıyım? Çok yakmasında benim kullanımımın ne kadar etkisi olabilir? Teşekkürler :)

Hocam hava filtresini(5-10TL) ve bujiyi (7-10TL) değiştirmelisin. (bujiyi ve buji piposunu(15-20TL) orjinal japon NGK marka olanla değiştirmeni tavsiye ederim)

Sonrasında otomatik jikle ayarı, hava ayarı ve iğne ayarını yaparsan motor diğer 125cc motorlar kadar yakacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=mqog0zp6yD8

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:13 ----------

Ayrıca benzin hortumu, vakum hortumları, hava filtresi hortumunda delik var mı yok mu diye kontrol etmen lazım.

Son olarak karbüratör manifoldu (karbüratörü motora bağlayan lastik parça) çinli motorlarda uyduruk oluyor ve kaçırıyor. Onu da değiştirirsen iyi olur:

http://www.kalyoncumotor.com/index.php?do=catalog/results&q=manifol

imkansız o kadar yakması söylediğinizde göre 100 km de 10 litre yakıyor o motorda başka bişey var muhtemelen benzin hortumunda çatlak fala n olabilir ki o kadar yaksa dip gaz yapınca kapkara duman atması lazım egzozdan

@arda4 görüşlerin için çok teşekkürler. Şuanda daha acemi oldugum için sanırım bunları kendim hallemiycem :) farklı bi ustaya götürdüm bugün yarın alıcam bakalım motorumu. Yapılan işlemleri ve değişiklik olursa bildiririm buraya.

@emre_r19 banada çok anormal geldiği için paylaşmak istedim ama imkanı varmış demekki, motorumu servisden alınca ne değişti paylaşırım :)

@arda4 görüşlerin için çok teşekkürler. Şuanda daha acemi oldugum için sanırım bunları kendim hallemiycem :) farklı bi ustaya götürdüm bugün yarın alıcam bakalım motorumu. Yapılan işlemleri ve değişiklik olursa bildiririm buraya.

@emre_r19 banada çok anormal geldiği için paylaşmak istedim ama imkanı varmış demekki, motorumu servisden alınca ne değişti paylaşırım :)

normal şartlarda imkanı yok gibisinden söyledim yani illaki bi kaçak vs bişey vardır.servisden çıkınca yine aynı olursa işin peşini bırakma bizim ustalarımız sorunu aramak yerine bişey yok yakıt düşer kullandıkca falan gibi cümleler kullanmayı çok severler

Malesefki motoru satın aldığım yerdeki ustacıklarımız daha motora bakmadan "aa 300km de motordan ne bekliyosun, normal o daha rodajı başlamamış" gibi ithamlarda bulununca çareyi başka servisde aradım.

Malesefki motoru satın aldığım yerdeki ustacıklarımız daha motora bakmadan "aa 300km de motordan ne bekliyosun, normal o daha rodajı başlamamış" gibi ithamlarda bulununca çareyi başka servisde aradım.

Klasik işi bilmeyen veya uğraşmak istemeyen usta profili.

Kardeşim benzer bir sorunu ben de yaşadım, dediğim gibi Karbüratör manifoldu kaçak yapıyormuş bir de karbüratör diyaframı delinmiş.İkisini de değiştirince sorun düzeldi.

Al buyur fiyatlarına kendin bak:
https://www.dokuyucu.com.tr/asp/product/9171/SCOOTER-MANIFOLD-CIFT-CIKIS
https://www.dokuyucu.com.tr/asp/product/14787/SCOOTER-KARBURATOR-MANIFOLD-2-CIKIS

Bu da karbüratör fiyatı:
https://www.dokuyucu.com.tr/asp/product/6910/SCOOTER-KARBURATOR-JAPON-BASKILI-125cc

kardeşim, motorun daha yeni, abuk subuk bir durumla karşı karşıyasın, aldığın bayiye git, otur masaya bu ne saçma iş diye başla, biraz dik ve sert konuş. ya yeni motor versinler sana yada mevzuyu çözsünler. 10 litre ne demek 1000 rr yakıyor yahu.

Öncelikle çok teşekkürler yorumlarınız için. Motosiklet fuarında Rmg Moto Gusto'nun satışını yapanlarla konuştum. Alibeyköy'de Bebek Motora gitmemi tavsiye ettiler. Motorumu bıraktım karburatörde arıza varmış onu onarmışlar ve gaz telini değiştirmişler. Şuanda bile gözle görülür bir fark oldugunu anladım. Sanırım şuandan itibaren daha sağlıklı ve cebimi yakmadan binebilicem motoruma :)

Benim 4 silindir-600cc-102 beygir motosikletimden fazla yakıyor.Bir yerlerden akıtıyor olmasın, o kadar fazla yakması imkansız.

Öncelikle çok teşekkürler yorumlarınız için. Motosiklet fuarında Rmg Moto Gusto'nun satışını yapanlarla konuştum. Alibeyköy'de Bebek Motora gitmemi tavsiye ettiler. Motorumu bıraktım karburatörde arıza varmış onu onarmışlar ve gaz telini değiştirmişler. Şuanda bile gözle görülür bir fark oldugunu anladım. Sanırım şuandan itibaren daha sağlıklı ve cebimi yakmadan binebilicem motoruma :)

Geçmiş olsun hocam. Şimdi motorun normalkullanımda 125-150cc motorlar kadar yakması lazım. yani 3-3.5L/100km civarı. Sert kullanırsan da 4L civarına yaklaşması lazım.

Ucuz motordur falan deme, kalitelimotor yağı kullan her çalıştırmada motor ısınsın öyle kullan. Lastikler ve fren balatalarını kaliteli olanlarla değişirsen gidişi çok daha güzel ve çok daha güvenli olur (denedim biliyorum tavsiye ederim)

Geçmiş olsun hocam. Şimdi motorun normalkullanımda 125-150cc motorlar kadar yakması lazım. yani 3-3.5L/100km civarı. Sert kullanırsan da 4L civarına yaklaşması lazım.

Ucuz motordur falan deme, kalitelimotor yağı kullan her çalıştırmada motor ısınsın öyle kullan. Lastikler ve fren balatalarını kaliteli olanlarla değişirsen gidişi çok daha güzel ve çok daha güvenli olur (denedim biliyorum tavsiye ederim)
Teşekkürler hocam. Şuanda sadede dizlik ihtiyacım kaldı. Onu tamamladıkdan sonra lastik almayı düşünüyodum aslında fakat sanki çok fazla ısınamadım motora. Şuanda da frenleri sıktığımda bi tuhaf ses geliyo tozdandır diye umuyorum yarın yıkamayı düşünüyorum disk kısmını bakalım :) Cin malı motosikler konusunda yapılan yorumları azıcıkta olsa daha iyi anlamaya başladım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar