Yeni Nesil Motor Seçim Permütasyonları 2009/2006

Valla arkadaşlar artık bazı konularda uzmanlaştık...birde işin içine Profesyonel İstanbul Çocuğu olmanın verdiği haz girince ne nedir ne değildir öğrenmiş olduk...valla kurtlaştık...artık kim ne istiyor ne bekliyor...neden hoşlanıyor anlıyorum gibi...

bu konulardaki düşüncem şudur..

eğer şu an yaşınız 15-16-17-18 ise...

bir motor alabilecek durumda asla değilsiniz...baba harclıklarıyla bu işin yürümeyeceğini bildiğiniz için hayallerle yaşarsınız...ehliyetde ayrı bir sorundur...şartları biraz zorlayıp pedere baskı yapanlar ehliyet kursuna yazılıp A savaşlarına girer...ehliyet herşeyin başı olduğu için...ehliyet sahibi olduğunuzda ailenin size olan saygısı bir kat daha artacağı için motor almaya yanaşma ihtimali artan bir baba profili ve her konuda örnek çevreye duyarlı derslerinde başarılı mükemmel evlat profili göstermeye başlarsınız...bu arada aney devreye girer...be "beyy bizim oğlan motoru çok iistiyo bak bir motor alırsak bu çocuk üniversiteyi kazanır" şeklinde ortaya fikir atılıyor...zaten okul hayatında yarş atı olan çocuk eğer Üniversite sınavında başarılı olursa bir motor alabiliriz sana şeklinde az gazlanıyor...

ama bu yaş gurbu motor olsun ister çamurdan olsun havasındadır genelde...

genelde motor seçimleri şu an için kesinlikle CBR 125...varsa yoksa CBR 125...görüntü 10 numara...fiziğimede uygun...moto gp yede katılırım seneye diye bu model hakkında internet cafelerde araştırmalar forumlarda diiyaloglar başlıyor...

eğer yaş 18-19-20-21 ise...

muhtemelen üniversiteyi kazandınız...okumaktasınız...1-2-3 veya 4. sınıftasınız...maddi durum iyiyse bir motor babaya aldırılabilir...oda derslerdeki başarınıza bağlı tabi...ama durumlar anca okumaya yetiyorsa motor hayallerine devam...son sınıfa doğur hem okuyupğ hem çalışıyorsunuz...elinize 3-5 kuruş geçiyor...1000-1500-200 liranız var...o paraya ne alabileceğinizi düşünüp duruyorsunuz...seçenğiniz az...moto forumlarda milletin altında RR lar var herkesin aklı gidiyor ama en kral motor sizin motorunuzdur hep...ayağınızı yerden kessinde ne olacaksa olsun artık sendromu...

22-23-24-25 yaş düşünceleri...

artık iş hayatına adımlarınızı attınız...evde sözü geçen özgür bir birey oldunuz diyelim...evdeki itirazlara cevap verip asilik veya ben istiyorum işte o kadar diyebileceğiniz heyecanlı yaş grubu...

amav kesinlikle artık bir makina sahibi olabilmek...maddi durum iyiyse zaten babanıza bir SS aldırabilirsiniz...ama baba parasıyla benzin almanında verdiği dayanılmaz bir hafilik var...o durumda kötü...çok şanslı birisiniz demektir...ama ben geneli orta hallliler için yazıyorum...evet elinize 3-5 kuruş geçiyor artık babanızda destek vermeye başladı...

hemen forumlardan yıllardır araştırdığınız CBR 125 veya dandik ÇİN ÇAPIRI için topik açma vaktiniz geldi...

1500-2000-2500 lirayada 10 numara çin çapırı var..."abi ben çapır tarzı seviyomm" diye kalitesiz malı akılda kara para aklar gibi aklayabilirsinizde...çapır tarzı seviyonda para olsa asla bir dragstar veya shadow 600 almöayacaksın...ama seviyon işte ne diyelim...ee ne istersin...

bluğ çağındaki hayallerinin makinası ya CBR 125 tir yada Çin Malı dandik Çapır...çapırcıysan

macit 250 ve türevleri...

veya cbr 125 aşığıysan mutlaka o veya eşdeğer hızındaki forumlarda dikkat ettiğin TVS APAÇİ 150...bunlardan birine hemen ulaşmak istersin...

birde agılty 125 tarzı mimi skutırları beğenen azınlık vardır...bu arkadaşların motordan bekllentileri tamamen konfordur vites atmak onlara eziyet gelir...

ama bu yaş grubunda en son nokta hep GT 250 R dır...o devasa lastikler o heybetli duruş offf...dur...

ama hayallerin bittiği nokta hız kesici olmadığından dip gaz esnası KRANKI eline aldığı gündür...

26-27-28-29

bu yaş grubu ilk veya 2. makinanı kullandığın sıkıldığın yeni arayışlar için çabalar gösterdiğin tehlikeli br yaş grubudur...tehlikeli diyorum artık ne alacağını bilirsin...ve ona ulaşmak için maddi olanlakları zorlarsın...

bu gruptda birde şöyle tehlike var...SS makinaya geçmenin zamanı geldi argadaş deme zamanıdır...artık forumda arkadaş grubunda dikkat çekmek isteyen kızların barnakla göstereceği mahalledeki aradaşların eş dostun gözüne aha makina bu diye sokabileceğin bir SS im neden yok dediğin heyecanlı zor dönemler...

biraz daha zaman var dersen ER-5 veya GS 500 lerde bakınırsın ilanlara...aragazıda alırsın..sağlamdır kaya gibidir diyeni çoktur o makinaların...

ama üzerine 1.000.000 dolar koyda F-16 al diyen denyolar çıktığı için ne alınacağında kararsızlık devam eder...bu arada makinalarının kmsi 30.000 i geçmiştir...yani sıkılma dönemi...cbr 600 F...eski model ama temiz ss ler ve buna benzer ACABA sürebilirmiyim deiyeceği envai çeşit modeller üzerinde yoğunlaşır...

bu yaş grubunun birde sesiz tipleri mevcuttur...scootercıları...abi vitesle ne uğraşacak manyakmıyım diyen kayış düşkünü ben zincir yağını çekemem abi diyen rahatına düşkün kişiler...

dyln 150 kymco agılty hatta paraya kıyarak pıaggıo maksileri veya çok derin araştıranları SYM gts 250 ye kadar karar kılabilir...yani arayan en kaliteslisini hep bulur...maddi olanaklarla alakalı...

vitescileri CBF 150...ve YBR 125 arasında gider gelirler...APAÇİDE ki titreşimi bilmeyeni apaçi alır ve eline vibrasyonuda alır bu esnada...10 km fazlası için TVS tercih edildiği sıkca görülür...

markavılar zaten YBR veya cbf 150 alır o maklinayı 44 yıl kullanırım hissine kapılır...10 numara makinadır...ama 30.000 devirmiş sürücüde makinayla arasında aşk kalmamıştır...ilişki sonlanacaktır...kaçınılmaz son budur...

iş hayatında iyi maaş alıyorsa KREDİYE bağlar maaşı ve sıfır SS çekebilir bu grup...fakat eskisi gibi her istediği gibi gezemez aralara derelere giremez...tek gezer öz geze...yaz gelir coşku sel olur...kankilerine uyar gazlar...kredi borçları dağlara taşlara yol olur... fakat koy .ötüne dünyanı ve bir kez dünyaya geldim abi gazıyla açar deliği...öukur olur...motor borcunuda ödeyemez hale gelir tepetaklak olabilir...SS almak her babayiğidin harcı değildir zira...

bu yaş grubunun scootercılar ne istediğini bilir...

endurocularıda ne istediğini bilir...V STROM son noktadır...2.el transalplere bakınırlar...favori modelleri XT 660 eskileridir...yani bu yaş her moıtora ulaşabilme yaşıdır...

30-31-32-33 yaş grubu...

artık ortamları bilen nette hayatın içinde ne istediğini bilen tecrübe sahibi kişidir...ne alacağını kimle gazlayacağını motor hakkındaki genel bilgiler vs yemiş yutmuştur...her makina model için konuşabileceği bir kaç kelime vardır...bir SS makina sahibidir...toprakcıysa v strom transalp...yani gazı kapattığı an 150-ila 200 arasında rahat olabilen gruptur...makinadan tek beklediğide budur...gazı kapattığında onu bunu sollamak değil... sakin kullanır ama yinede güç elinde olsun ister...

parası yoksa 2.el temiz SS lerde birine sahiptir...parası varsa gsxr 1000 600 RR r6 tarzi sağlam makinası vardır...makinaya aksesuarı bağlar...makima kadar masraf yapar...makinada akar 10 numara hem ortamda hem otobanda...geneli Caddede gezer...cafe önleri fotoları menşurdur...otobandada eser fırtına gibidir...

hep SS cileri yazdım...birde heyecan arayan kendilerini dağa taşa vurmuş dağcı toprakcı keşifci gezgin ruhlu kors endurocu arkadaşlar var...bozuk yollara sevdalı ota böceğe kuşa sevdalı hayatı doğayı seven kuş vızıltısı arı sokması yaşamak isteyen kaşifler diyim...bu yaş gurubundan sonra beklentiler zaten son noktanın bir öncesidir...yani kesinlikle

Transalp v stroma kadar uzanan bir yoldur bu...o makinalar son noktadır...o makinalarla bir Yunanistan gezisi veya İRAN gezisi hep hayaller içindedir...30 dan sonra daha usuturuplu br makina alma isteği en iyi makinaya sahip olma isteğine gem vuramazsın...sorunsuz makina arayışı hep devam eder...ama Alfadaki gibi asla son nokta olmaz...en son nokta yoktur...şu an vardır...hayatın bu andır...bu topiği okuduğun an...ne olduğun neya sahip olduğun şu andır...yarın E-5 de kafamızın her an kopacağını bilmeden yaşarız tatlı heyecanlarımızla...biz hiç kaza yapmayız hiç ölmeyiz ölmeyecekmişiz gibi gelir...kazayı hep başkaları yapar...onlara Allah rahmet elesind eriz...

bu hayat böyle akıp gider...yarın ola hayrola diyorum...benim gözlemlerim bunlar...bu yaş gurbunun üstü kendileri bişeyler katsın...maksta paylaşımdı...ben çoğunu yaşadım...ama kendi bluğ çağımda mobilete bindim...yağ ve benzin karışımı konusunda gerçek bir uzman olunca ve 2 zaman makina kokusu tüm ruhumu sarınca bu sevdayı alınca asla kopamazsınız bu büyüklere oyuncaklardan...hayatınızı şekliilendiren sosyal statünüzü yeniden çizen bu oluşumlar bu forumlar sayesinde bende inanılmaz çevre yaptım...güzel insanlar tanıdım güzel şeyler paylaştım...

bu topik geneli kapsar...istisnalar kaideyi bozmaz diyorum...ama doğruluk payı fazladır diye umuyorum...benim 16-17-18 yaşlarımda tek heyecan mobiletdi...mzler son noktaydı...katanalar ulaşılmazdı vs...o dönemi değilde son dönemleri yazdım...

Hepinizin yolu açık olsun...

03.02.2009 tüm kopirayt hakları tarafıma aittir...izinsiz kopyalanması sağda solda ben yazdım diye hava atılması benim şiddet kullanma hakkımı doğurur...:p

bu yazımı ekürim EFTELYa yayınlamıştı benim adıma ama kendim açarsam daha güzel olur diye düşündüm...

okursanız mutlu olurum...:rendeer:

...................................................................
...................................................................

1.yazım yine buna benzerdi...onuda ekleyeyim...

.................................................

Site Üye Profilleri...Topik Permütasyonları... - 21-05-2006 by Mete Handro

dostlar bişeye dikkat ettim...sitede açılan her topik genelde birbiriyle doğru orantıda ve eşit monotonlukta...

topik açan üye format ve ambiansları şu başlıklarda sıralayabilirmiyiz...

1-ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİNCİ TAYFA...

Bu arkadaşlar motorunda bir arıza veya parça aradığında siteyi hatırlar...yav ben bir siteye üyeydim der...hatta şifersini zar zor hatırlar...uılan neydi şifrem der ve doğum günü olduğunu hatırlayarak derin bir oh çeker...ve başlar zırlamaya...yardım edinnn...nolurrr...motorumun spesifik materyalleri gümledi napayım paylaşımına girer...o model ve o tarz motoru olan bir bilirkişi bulabilirse ne mutlu ona... bir cvp gelirse bayram eder...

2-HANGİ MOTORU ALAYIMCI TAYFA...

Bu arkadaşlar siteyi googleda falan gördüklerinde atlarlar ve hemen 1.mesajlarında adını sanını duymadığımız bir markayımı yoksa...Hondayımı alayım der ve dumura uğratır bizleri...hatta video ve gezi yazıları kısmında yanlışlıkla topik açmaları adettdendir...

genelde sordukları model sohbet esnasında 366.500 kere konuşulduğu için mod arkadaşlarda baygınlık geçirir artık...sempatik topiklerdir...

3-KAZA TOPİKLERİ....

sitemizden her üye belli aralıklarla motordan düşer veya motoru devirir...bu düşüş ilk veya kendisinde heyecan yarattığı için kankası tarafından hemen bir topik açılır ve ah vah mesajları başlar...sağsalimse hasar azsa gereksiz derim ben...ama ağır kazalar oldumu kıyamam...üzülürüm...pek belli etmesemde bende insanım...ciddi kazalar hepimizi üzer...kimsenin başına gelmesin tek dileğimiz...ama kaza topikleri beni hep yıpratır...bi geçmiş olsunu çok görmeyiz herhalde kimseye...

4-TANIŞMA TOPİKLERİ...

Siteye yeni gelen arkadaşlar nasıl gireyim ortama nasıl bir heyecan yaratayım nasıl dikkat çekeyim diye tüm yaratıcılıklarını kullanırlar ve en acayip en dikkat çeken tanışma topik başlığını bulurlar...ama en garip olan kazanır..."merhaba"..."selam ben geldim" topiklerine kimse bakmaz...cvp bile yazılmaz...ama bayan olursa sitenin üyeleri üşüşürler hemen...bende dahil...bir samimiyet başlar ve en iç gıcıklayan hoşgeldin kaygıları başlar...bayanlara hep torpil yaparız hep... motor modeli de önemli...baba motorun varsa seninle aynı markaya sahip arkadaşlar hemen sahip çıkarlar arkadaşa...aynı ildeyse hemen gruba dahil edilir...özellikle transalpçiler arasında böyle bir ekşın var...

5-CBR 125 HASTALARI...ÇİN MALI MERAKLILARI..

sitemizin iskeletini cbr 125 ciler ve çin marka motor sahibi üyeler oluşturur...cbr 125e ve çin mallarına laf eden benim gibi dangalaklar oldumu vay haline...senmisin laf eden...Cbr125 dedimi akan sular durur sitede bu üye arkadaşlar için...ayrıca Çin mallarını merak edip topik açarlar...hepsinin birbirinin aynısı olduğu için verilen cvplarda aynıdır...sakın almaaaaa....

6-KONU DIŞI VE GEYİK HASTALARI ÜYELER...

başmanyak ben..khutuck..5x...watercolours...akira...musty81 gibi siteden elini ayağını çekmiş sadece vıp te geyik yapan kendini geyiğe adamış sitenin şakıyan bülbülleri...her üyeyi tanırlar...bazıları sadece kendi topiklerine ilgi gösterilsin isterler...hep al gülüm ver gülümcüdür...konu dışı bölümü onlar için biz mabeddir...sitenin nabzi kalbi konu dışında atar...ha birde gezi sonrası geyikleri meşhurdur...gezilerden sonra ben şunu yedim sen bunu içtin ayol o ne dedi bu ne dedi muhabbetine bayılırlar...

7-HERŞEYİ BİLEN ADAMLAR VE HER TOPİĞE UKALACA CVP YAZAN ÜYELER...

Bu arkadaşlar mesaj ortalamaları hep 1000 in üzerindedir...bay herşeyi bilen olduklarından alakasız topikleri veya yanlış gördükleri şeyleri...sert bi şekilde msj yazarak..."siteyi niye takip etmiyon kardeşim"..."bunun yeri buramı diye"...azarlama moduna girerler...herşeyi onlar bilirler...mod ve admin değillerdir kendilerini 1000 mesajdan sonra öyle hissederler...

8-RATİNGSEVER POPÜLARİTE MANYAĞI 2 DAKİKADA BİR TOPİK AÇAN ÜYELER...

Başta bu gereksiz topiği açan ben ...kader arkadaşım khutuck 5x watercolours dostlarım...biz her topiğimiz okunsun hep biz konuşuılalım isteriz...megalomanyak tipleriz...kendimizi çok severiz...hep CMYLMZ modundayızdır...sitenin nabızını tutar şerbeti veririz...

9-YERİNDE DURAMAYAN DELİ DİVANE GEZEN KENDİNİ DAĞLARA TAŞLARA ADAMIŞ KROSCU ÜYELER

bu abilerimiz sadece geziler ve etkinliklere topik açar...başta değerli kılıçbalığı abim ve harduro abim...hayatları dağ bayır ve ovalarda geçer...şehire arada bir inerler...erzakları alıp tekrar dağlara çıkarlar...arada bir yerel halkın önünü keserler...onları korkuturlar...

10-BAYRAMDAN BAYRAMA TOPİKLERE YAZI YAZAN ÜYELER...

Bu arkadaşlar bir zamanlar aktif olup dünyadan siteden elini ayağını çeken 40 yılda bir yazı yazan msj atan arkadaşlardır...hep derlerki "sitenin eski tadı yok baba"...ben uzaktan seyrediyom vs.vs...

11- +1 YAPAN TAYFA...

bu tayfa başlığa bakar ve ayıp olmasın diye cvp yazar...+1 yaparken kankasının mesajının olmasına dikkat eder...bende fikir beyan edeyim mantığıyla yapar bunu...konuyla ilgili olduğundan değil...

12- KATILIM YAPMADAN TOPİK SAHİBİNE SEVGİDEN DOLAYI KANKAMI YALNIZ BIRAKMAYIMCI SMİLEY TIKLAYAN ÜYELER...

üstte bahsettiğim gibi ayıp olmasın diye smileyi yapıştırır...fazla yorum yapmaz...uğraşmaz...offf şimdi ne yazayım kardeşim der...açmışın topik hayırlı olsun gibilerinden anlam yüklü bir smiley yeterlidir...

valla bu topik sizi güldürebilmek adına vardır...ince eleyip sık dokumak ambiansı değildir...ne beni nede topiklerimi ciddiye almayınız...sevgiler...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Az sonra birisi özetini çıkarır okurum :D

ben yazarken üşenmedim sen okurken üşeniyon olmadı kanka dakka bir gol bir...seni şikayet edicem bak BBRR abiye...:queen:

peki normal yaş oranı haricinde .. hissetiği yaşlarda olan kardeşlerimiziçin onerecegin bir permutasyon varmı... :D

Döner yiyon mu mete abi gel..:queen::mrgreen:

bi dönere olmaz bu iş...bak Barış Abi diyorki geçen şabanıı getirinn banaaa....pardon...mustiyiii getirinn banaaa:p

jesi jes abi benim tanıdığım cb 1100 e binen tek adam sensin hatta melmeketde bu modele binen bi elin 10 parmağından sen orta parmaksın inan...yani numunemi desem özelmi desem bilemedim...he biraz satmakda zorlanıyorsunuz tek sıkıntı burda...:p

abi yüzükleri napcaz ya...bi kıyak yapsana kankana...:salut:

bi dönere olmaz bu iş...bak Barış Abi diyorki geçen şabanıı getirinn banaaa....pardon...mustiyiii getirinn banaaa:p

jesi jes abi benim tanıdığım cb 1100 e binen tek adam sensin hatta melmeketde bu modele binen bi elin 10 parmağından sen orta parmaksın inan...yani numunemi desem özelmi desem bilemedim...he biraz satmakda zorlanıyorsunuz tek sıkıntı burda...:p

abi yüzükleri napcaz ya...bi kıyak yapsana kankana...:salut:

1100 mü ? o da ne :p .... ninja desem ... bişeyler çakozlarmısın kanka :cherry::cat::rendeer::wiinkk:

Oh be gözler kaydı beaww :mrgreen:
Motor Seçim Permütasyonlarını daha önce okumuştum tekrar okudum iyi geldi...
Topik Permütasyonlarını ise yeni okudum, bayağı dogru bir teshiş. ama yinede burası forum her tip her cins insan var :cat:
Bir anda kendimi gördüm sanki.:p

tamamını okudum,kendimi mod gibi hissetmemi 10 yıl önceden sağladın hemşo:p (abi):rendeer:

1100 mü ? o da ne :p .... ninja desem ... bişeyler çakozlarmısın kanka :cherry::cat::rendeer::wiinkk:

abi benim bildiğim bi ninja turtles var...:queen:hangisini diyon...hangisini aldın mikalenjelomu yoğsam...

http://img90.imageshack.us/img90/5702/1000023vr9.jpg

önce malı göster kardeşim şovunu yap böle alırız makaraya...yüzükler yalan oldu bu arada...:salut:

Oh be gözler kaydı beaww :mrgreen:
Motor Seçim Permütasyonlarını daha önce okumuştum tekrar okudum iyi geldi...
Topik Permütasyonlarını ise yeni okudum, bayağı dogru bir teshiş. ama yinede burası forum her tip her cins insan var :cat:
Bir anda kendimi gördüm sanki.:p

abi çok uzun oldu evet sabırla okuduğun için sağol...demekki yazarlardan bu yüzden nefret ederler...:p

tamamını okudum,kendimi mod gibi hissetmemi 10 yıl önceden sağladın hemşo:p (abi):rendeer:

hemşocum irtibatı koparmayalım fazla torpağım yok burda zaten...seninde kıymetini bilelim...:p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
33 deyip kalmissin!!!!
Biz ne olacaz???:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bana uyan grup yok galiba teknolojyi yakalamaya çalışıp Ciguli kullanan 31 yaş grubu hani nerede:queen:

nıhayet okudum ben nerdeyım hangısi benım ben yokumki ıyı panık yok zaten yaş 36 motorumuda kımseye danışmadan aldım:mrgreen:

abi hiç yorulmuyormusun bu satırları yazarken..
okumaktan gözlerime agrılar kramplar girdi :)):):):):

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar