Yeni Motosiklet Yasası

Tüm motosiklet sever kardeşlerim öncelikle iyi akşamlar..
Benim sizlere bi sorum var ehliyet sistemi değişti malum motosiklet ehliyetleri ne oldu ben hala anlayamadım bi yerde farklı yazıyor bi yerde farklı yazıyor hangisini dikkate alıcam ben..
Ben sürücü kursuna gittim 16 yaşımı doldurdum ben 17 den gün alıyorum.. Dedim böyle böyle yaş 17 den 16 ya düşmüş yürürlüğe girdimi dedim hyr dedi 2014 Ocak 1 den sonra giricek dedi tmm dedim çıktım.
Ehliyetlerde şöyle bişi gördüm ben;
A1= 125cc 11kw dahil kullanabiliyoruz
A2= 125cc 11kw üstünü kullanabiliyoruz
A2 alabilmek için en az 2 sene A1 ehliyeti olması gerekiyormuş..
A1 ehliyeti 16 yaş oldu, bazı yerde yazıyor A1-A2 17 yaş die 16 yaşında 50cc geçmeyen motorlu bisikleti ehliyetsiz ruhsatsız kullanabilir yazıyor.
Şu olayı bana güzelce açıklayacak birisi varmı Allah Aşkına 2 senedir bekliyorum saten inş A1 alabiliri 125 cc motorum olsa bile yeter bana :D
simdiden tşk. ederim.....

a2 yi bekle a1e boşa masraf etme
a1 50cc ve altını kullanır
honda todaya binersin

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hayır A1 50cc ye kadar. Yeni düzenleme ile 16 yaş A1 alabilecek. Ayrıntıları bilmiyorum henüz tasarı aşamasında diye duymuştum. Yeni kanun ile ehliyet almak zorlaşacak özellikle B sınıfı için stajer sürücülük gibi durumlar var.

Hayır A1 50cc ye kadar. Yeni düzenleme ile 16 yaş A1 alabilecek. Ayrıntıları bilmiyorum henüz tasarı aşamasında diye duymuştum. Yeni kanun ile ehliyet almak zorlaşacak özellikle B sınıfı için stajer sürücülük gibi durumlar var.

inş 50cc olmaz ve bende alırım yarın surucu kursuna gidicem öğrenecegim sizleri bilgilendiririm eger gidersem

inş 50cc olmaz ve bende alırım yarın surucu kursuna gidicem öğrenecegim sizleri bilgilendiririm eger gidersem

a1 50 cc
babamda a1 ehliyet var 1 yıl 50 cc olsada jantı büyük kendi büyük bi scooter aradık
sonunda kymco agility 50cc 2008 model aldık
aa niye 2010 falan değil dersen 2009dan mı ne itibaren jant ebatı 10 oldu
2008ler 12 inc yamaha bws kadar büyük görünüyor

Bir tanıdığım , sanırım 2 kasım demişti, sınava girecekmiş. Peki o eski yasa dan mı faydalanacak ?

Eğer ehliyeti alması bir şekilde sarkıpta 2014 te alabilirse ne olacak ? 2013 te kayıt olup sınava girdiği için eski yasa mı kabul görecek ?

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aynen kayıt olduğu tarihte yürürlükteki kanun geçerli. hatta kurslar kampanya yapıyor müşteri çekmek için. değişmeden önceki son sınavlar artık. yeni sistem başlayıp oturana kadar sıkıntı yaşanabilir.

Bir tanıdığım , sanırım 2 kasım demişti, sınava girecekmiş. Peki o eski yasa dan mı faydalanacak ?

Eğer ehliyeti alması bir şekilde sarkıpta 2014 te alabilirse ne olacak ? 2013 te kayıt olup sınava girdiği için eski yasa mı kabul görecek ?

Aynen 2 kasımda kayıt olduysa eski yasadan faydalanacak. Eğer sınavlardan kaldı ve 2014 e sarktsa da yine eski yasaya göre işlem görecek. Ta ki 5 sınavdan arka arkaya kalana kadar eğer bu olursa zaten yeniden kayıt olmak durumunda ki yeni yasaya göre kayıt olacağı için yeni yasalara uygun ehliyet alacaktır.

Yazılı sınavlı sisteme son girenlerdenim ve direksiyon sınavı 4-5 duba ile slalom yapmaktan ibaretti ancak yazılı sınav kalktıktan sonra direksiyon sınavı da değişmişti. Ben kursa iki gün sonra kayıt olsaydım hem yazılı sınava girmeyecektim hemde yeni sisteme göre direksiyon sınavı verecektim ancak 2 gün önce kayıt olduğum için eski düzende sınava girmiştim. Hatta aynı gün yeni sistemle sınava girenler vardı ancak bizi ayırdılar. Hatta bir arkadaş eski sistem sınava girdiği halde direksiyonu geçememişti ve tekrar sınavını da eski sistem üzerinden yapmıştı.

herkese iyi aksamlar bugun surucu kursuna gittim sordum 2 tane var surucu kursu biri hiç bilmiyor bizde bi bakalım araştıralım diyor diğeri de ocak 1 den 1 hazirana ertelendi tarih diyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar