yeni motorumda koku var

arkadaslar mondial zat 150 me bugun kavustum(beklenenden once)
aksamda guzel test surus yaptım moda kalamıs fenerbahce cadde falan
ancak garip bı koku var yanık kokusu gıbı arkadasla ınceledık sankı egzozsan gelıyo yenı dıyemıdır yoksa ne oldu anlamadık
bir de aynalar cok problemlı sureklı gevsıyo
iki kişi binince motorda garip titremeler oldu ve iki kişi motoru az yatırdım hemen yere bişeyler carptı alttan anlamadık
daha dun bir bugun iki bile diyemıyorum cunku bugun bir
bilgisi olan varsa yardım etsin ben de bir gun iyi bir motorcu olacaam arkadaslar ama birazcık elimden tutun derim:pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çaylak motorcu' Alıntı:
arkadaslar mondial zat 150 me bugun kavustum(beklenenden once)
aksamda guzel test surus yaptım moda kalamıs fenerbahce cadde falan
ancak garip bı koku var yanık kokusu gıbı arkadasla ınceledık sankı egzozsan gelıyo yenı dıyemıdır yoksa ne oldu anlamadık
bir de aynalar cok problemlı sureklı gevsıyo
iki kişi binince motorda garip titremeler oldu ve iki kişi motoru az yatırdım hemen yere bişeyler carptı alttan anlamadık
daha dun bir bugun iki bile diyemıyorum cunku bugun bir
bilgisi olan varsa yardım etsin ben de bir gun iyi bir motorcu olacaam arkadaslar ama birazcık elimden tutun derim:pale:

ilk defa kullanıyosan büyük ihtimalle yanık kokusu balatalardan geliyodur yeni oldugu için
motorun rodajı tamamlanmadan iki kişi binmemelisin fazla sürat yapmamalısın ilk kullanım önemli motoruna ilk zamanlar iyi davranırsan uzun süre yanında olur ama böyle kullanmaya devam edersen tamircinin veya servisin yanında olur :)

1000km olana kadar motora 2 kişi binme..motorun ömründen yersin..eğer 2 kişi binersen rodaj sonunda 10-15km son süratin düşük olur..1000km boyunca motorunu çok zorlama,spor kullanma,kırmızı ışıklardan uçarak kalkma..
o yanık kokuları buyuk ihtimalle eksozdan geliyordur..daha yeni olduğu için yavaş yavaş alışacak..önler disk ya oralardanda geliyor olabilir..biraz bin bakalım eğer geçmezse ki çook büyük ihtimalle geçer bi göster bakalım servise (için rahat olsun geçer merak etme)
altı vurdu diyorsun ama bunu görmeden bilemem..tahmin yürütelim yan sehpanın yayı gevşek olabilir,alt sehpanın yayı gevşek olabilir..tam motoru yatırdığın zaman tümsekten geçmişindir alt sehpa yaylanmış yere vurmuştur....bir çok şey olabilir..ama sen sakın 2 kişi binme spor kullanma motoru değilse ileride hiç memnun kalmazsın..bu en kötü motor içinde geçerli en iyisi içinde..endurosu içinde mobileti içinde..

çaylak motorcu bende bostancıdayım komsu sayılırız. bendede 150zat var yardımcı olmaya calısayım.
egzoz kokusu gayet normal sanırım. altı herzaman yere vurur (grenajın vida kulakları kopar, grenajlar arasında boşluk olur) ama amortisörleri en yükseğe getirdim bu sorun ortadan kalktı. önfren bosluk ayarını biraz fazlaca bırakmalısın cünkü bazen on fren şişiyo sıkışıp kalıyo. arka freni çok sıkıp tekeri kilitleme çünkü fren teli zaten tırt kopar elinde kalır.(ben 1 kere kopardım). egzoz cıvataları ve genel bütün civataları iice sık bazıları sıkılmamış kalabiliyo. ön tekeride sert fren yapıp kitleme saga sola kayar yerde bulursun kendini. bunun dısında ciddi bi olayı yok motorun. hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence yeni ya ondandır bişi olmaz merak etme bendede mondıal var sorun yok ıyı motor galiba bunlar

Arkadaşım sıfır aldığın motorun belli bölümlerinde çok ince koruyucu bir yağ tabakası vardır. Bu motoru satılmadan garajda durduğu sürece paslanmaya karşı korur. Şenin motoru kullanmaya başlamanla beraber ısınan yerlerdeki yağ tabakası yok olacak ve yok oluncaya kadar da koku yapması gayet normaldir. Mondiali alırken iyice araştırıp almış olman lazım. Bu saatten sonra yok şurası şöyle yok burası böyle demenin sana bi faydası yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar