yeni motorla ilk gün ve ankarada trafik korkum

arkadaşlar bu gün yeni aldığım 2. el ybr ile ankara içinde biraz bakım işlerim vardı(daha dün elime geçti).ilk gün toplam 60-70 km yaptım.(ilk başlarda tabii motorda düzensizlik vardı ben de ona göre temkinliydim.dönüşte makina rayına tam anlamıyla oturdu.)daha önce vitesli kullanmadım(vitessizle az biraz takıldım ama şehir trafiğinde değil.)
belki baştan bazılarınız acemilik yada korku diye yorumlayacaktır,ama öyle değilsanki içimde hep bir şey oluverecekmiş gibi yol birleşimleri kavşaklar,köprü altları,viyadükler vs kısaca trafiğin potansiyel kaza noktaları hep bir gerginlik yarattı.
bu korku gibi birşey değil.iki üç yerde arkadan sıkıştırdılar.bir defasında sağa geçerken arkadan gelen otobüsü göremedim felan.her defasında hiç istif bozmadan gazı biraz açıp önüde kollayarak arkadakine müsait olunca yolu boşalttım(inanın en ufak panik olmadım.)
tamam üstümde acemilik de var ancak sanki acemiliği de atsam bu trafik tedirginliği üstüme yapışıp kalacak diye rahatsızlık duyuyorum.diğer bütün sürücüleri ve yayaları potansiyel tehlikeymiş gibi görmekten kendimi alamıyorum.otomobille mukayese etmek istemiyorum ama ben otomobil kullanırken de pür dikkatimdir(ve genel anlamda gene bütün diğer şöförler ve yayalar benim için potansiyel tehlikedir.).bu motorda dezavantaja dönüşür diye endişeliyim.
siz bu konuda ne düşünürdünüz.yoksa bu sadece ankara trafiğinin farkındalığın abartı halimi sice de.

trafiğe ilk defa çıktıysan bence normaldir.. zamanla alışacağına inanıyorum..

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu konuda trafiğin düzenini bozmayacak hızlarda gidebilene kadar trafiğe çıkmamanızı düşünüyorum...

arkadaş tavsiyesi :)

bu konuda trafiğin düzenini bozmayacak hızlarda gidebilene kadar trafiğe çıkmamanızı düşünüyorum...

arkadaş tavsiyesi :)
arkadaşım çok haklısın.bu günki zaten mecburiyet turuydu.
zaten ben de çok iyi de öğrensem şehirde gezmeyi düşünmüyordum bile.ilk amacım da enduro almaktı.nasipte ybr almak varmış(küçük cc ve ucuzluğu).
ama atladığın bir şey var;ankarada trafik düzeni diye birşey yok;ben buna uyum sağlayamayacağımın endişesini taşıyorum.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
arkadaşım çok haklısın.bu günki zaten mecburiyet turuydu.
zaten ben de çok iyi de öğrensem şehirde gezmeyi düşünmüyordum bile.ilk amacım da enduro almaktı.nasipte ybr almak varmış(küçük cc ve ucuzluğu).
ama atladığın bir şey var;ankarada trafik düzeni diye birşey yok;ben buna uyum sağlayamayacağımın endişesini taşıyorum.

Kim uyum sağlayabiliyor ki zaten....Herkes kafasına göre gidiyor....:cat:

hayırlı uğurlu olur işallah. allah kaza bela göstermesin. potansiyel tehlikelerede zamanla alışırsın. :mrgreen:

Kazasız belasız sürüşler inşallah ilerde bu günlerini hatırlar tebessüm edersin

Ya buyuk sehırlerde bu boyle trafıkle bı sekılde stres olmadan ahenk ıcınde akmak gerekıyo yerı gelıp hızlı yerı gelıp yavas artık bı duzende gıdıcen umarım gecer bu korkuların.

BArtt1969 hayırlı uğurlu olsun.Bence pür dikkat olman çok güzel .Olabilecek tehlikeleri en aza indirmiş olursun böylece.Potansiyel kaza noktalarında dikkat kesilmen hız kesmen ve kontrol adına yaptğın herşey kendin için.sende sorun olmasa bile malum şöforler pek dikkat etmiyolar .Bende yeni başladım kullanmaya bende aynı duyguları yaşıyorum hemen hemen.Tekrar hayırlı uğurlu olsun .Kazasıs belasıs uzun yıllar binersin inşallah motoruna

Kazasız belasız sürüşler inşallah ilerde bu günlerini hatırlar tebessüm edersin

Kardeş ilk zamanlar bende öyleydim hala biraz var ama ilk günki gibi tedirginliğim kalmadı. Şu anda ilk vitesli motosikletimle 1600 km yi geride bıraktım. Ve şu anda çok daha iyiyim,ama çok da şanslıydım dediğim bir kaç an oldu. Arabadan sonra motosiklet ilk defasında çok zayıf ve eğreti duruyor gibi geliyor ama zamanla yeteneklerin arttıkça avantajlarını fark edebiliyorsun. Ama yinede her an biraz tedirginlik iyi. En hızlı düzlükten sonra nasıl bir viraj olduğunu bilmiyorsan tetikte olmak lazım. Allah kaza bela vermesin.

cesaret ve destek dolu mesajlarınıza teşekkürler. şehrin böyle olduğunu bilen birileriyle sohbet etmenin başka bir tadı var(sanal alem forum deyip geçmemek lazım.)en azından çok ta yanlış yolda olmadığımı görüyorum.sağolun.
keşke elimizde zorlayıcı bir güç olsaydı da şu potansiyel mayın gibi gezenleri ciddi bir eğitime çekebilseydik.

4 teker ehliyeti vermeden önce herkese zorunlu 15 gün motosiklet sürdürecekler ki anlasınlar bizi :) biraz olsun saygı duyulurdu herhalde o zaman.... trafik korkunuzu da hemen atacağınıza inanıyorum. ybr güzel makine hayırlı olsun.

bence gayet normal şeyler yaşıyorsun
zaten bu tarz şeyler yani korku hariç trafikteki düzensizlik gayet normal çünkü istanbulda daha beter ve bütün motor kullanan arkadaşların aynı sorunları yaşadığınada eminim. trafik böyle bişey

benim tavsiyem ancak şu olur
trafiğin yoğun olmadığı yerlerde kendini geliştirmeye bak.
dönüşler duruş kalkışlar gibi trafikte her an yaşanan hareketleri sen sakin bir yerde deneye deneye öğren bence
aksi taktirde bu şekilde trafikte seyretmen hem senin açından hemde diğer araçlar ve yayalar açısından tehlike oluşturabilir.
bir saniyelik bir hatayla kaza yapabilirsin
Allah korusun

kazasız belasız sürüşler

hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin motorunu tıpkı bir otomobil gibi kullan sağ şeridin en sağından sakın gitme unutma sende bir motorlu taşıtsın ve şeridi ortalayıp veya takip ettiğin aracın sol teker hizasından güvenli takıp mesafesinde sür ve kendini trafiği kapalı bir alanda ani frenlemelere karşı dene

bu gün bir 20-25 km daha yaptım.ve şunu fark ettim:
şehrin her gün gittiğim güzargahında kendimi daha rahat hissediyorum .malum dönüşler nerede,kesişmeler nerede,dolmuş nerde yolcu alır,döneceğim yere hangi metrede sapacam,hangi tali yoldan devamlı araç çıkar felan.......kısaca rastlantısal durum o an trafiğin akışı sadece.
benim temel sorunlarımdan birisi yabancı yol tedirginliği.dün ki sıkıntımın da %90 bu olduğunu hissettim.malesef bu otomobilde de var ve bunu hiç yenemedim.yabancı bir yere geldiğimde kendi elimde değil hiç hoşuma gitmiyor.korkmuyorum ,ya da panik olmuyorum,öyle algılanmasın,potansiyel tehlikeler daha da gözüme batıyor(bildik yerde her noktada hep aynı salaklıkları yaptıklarından alıştım artık.).inanın hep aynı yoldan gidenler bilir;yoldaki her geri zekalı aynı noktada hep aynı hatayı yapar,yada her gün hep aynı noktaya bakarsınız o kara noktada gene bir kaza vardır ve nedense yöneticiler oraya bir çözüm bulamazlar.
bende artık bilmediğim,hiç geçmediğim yerlere şimdilik bulaşmama kararı aldım.
bir de bazı arkadaşlar trafik olmayan yerde alış felan demişler.şimdi altındağ-keçiören bölgesinde bu tip müsait yer çok çok az.üstelik ara sokaklar dar ve buralar gözüktüğünden daha büyük tehlike arz ediyor:
çocuklar top oynuyor,esnaf mal indiriyor,bir amca arabasını yıkıyor,yeni inşaattan yola harç dökülmüş felan.
üstelik trafik yok diye girdiğim boş bir yolda çalışmak bana çok artı katmıyor,zaten ilk etap olan motoru şeritte tutma,çukurdan kaçma,vites değiştirme,yol takibi felan konularında araba ve bisikletten dolayı yeterli tecrübem var.onun yerine 70x110 metrelik boş bir okul önü buldum.orada dur-kalk,dönüş,slalom,sekiz çizme vs çalışacam(ayrıca düzgün ve boş bir yokuş bulursam kalkış çalışmalıyım.).bir de alp-tunay arkadaşın tavsiye ettiği ani fren ve zigzagı yapmayı çalışacam(sağolsun dün alp_tunay olmasaydı kendimde bu kadar cesaret bulamazdım burdan ona özellikle teşekkürümü iletirim.)
bu arada çalışma prensibi açısından kafamda bunların tam bir planı oturmadı.sizin daha farklı veya daha sistematik bir çalışma prensibi tavsiyeniz var mı?

hayırlı olsun. her ne sebeple olursa olsun dikkati elden bırakma ve sürekli tedirgin ol. bu seni kazalardan koruyacaktır.

arkadaşlar ya bişey sorcam, motor aksesuarları kask bellik, dizlik mont vs bunlara bakabileceğim site adları biliyor musunuz..benim kaska ihtiyacım var fikir ve model beğenmek bakımından hani bir site bulsamda baksam diyorum..

teşekkürler, kazasız belasız keyifli sürüşler...

arkadaşlar ya bişey sorcam, motor aksesuarları kask bellik, dizlik mont vs bunlara bakabileceğim site adları biliyor musunuz..benim kaska ihtiyacım var fikir ve model beğenmek bakımından hani bir site bulsamda baksam diyorum..

teşekkürler, kazasız belasız keyifli sürüşler...
forumda yenisin.motorda tecrüben ne seviyede(yeni-eski).eğer eski isen bilgini paylaş.yok yeni isen ben de çok yeniyim,ikinci el motorumda 3. günüm.yeniler trafikte ne yaşıyor konuya bak.yok eskiysen vay acemi de eğlen.
esas soruna gelince forumda çok defa bunlar yazıldı.arama butonu kullanıver.yada google de motosiklet malzemesi diyip bir arama yapıver.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar