YENİ MOTOR VE RODAJ ?

Selamun Aleykum sıfır yeni Mondial snappy x CUP almayı düşünüyorum.Ama rodaj nedir nasıl yapılır bilmiyorum rodajı bi yerde okudum arastırdım motorun performansını ömrünü etkiliyomus şimdi devirle alakalıymıs galıba diyolar ki motoru sıkma motoru zorlama falan diyolar devir meselesi var bide şu devirin altında tut diyolar örnek veiyorum İyide CUP ta devir saati yok nasıl rodaj yapacaz cupa bide cupa rodajın iyi oldugunu bittiğini bitmediğini olmusmu olmamısmı oldugunu nerden anlayacaz.birde sıfır motorda yapılacak baska önemli bişey varmı ? :mrgreen:

Kullanma kılavuzunu okuyun, mutlaka, satıcıdan edinemezseniz internetten bulup indirin. Rodaj ve daha bir sürü konuda çok yardımcı olacaktır. Kolay gelsin.

Hiçbir şey bulamazsan, gaz kolunun başına ve sonuna tahta kalemiyle çizgi koy, ilk 500 km yarım gazı, 1000 km'ye kadar da 3/4 gazı geçme. Bu kurala uyarak normalde ilk 500 km 4. viteste 50 km/saat hızı geçemezsin.

Kardesim baska motor alamadınmı ilk motorum cuptu döküldü hayırlı olsun

Ilımlı kullan. Değişken devirlerde kullan hep sabir bir devirde ilerleme ama motor devri tam devrin %50-60'ını aşmasın. Ani hızlanma ve frenlemelerden kaçın. Yavaş sakin zorlamadan sür. Bunlara uyarsan rodaj dönemini başarılı şekilde atlatırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar