Yeni motor / Uzun yol ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle herkese merhaba. Hepinize iyi haftasonları ve hayırlı ramazanlar diliyorum :)

Motosikletimi alalı 490km oldu ve yaklaşık 1 hafta sonra ailem ile uzun yola gidecegiz. Yaklaşık 600 km civarı bir yol. Ben yola çıkana kadar motosiklet 600 km olur fakat rodaj 1000km sürecegi için motoru 600km'de uzun yola vurmam sıkıntı olur mu ? Yoksa 7bin deviri geçmeden saat'de 1 molalı gitsem sıkıntı olmaz mı ? (Edit : Motosikletin ilk yağı hala degismedi)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
evet motoru fazla zorlamadan çıkabilirsin, fakat çıkmadan yağını değiştir mutlaka ilk bakımı 600 kmde olsun yani..

Cbf 150 ile uzun yolun motoru zorlayacağını düşünüyorum çünkü sürekli üst hızlarda gitmek zorunda kalıcaksın. Rodaj döneminde sağlıklı değil, belli bir deviri aşmaman gerekiyor.

Öncelikle herkese merhaba. Hepinize iyi haftasonları ve hayırlı ramazanlar diliyorum :)

Motosikletimi alalı 490km oldu ve yaklaşık 1 hafta sonra ailem ile uzun yola gidecegiz. Yaklaşık 600 km civarı bir yol. Ben yola çıkana kadar motosiklet 600 km olur fakat rodaj 1000km sürecegi için motoru 600km'de uzun yola vurmam sıkıntı olur mu ? Yoksa 7bin deviri geçmeden saat'de 1 molalı gitsem sıkıntı olmaz mı ? (Edit : Motosikletin ilk yağı hala degismedi)

Yolun sonlarına doğru motoru zorlamaya başla dostum rodaj dediğin binde biter ne yakar zorlarsan sonlara doğru motor ileri dönemlerde o kadar rahat hız yapabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bugün 502 km oldu. Yavaş yavaş 7bin devire kadar çıkmaya baslicam. Eğer uzun yola çıkarsam 7bin devir civarı sürmem gerekecek.Benzin parası ilr ayni paraya geliyorsa kargoyada verebilirim...

Hergün şehir içi biraz gezsen yola çıkacağın zamana kadar rodaj biter. Yalnız CBF 150 yüksek devir sevmeyen bir motor rodajdan sonra da çok asılma.

Cbf 150 ile uzun yolun motoru zorlayacağını düşünüyorum çünkü sürekli üst hızlarda gitmek zorunda kalıcaksın. Rodaj döneminde sağlıklı değil, belli bir deviri aşmaman gerekiyor.

arkadaşa katılıyorum.

Uzun yolda tın tın gitmek sıkıntı. sollama yaparken kamyondan kaçarken falan mecbur gaz açmak zorunda kalırsın ki rodaj standartlarını aşmış olursun.

Motor senin kendin bilirsin. Yolda kalacağından değilde motorun ömründe biraz fark olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Zaten çözüm olarak kargo ile getirtecegiz motoru , benzim fiyati ile aynı fiyata geliyor :) Riske atmaya gerek yok ... Dönüşte hem rodaj bitmiş olur, hem 2 ay daha tecrübe kazanırım :)

Kargoda zarar görme ihtimali çok yüksek. Ben eskiden kargo kamyonu sürerdim. Kamyonu yüklerlerken bende uyurdum yola çıkmadan önce. Gürültüden uyutmazlardı. Ellerine geçeni fırlatırlardı kasaya. O şekilde yükleme yapılırdı. Yani öyle nazik nazik yüklenmiyor kargolarınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar