Yeni Motor Suruculeri Icin Tavsiye ve Onerileriniz

Merhaba Arkadaslar,

Motorsiklet ile yeni tanisan (ben), surucu hatta surucu adaylari icin neleri tavsiye eder onerirsiniz?En dikkat edilmesi gereken noktalar felan?Simdiden cok tesekkurler.

Not: Arkadaslar daha once muhakkak boyle bir konu acilmistir ama ben maalesef bulamadim

Hoşgeldin baskinci, önce sana tebriklerimi sunarım. Olaya "ben bilirim" diyerek atlamamışsın ve tecrübenin kıymetini idrak eder bir konumdasın. Bir çok arkadaşımız sana kendi dğerlendirmelerini yazacaktır mutlaka... Ben de kendi izlediğim yolu kısaca anlatayım...
İlk olarak ne tür bir araç istediğini belirle. Bu konuda kararın kesinse, mutlaka kask, dizlik, mont ve eldiven gibi korumalarını al. Her zaman tak! Ne kadar bisiklet kullansan da, ne kadar otomobil sürsen de motosiklet farklı bir alettir. İyi bir sürüş eğitimi al. A2 ehliyetini cebine koymadan yollara çıkma... Düşmekten korkma, korumaların üzerinde olduğu sürece... Asla düşme anında motosikleti kurtarmaya kalkışma, yaralanmaların çoğu bu noktada başlıyor. Bırak düşüp gitsin, sen kendini toparla, ben bunu erken öğrendim ve çok şükür hiç bir yaralanmam olmadı. Trafikte görünmediğini bilerek ilerle, görünmek için elinden gelen gayreti göster. Seyir halinde başka araç sürücülerinin gazına gelme, bayılıyorlar seninle gaz açmaya, yarışmaya... Bırak gitsinler, seni geçsinler, kazanana madalya vermiyorlar çünkü... Her zaman motosikletine saygılı ol. Onu hoş tut. Hep temiz ve bakımlı olsun. Binmeden önce mutlaka rutin kontrollerini yap. En fazla 3 dakikanı alır. Ama senin ve başka insanların güvenliğini garanti eder. Mutlaka servis kitapçığındaki ölçülere göre zaman aralıklarını ve kullanılan malzemeleri tercih et. BVenden bu kadar, hadi kolay gelsin... :rendeer:

Hulk arkadasim,

Cok cok tesekkurler, tavsiyelerinin hepsini beynime kazidim.

Benim motor dun teslim edildi bana, Aprilia RS 125, isvicrede yasadigim icin su an ogrenci ehliyetim var, gelecek ay 12saat surus dersi alacagim, o ana kadar nelere dikkat etmem gerektigi konusunda dusunceliyim biraz,gerci senin yazdiklarin ile biraz daha bilinclendim suan.Kask,eldiven ve mont aldim.Onlari takmadan surmeyecegim, seninde dedigin gibi,bugun bi 10dakika surmeye calistim,kalkista sorun yok,ama arka frene alisamadim, birde "donusler".Hayirlisi,zamanla alisirim insallah.

Onerilerin icin tekrar cok sagol,
Selamlar,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar