Yeni motor için yardım...

Merhabalar...

Motor almak istiyorum fakat internetten yaptığım araştırmalarda hep değişik şeyler ile karşılaşıyorum açıkçası birbirini tutmayan cevaplar..
Geçtiğimiz sene Mayıs-Eylül arasında Ramzey2150-23 yani Race görünümüne benzeyen motorumu satın almıştım ilk motorumdu.. 5 6 ay kadar bindim.. Şimdi ise yenilemek CC büyütmek istiyorum fakat hangi motorlara bakmalıyım hangilerine bakmamalıyım bu konuda tecrübeli benden çok daha deneyimli fikirlere ihtiyacım var..
Bunun yanında bütçem şuan için 5,000 TL fakat 6,000 - 6,250 TL ye kadar da destek ile çıkabiliyorum.. Şimdi hangilerine bakmalıyım kararsızım lütfen yardımcı olun..
Yeni motor kullanıcısı olduğum için titreşimi çok, konforu az gibi şeyler beni rahatsız etmez diye düşünüyorum nedeni ise zaten bir önceki motoru bilirsiniz kötüydü hemde üst düzey motorların sadece arkasında gittiğim için şuanlık tek amacım hem ulaşım sağlasın hemde olmuşken görünüşü CC si yüksek olsun korkmadan sollamaya çıkabileyim seri olsun... Benim bütçemcede alabileceğim aklımdaki motorlar;

Megelli125R bunlarında yedek parça sıkıntısı ve aliminyum kasa olması çok dert diye duydum...
CBR125R yeni kasaları çok güzel tek sıkıntısı (Bana göre) 125 CC olması diye düşünüyorum birde rahatsız edici sesleri var bazılarının..
Calibre250R görünüş olarak iyi tek zamanlı olsada.. Kimi iyi diyor kimisi derdi tasası bitmiyor motoru kötü diyor..
Hyosung250R aklımdan geçen istediğim motor çift zamanlı başlangıç için iyi gibi ama benim alacağım fiyatlarda km 20,000 km den aşağı yok diyebilirim....

Sizce benim için en mantıklısı hangisi olur..?

Bütçene göre temiz az km yapmış bir cbr 250r bulabilirsen daha iyi olur.Büyütmüşken 250 cc olsun derim ben.Seni en az 2 sene götürsün yani. Yoksada Hyosung 250 r a bak derim

Fikriniz için teşekkür ederim, CBR250 tabiki benimde ilk tercihim olur ama 6,000TL ye zor çıktığım için CBR250 daha uzun vadeye kalıyor malesef..
İkilemde kaldığım aslında az km yapmış CBR125 mi ? Yoksa 20,000km de olsa Hyosung250R mı ? Hangisi uzun vadede işime yarar bu biraz da önemli sanki...
Yani sırf 250 CC lik istediğim için fazla km olan Hyosung almak mantıklı olur mu ?

km 20000 ise gerçekten ve zorlanmamışsa hyosung derim. Cbr'dan daha memnun kalırsın. 20000 km hiçbir şey, gayet az. (2008 model ve üzeri enjeksiyonlu, devir kesicili olması önemli. )

Fikriniz için teşekkür ederim, Hız kesiciye açıkçası pek dikkat etmedim ilk baktığım enjeksyonlu yani 2008 model ve üstlerine şuan tekrardan bir ilanlara baktım Mersinde yaşadığım için bu çevrede bakıyorum mecburen ve açıkçası pekte yok 20,000km de. Satılanlar 25,000 30,000 lerde geziyor km ler..
Yazınızda Cbr'dan daha memnun kalırsın yazmışsınız da burayı tam anlayamadım açıkçası Hyosung dan daha mı memnun kalırım 12,000 km lerde bir Cbr 125 den ?

Cbrda konfor biraz daha ön planda. O da güzel bir motor. Ama bütçeyi de düşünününce daya uygun fiyata temiz bir hyosung bulursanız (zaten bulmuşsunuz düşük km'li) da memnun kalırsınız demek istediğim bu. Artısı da daha iyi gitmesi ve büyük olması. Hyosung da çok güzel kaliteli bir motosiklet. Sadece oturuş pozisyonu biraz yorucu, onu da alırken bi oturur denersiniz zaten, olmayacak gibi değil sonuçta. Hangisini uygun fiyatlı temiz bulursanız alın derim çok güzel motosikletler. Dediğim gibi enjeksiyonlu ve devir kesicili olmasına dikkat edin, yoksa satıcı temiz dese de temiz çıkmama ihtimali yüksek olur. 125likleri de pek düşünme derim, altında şekil havali bir motosiklet varken cbf150 tarafından sollanmak üzebilir :mrgreen:

Bu konuda yardımcı olabilecek fikirlere açığım...

Kardeşim 125 lik bi makina alma derim. Hyosungun 2008 ve üst modelleri iyidir. Hem şekil hem donanım bakımından. Ama ağır makinadır, 175 üzeri boy ve 75 kg üzeri kilo ister :D Hondanın ise kalitesi ortada. Tabi bu hyosung kalitesiz demek değil ama olsun. Sana tavsiyem herhalükarda 250CC, honda yada hyosung. Hangisi daha yeniyse hangisininkilometresi daha azsa hangisi hoşuna gidiyosa o.

Unutmadan hyosung'un bazı özellikleri hondadan iyidir ona göre :)

- Kalın arka teker
- Çift ön fren diski
- Çift Silindir
- Daha kaslı daha gösterişli gövde

gibi :)

yusufozugenc fikriniz ve yorumunuz için teşekkürler ve çok mantıklı bir ayrım oldu bu ( altında şekil havali bir motosiklet varken cbf150 tarafından sollanmak üzebilir ) aldıktan sonra başıma gelse inanın motoru bile satabilirdim :))

akanmf Size de fikriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim ve sanırım biraz daha sabredip 25,000km de bi Hyosung alacağım.. CBR250 için o kadar bütçe bulamıyorum ne yazık ki... O yüzden sanırım dediğiniz gibi Hyosung 250R en mantıklı seçim olacak..

Hondanın su soğutma dışında hyosungdan daha iyi hiçbir yönü yok, neden ikinci el piyasası daha yüksek anlamış değilim, millet markaya para veriyor herhalde. Hyosungun temiz olmasına dikkat et, bakımını eksik etme hiç üzülmezsin. Hyosung kullanıcıları başlığına gir forumda, çok geniş bilgi edinebilirsin, sayfalarca yazı var. Elbet işine yarar :cat:

Bu aklıma gelmemişti.. Çok mantıklı.. Fikirleriniz için tekrardan teşekkür ederim artık sabredip sağlam bir hyosung bulmam lazım yazın sonu geliyor.. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar