Yeni motor alacağım nasıl para biriktirmeliyim. hangi motoru almalıyım ??

Yaşım 20i bankalar kredi vermiyor para biriktirmeye başladım galiba diğer yaza motor alacağım ama biriktirirken çok zorluk çekiyorum, şuan 15 güneyim 3k para biriktirdim maaşım 9k park time çalışıyorum ve çok zorlanıyorum sizce aylık 5k biriktirerek hangi motoru alabilirim. hayalim r25, mt25, 450sr, cbr250, duke390 adventure,
gibi motorlar istiyorum. Aktif olarak 12 yaşımdan beri kullanıyorum motor kullanıyorum rs200, ars200 tarzı motorlarım oldu daha bissürü motorlarım oldu ama ne alacağımı ve nasıl para biriktireceğimi bilmiyorum bi akıl verirseniz çok iyi olur bu genç kardeşinize. yaşıtlarıma bakıyorum ya da benden 3 4 yaş büyük kişilere hepsinin motoru var sr450 nk650 olsun r25ler falan ben alamadım kendimi çok geç kalmış gibi hissediyorum sanki o kadar ömrüm yokmuş gibi bilmiyorum neden böyle olduğunu

önce bi sakin ol, bi nefes al, git aynanın karşısına suratına bi fiske vur ''sen 20 yaşındasın ne hayata geç kalması aq'' de falan. bi kendine gel. sabah sabah anksiyete krizin mi tuttu kardeşim? gerçekçi olmak gerekirse de, aylık 5k para biriktirerek motor almak zor, dediğin motorları almak çok daha zor çünkü ne taksit oluyor bunlarda ne başka bir şey. çalışacaksın, iş değişeceksin, daha iyi bir maaşın olacak ileride, o zaman alacaksın istediğini, sabırla çalışacaksın, yolu bu.

Motosikleti
K 1600 GTL
Aylık beş bin biriktirerek istediğin motoru alabilirsin, ama kaç ay biriktirmen gerekir orasını bilemeyiz...

Motosikleti
Jüpiter 125
20 yaş ve hayata geç kalmak ? İlk motosikletimi aldığımda 25 yaşındaydım ki motosiklet bile değil scooter o da Jüpiter 125. Bu hayatta her şeyin bir zamanı var ve herkesin zamanı aynı ilerlemiyor. Sıkı çalışacaksın, her zaman daha iyi şartlara sahip olmak için çabalayacaksın. Bu çaban hayat boyu sürecek belki evet. Hayallerin için bir yerden başlaman lazım birden bire 5 basamak çıkamazsın. İlk motosikletlerin hayallerindeki gibi olmayacak ama en azından bir yerden başlamış olacaksın.

bahsettiklerin motorlar part time ile olacak iş değil !! bu yaşı geçtim bu işle olsa olsa alın teri değil baba parası ile bu bahsettiklerin motorlara sahip olabilirsin, bütçene uygun en iyisi scoter tarz motorlarla olabilir ama onuda almak için çok çaba uğraşma yarı peşin yarı taksit kampanyaları var onlara göz at ;)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Parayı TL olarak biriktirmeye çalışırsan biriktirdikçe değer düşer. Bir ay dolar al kenara koy, ertesi ay euro al kenara koy sonraki ay altın al kenara koy böyle damlaya damlaya göl olur, yatırım değil tabi ama değerini kaybetmeden para biriktirmenin kolay yolu bu. tabi bu kadar sürede hayatı ıskalama.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Öncelikle az limitlide olsa kredi kartı çıkarmaya çalış ve düzenli ödemeler yap. Asla geciktirme. Bir yandan paranı biriktirerek hemen paraya dönebileceğin yatırım araçlarına yönelebilirsin. Kredi kartından harcama yaptıkça limitin ve kredi puanın otomatik yükselecek. Alacağın motosikletin finansmanını çözebilirsin böylece

stabil bir işte çalışmadıkça krediyi falan unut. düzenli periyodlarla zam garantili işin yoksa kredi akıllıca bi şey değil zaten çünkü faiz oranları çok yüksek.

küçümsemiyorum; ama ayda 5 lirayla bi bok alınmaz bu ülkede.

ha ne yapabilirsin bu arada? bizi böyle yöneten kifayetsizlere destek veren ananı babanı dedeni nineni komşunu darla.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eminevim'e git, sana ihtiyacın olan tutar ve her ay ödeme gücüne göre bir hesaplama yapsınlar. Şu an taksitleri oraya ödemeye başla, ödeme gücüne ve alacağın motorun fiyatına bağlı olarak 6-7 ay sonra sana toplu para verirler, sen de motorunu alır bir 30 ay Eminevim'e taksit ödersin.

Yaşım 20i bankalar kredi vermiyor para biriktirmeye başladım galiba diğer yaza motor alacağım ama biriktirirken çok zorluk çekiyorum, şuan 15 güneyim 3k para biriktirdim maaşım 9k park time çalışıyorum ve çok zorlanıyorum sizce aylık 5k biriktirerek hangi motoru alabilirim. hayalim r25, mt25, 450sr, cbr250, duke390 adventure,
gibi motorlar istiyorum. Aktif olarak 12 yaşımdan beri kullanıyorum motor kullanıyorum rs200, ars200 tarzı motorlarım oldu daha bissürü motorlarım oldu ama ne alacağımı ve nasıl para biriktireceğimi bilmiyorum bi akıl verirseniz çok iyi olur bu genç kardeşinize. yaşıtlarıma bakıyorum ya da benden 3 4 yaş büyük kişilere hepsinin motoru var sr450 nk650 olsun r25ler falan ben alamadım kendimi çok geç kalmış gibi hissediyorum sanki o kadar ömrüm yokmuş gibi bilmiyorum neden böyle olduğunu

Hayat hiç kimseye adil degil.
Askerliğini yaptığını farzediyorum , Önce Mesleğine uygun Asgari ücret dahi olsa düzenli bir iş bul.
Gelirin en az 30 bin TL düzeyinde olacak şekilde Mesaler ile destekle. Maaşının % 50 si ile düzenli olarak gram altın al.
Dışarıda az yemek ye.. Harcamalarını kıs.
Part time çalışarak o maaşa para birikmez.. acı gerçek.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bankalar kredi veriyor yav ben de 21 yaşındayım şuan 2 motorum var işim de var ama kredi almadan motosiklet almam mümkün değil çalışıyorum para kazanıyorum istediğim parayı biriktiriyorum ekonomi yine boku yiyor istediğim motor 100bin atıyor biriktirerek olacak şey değil

Hedeflediğin motosikletlerde birikiminden çok uzakta , uzun süre birikim yapmak zorunda kalabilirsin bence daha düşük bütçeyle sahip olabileceğin 125 cc lik birşeyler hedefle..

Abi 125 cc ile ne yapacam falan hiiiç yazma 😅 ben İstanbul'dan Antalya'ya gittim geldim 125 cc ile , motorun sınırlarını biliyorsan , hayattan keyif alabiliyorsan gayet keyifli geçer her yolculuk..

75 ila 100.000 tl ye 125 cc 2-3 yaşında bir çok vitesli veya sukuter var , hatta 70.000 e 6000 km de 250 cc bile motosiklet var , dün ilanlara bakarken gördüm Brixton Felsberg 250

Hedefini küçült hayallerini erteleme , uzun zaman para biriktirip tüm paranı motora gömme , daha bunun bakımı , arızası , sigortası , yakıtı gibi düzenli giderlerin olacak..

Motosikleti
ZX12R
birsürü motorun olmuş ya,o motorları nasıl almıştın ki__??
öncekileri nasıl aldıysan şimdi de öyle al__??

Sürecek bir motorun yoksa ve olmasını istiyorsan ve çevrende kredi kartını kullanabileceğin biri varsa onun kartı üzerinden 12 taksitle uygun fiyatlı bir 125cc motor alınabilir. Veya öyle bir imkan yoksa 7-8 ay para biriktirilip o toplu parayla ikinci el benzer kategoride bir motor alınabilir. Sonrasında çalıştıkça eldeki motoru satıp üzerine para koyup model yükselterek kademe kademe daha iyi motorlara geçebilirsin.

Başka tavsiyeler de gelebilir benim aklıma bu geldi.

Güzel kardeşim, motosiklet için para biriktirmen ve de çalışman çok güzel ve taktire şayan. Ancak para sadece motosiklet için değil bütün hayatın boyunca sana lazım olacak bir şey. Sadece sana da değil. Hepimize. O halde parayı öğrenmemiz lazım.
Motosiklet için kenara ayırdığın paranın 5 de birine ekonomi ile , finans ile ilgili kitaplar al. Her ay 1 tane kitap bitir. Özellikle yatırım, birikim ve kişisel gelişim ile ilgili kitaplar olsun. Özelden bana yazarsan sana kitaplar öneririm. Bunları oku. Göreceksin ki yaptığın şeyler ile yapmak gereken şeyler çok farklı.
O zaman hedefin 125 cc skuter değil R 1200 GS olacak. Hatta belki de ferrari.

"Bir yabancı gazeteci Mustafa Kemal Atatürk'e soruyor;"Nasıl başardınız?"Ve Atatürk cevap veriyor; “Ben hayatım boyunca cebime giren her 2 kuruşun 1 kuruşuyla kitap aldım.”"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar