Yeni lastik taktiktan sonra kayma olması

Bir kaç gün önce dominar 250 için lastik önerisi istemiştim. Bugün Michelin alıp taktik fakat arka lastik sağa sola dönerken bağımsız hareket ediyormuş gibi sanki ya da kayıyor bu normal mi?

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Sıfır lastikte de bir rodaj dönemi olur.
Üzerinde koruyucu mum olduğundan ilk 200-300km ani gazlama, fren veya manevra yapılmaması istenir.
Belki bundan olabilir.

Deme öyle korkutuyon

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:17 ----------

Buradan birileri önerdi de tam kayma gibi değil de değişik bı hissiyat binmeden anlamak bı tik zor

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:19 ----------

Umuyorum ondandır

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Sıfır lastikte mum yoktur...

Yoksa var mıdır yav?

Du bakalım öğrenicez :)

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Hayırlı olsun o lastikler uzun dayanır ama sana ihtiyatlı sürmeyi de öğretir :D Yazın ve kışın aynalaşmış asfaltta ani frenlerde kaydırır ama yazın veya kışın yağanak yağmurda ve -10 C de dahi şehirler arası soğuk asfalt, aynalaşmamış sıcak asfaltta ve parke taşlı yolda üzmez. Tabi bu lastikten öyle üst düzey performans beklemek yanlış olur. 2018 den 2024 e kadar o lastiği kullandım.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Lastikler üretilirken ham lastik kalıp içine girer ve kalıp desenine göre şekillenir.
Pişen lastikleri kalıptan çıkarmak için release agent kullanırlar.
İlk 150-200km boyunca lastik yapımında kullanılan bu lubricant ve diğer maddelerin kaybolması için dikkatli kullanılması gerekir.

【Edit】
Fakat kış mevsimindeyiz. Hava soğukluğundan dolayı da düzgün bir lastik performansı alamamış olabilirsiniz.
Hem rodaj dönemindeki lastik hem de hava şartları birleşip size bunları yaşatmış da olabilir.

Yeni lastiğin kayması çok normal, üstünde mum var. Fakat aldığınız lastik de genel kullanım için, virajlarda aşırı zorlamamanız lazım. Üst düzey performans beklemeyin. O boyutta en üst düzey performans veren lastik sanırım metzeler roadtec 01 türkiye piyasasında.

dönüşlerde götünün (motorunki değil kendi götün) dışarı doğru çıktığını hissediyorsan arka teker kayıyordur, yeni lastikler kayma yapabilir. üzeri ince bir mum gibi tabaka kaplı olur kalıba yapışmasın diye üretim aşamasında. sürdükçe kısa sürede atar o katman.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Lastik havası da etkilemiş olabilir, kontrol edin, motorun kitapçığında yazan değerde olsun, lastikçi kafasına göre hava basmış olabilir.

Bir kaç gün önce dominar 250 için lastik önerisi istemiştim. Bugün Michelin alıp taktik fakat arka lastik sağa sola dönerken bağımsız hareket ediyormuş gibi sanki ya da kayıyor bu normal mi?

O üzerinde olan mumdan dolayıdır , Pilot Streeti 1 sezon kullandım parkeli yolda güzel olur ömrü uzun gider . Sıcak asfaltta neredeyse her ışıkta yanlıyodum ben :D . Kız arkadaşımla ilk buluşmamızda lastikler Pilot Street'ti nerede olduğunu tam bilmediğim için hızlı hızlı gidiyodum görünce arka frene abandım ve birden motorun arkası sağa sola atmaya başladı kızda bilerek yaptım sanıp çok güzel sürüyomuşsun demişti :D gönül işlerinde iyi lastik ama şuan asla kullanmam . Beni üzmedi ama temkinli olmakta fayda var.

Pilot street ile pilot power arasında çok bir fark var mıdır bilmem ama ben pilot power 2ct serisini 250cc motorumda 40bin km kullandım. Kayma tutunmama gibi bir problemi yoktu. Siz lastiğin yönlerini kontrol ettiniz mi? Malum mevsim kış mevsimi, lastik su kanallarından yağmur suyunu atamadığı için kayıyor olabilir mi motor? Sadece bir fikir tabi :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yok, ben mum meselesinde ikna olmadım. Hala 1980'lerin teknolojisiyle konuşuyorsunuz...:)

Koskoca forumda her şeyi olduğu gibi, şu mum meselesini de derinlemesine irdeleyecek, mum neymiş ağğğbiii falan diyecek üstatlarımız vardır diye tahmin ediyorum.

Neyse, bekleyelim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar