Yeni lastik aldım...

Günler süren kararsızlıktan sonra bugün kararımı verdim sonunda..
MT 21 almam gerektiği söylendi herkes tarafından ama ben mt 18 de karar kıldım..
Bunun sebebi de daha çok arazide olma isteği..
Asfaltta zorluk çekeceğim söylendi ama benim için önemli olan arazide yüksek performans...
Daha önce tel ile görüştüğüm sanayideki Karayol adlı firmaya gittim..
Telefonda görüştüğüm arkadaş (Uğur) KTM i görünce hemen hatırladı beni.. "2 hafta önce konuşmuştuk sizinle telefonda değil mi?" dedi..
"Evet , arka lastiği değiştirmeye geldim." dedim..
O sırada GS1200 ile gelen Çetin beyle beni tanıştırdı ve daha sonra da işe koyuldu.. Ustaların çok işi olduğu için ve kendisi de endurocu olduğundan (onda da GS1200 var) benim lastiği zevkle değiştireceğini söyledi..
258065f8.jpg

Depodan lastik geldi.. Bu lastiklerin sürümü az olduğu için onları depoda güneş görmeyen yerde saklıyormuş..
d95a7aa2.jpg

Eski lastiği makinede söktü...
052a8876.jpg

Bana lastiğin tarihini gösterdi (2005) "Çok taze!" dedi..
6b9794da.jpg

İç lastiğin durumu iyiymiş. "Değiştirmeye gerek yok." dedi..
50d85605.jpg

Çok yakıştı.. 2 hafta sonra da ön lastiği değiştiririm..
563f9435.jpg

"Ön lastiği değiştireceğin zaman bi tel et , "Uğur'cum ben değiştirmeye karar verdim." de , sipariş ederiz , 1 gün sonra lastiğin İstanbul'dan gelir." dedi beni uğurlarken.. Motorcuların daha ilk sohbette samimi olmaları çok hoş.. Lastiği bedava değiştirdi , ayrıca %10 da indirim yaptı.. Teşekkürler Uğur'cum ..
fff5c381.jpg

O hevesle arazi giysilerimi ve korumalarımı giyip Çandırlar tarafına gaz açtım..
6006d696.jpg

Bilmediğim bir yolun sonunda bir köy evinin bahçesinde bu muhteşem yaratıkla karşılaştım..
3579a967.jpg

Sahibinden izin alıp bahçeye girip bir de yakından görüntüledim.. Kaçmasa sevecektim ama biraz ürkek..
725e8c4a.jpg

Daha sonra Feslikan Yaylası yolu üzerinde daha önce görüp merak ettiğim yolu denemeye karar verdim.
Hoş bir yerle karşılaştım..
09bf9a57.jpg

Dereyi geçtikten sonra yükselen yol beni buraya getirdi..
e4bdd315.jpg

5d1ffee2.jpg

Saatime baktım , bugün dersi kaçırmamam gerekiyor.
Buradan geri dönüp , geri kalan yolu başka bir güne bıraktım..
7a486cab.jpg

Dönüş yolunda yeniden düzenlenen yolun taze toprağında yeni lastiğimle çok eğlendim..
e1f0a956.jpg

Bu kısa gezi bana yetmedi ama yarın hiç bir işim yok nasılsa... :queen:
1c55d54f.jpg

Hayırlı olsun,
Lastikler güzel, makine daha da güzel...:)
Paylaşımlar için teşekkürler:rendeer:

harikasın sen dostum.. özellikle tek olarak hiç sıkılmadan gezmen bu işten çok zevk aldığını açıkça ortaya koyuyor.. helal sana.. kim tutar seni.. lastiğinde hayırlı olsun.. :cat: :cat:

lastikleriniz hayırlı olsun. nice gezilerde eskir inşallah :)

İyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar..:cat:

Süper Moderatör (BBRR)
çok iyi bir tercih metzeller bana sorarsan 1 numaradır lastiğe bakınca dişlerinden tam arazi işii olduğunu çıkardım keşke fiyatta yazsaydın arkadaşlara bi yardımı olurdu..

BBRR' Alıntı:
çok iyi bir tercih metzeller bana sorarsan 1 numaradır lastiğe bakınca dişlerinden tam arazi işii olduğunu çıkardım keşke fiyatta yazsaydın arkadaşlara bi yardımı olurdu..
Pirelli MT18 75€

Süper olmuş.. Asfaltta bi problem yaşatmaz umarım.. Dağda taşta harika olacağı kesin...

Hocam,Yakmak lazım gemileri,tüm adresleri iptal edip kredi kartlarını kırıp malı mülkü satıp dükkanı devredip kuşanıp atlayıp motora terketmeli buraları yokmu bildiğin pasifikte bir ada.:cat:

ErbayXP' Alıntı:
Süper olmuş.. Asfaltta bi problem yaşatmaz umarım.. Dağda taşta harika olacağı kesin...
Asfaltta da bir problem yok..
Enduro yada kros lastikleri ile asfaltta sorun yaşayanları da hiç bir zaman anlıyamıyorum..

İHTİYAR' Alıntı:
Hocam,Yakmak lazım gemileri,tüm adresleri iptal edip kredi kartlarını kırıp malı mülkü satıp dükkanı devredip kuşanıp atlayıp motora terketmeli buraları yokmu bildiğin pasifikte bir ada.:cat:
Bildiğim en güzel ada Antalya.. Hem hiç bir şeyi de yakıp terketmeye gerek yok...:queen:

harduro' Alıntı:
Bildiğim en güzel ada Antalya.. Hem hiç bir şeyi de yakıp terketmeye gerek yok...:queen:

Ağzına saglık Hocam ne güzel demişsin, ah Antalya aahhh,
hele o dağları yokmu o dağları, he daim sizi çağırır ve siz o çağrıya asla karşı koyamazsınız...

Tekrar sağolasın Üstad, sayende özlemimizi gideriyoruz...

Abicim yine konuşturmuşsun olayı.. Güzel fotolar çoook.. Lastikler hayırlı olsun:rendeer:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Maşallah o ne diş kalınlığı öyle :)

Güle güle kullanın lastikleri. Devekuşunun sahibiyle sohbet imkanı bulabildiniz mi? Nedir olayı, nasıl beslemeye karar vermiş? Nasıl bir hayvan? Bilgi verirseniz sevinir, teşekkür ederim. :)

Super Moderator
Buradaki olay "Yeni lastik bahane, gezi tutkusu şahane" olayı herhalde.
Her yeni gezi yazında daha bir saygı duyuyorum doğaya...
Devamını bekleriz, iyi günler, iyi geziler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar