Kanuni Yeni Kanuni Wiki 125

Kanuni Wiki 125

20212045g54.jpg

202120458u5.jpg

202120458u5.jpg

20212045pyf.jpg

20212045osf.jpg

Motor
Motor Tipi: Tek Silindir 4 Zamanlı
Motor Hacmi: 125 cm3
Motor Çapı: 52,4 x 57.8 mm
Motor Sıkıştırma: 9.2:1
Motor Soğutma: Hava Soğutmalı
Maksimum Güç: 6,95 HP/7500 dev/dk

Aktarma
Aktarma: Kayış
Şanzıman: Otomatik

Elektrik
Ateşleme: CDI
Çalıştırma: Elektrikli/Pedal

Ölçüler
Uzunluk: 1770 mm
Genişlik: 685 mm
Yükseklik: 1120 mm
Aks Arası: 1260 mm
Sele Yüksekliği: 800 mm
Ağırlık: 92 kg
Depo: 5 litre
Ortalama Yakıt Tüketimi: 2,5 lt / 100 km

Gövde
Ön Süspansiyon: Teleskopik
Arka Süspansiyon: Helezonik yaylı tek amortisör
Ön Fren: Disk
Arka Fren: Tambur
Ön Lastik: 100/60-12
Arka Lastik: 100/60-12

Şubat ayında bayilerde satışa sunulacakmış.

Son düzenleme:
teknik değerindeki gibi yakmıyor,üzerinde hussar motoru var.benzini su gibi içiyor arkadaşlar.

Merhaba arkadaşlar,
ya ben bu motoru almayı düşünüyordum. Euro 3 değerlere sahipmiş, led stoplar artı kayış tahrikli motor varmış. Motor yakından çok güzel görünüyor, bayisine giripazıcık kurcalamadım da :) Hussar gibi deyip öldürmüş olmayalım. Forumda hiç kullanıcısı yok mu acaba? En iyi bilgiyi ordan alırız.

merhaba herkese,
bu motoru geçen hafta arkadaşım aldı ve iki gün önce test ettim. dış görünüş ve tasarım olarak diyecek pek bişey yok ama performans, sürüş keyfi, işçilik ve malzeme kalitesi olarak pek iyi şeyler söyleyemiyeceğim. belki motor yeni olduğu için, parçaların uyumunu bekleyip yeniden denemek lazım ama ilk izlenimlerim bu motorun bu fiyata değmeyeceği. kendi motorum piaggio fly 100 ile kıyaslarsam; mercedesden inip tofaş otomobile binmek gibi bişeydi.

%100 türk işçiliğiyle tuzla kanuni fabrikalarında üretilen motorun, mondial ve diğer muadillerinden tek farkı çinde üretilmemesi sanırım.

merhaba herkese,
bu motoru geçen hafta arkadaşım aldı ve iki gün önce test ettim. dış görünüş ve tasarım olarak diyecek pek bişey yok ama performans, sürüş keyfi, işçilik ve malzeme kalitesi olarak pek iyi şeyler söyleyemiyeceğim. belki motor yeni olduğu için, parçaların uyumunu bekleyip yeniden denemek lazım ama ilk izlenimlerim bu motorun bu fiyata değmeyeceği. kendi motorum piaggio fly 100 ile kıyaslarsam; mercedesden inip tofaş otomobile binmek gibi bişeydi.

%100 türk işçiliğiyle tuzla kanuni fabrikalarında üretilen motorun, mondial ve diğer muadillerinden tek farkı çinde üretilmemesi sanırım.

Neymiş %100 Türk işçiliği imiş....:queen: :queen: :farao:
Alın size bu motorun %100 Çinli üreticisi;
http://book.dihaomotor.com/Product_list.aspx?id=30723f3d-fbb9-4098-8239-61ac00eb88fb

http://www.dihaomotor.com.cn/newEbiz1/EbizPortalFG/portal/html/index.html

bırakın arkadaşlar keklenmeyi, yıllardır biz Türk malıyız diye bağırıyorlar ne Argesi ne Türk malı hepsi %100 bariz Çinli... Bütün parçalar Çin den geliyor burda sadece montaj cıvata somun sıkıyorlar ne oluyor Türk malı oluyor... yazık...

piaggio fly 100 çakması. yalnız kuyruk güdük kalmış.

hussar'dan farklı olacağını sanmıyorum.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
bir alt salıncak ve orta sehpa bağlantısı bukadarmı çirkin görünür yarabbim :farao: 2 kişi bana binme diyor resmen bütün kasislere vurursun orayı. ayrıca motor malzeme kalitesi değerlerden kendini belli ediyor hem

hem 125cc hem 6.9hp hem 7500rpm hemde 9.2lik bir sıkıştırma ile :silent: valla pes

125zn bile her açıdan üstündür

selamlar
iki hafta önce wiki aldım.
şehir içinde harika. herkesin beğenisini topluyor.
henüz rodajda 200 km geçtim
şimdilik 15 kuruş yakıyor. servis zaten böyle demişti. sonra 8-9 kuruş yakar dediler.
ilk 500ü bir geçelim...

Geçen hafta almış olduğum Wiki ile şu anda 496km deyim. Millletin atıp tuttuğu kadar kalitesiz değil. Aynı anda GSR 600 sahibiyim. Her gün wiki ile işe gidip geliyorum ve oldukça hoşuma gitti. İlk bakımını 400 km de yaptım. Şu anda 10 TL lik benzin ile 100km civarı yol yapıyorum. Bu arada çok fazla ilgi gördüğünü söylemem gerek. Nerdeyse GSR yi hiç kullanmıyorum diyebilirim. Yayvan kasislerde 2 kişi biraz yavaş girmek gerekli. Aksi takdirde orta sehpayı sürtme ihtimali mevcut. Frenlerin biraz alışması gerekiyor. Bu sebepten dolayı temkinli gitmekde fayda var. Ayrıca e-6 yı kullanıyorum ve 110 km hızı göstergede gördüm. Hatalı olduğunu varsayarsak yinede 90-100 km lere çıkabiliyor. Uzun rampalarda biraz zayıf kaldığını söylemem gerek. malzem ekaliteside öyle çok adi değil. Bundan önce birçok japon ve italian scooter ı da kullandım. Zamanla inşallah üzmez diye düşünüyorum.

wiki 125 için şunu kesin söyleyeyim: asfalt motorsikletidir, stabilize yollarda fazla sarsıntı yapıyor. ayrıca, yokuşta çok iyi kavrıyor.

selamlar bende bu motorun ikinci elini adanada civarında aradım tabi bu sıcaklarda ancak internetten arama yaptım. bir türlü bulamadım. sıfırı bana göre pahalı. en sonunda motorun aldım 150 cc ama hala bir gönlümde wikiden yana..

arkadaslar yabancı motorlara gösterdiğiniz ilgiyi bi zahmet bunada gösterin herkez bilip bilmeden atıp tutmus bizzat denedim gayet güzel bi motosiklet eni baslayanlar için.

Arkadaşlar belki yerli üretim değil ama lütfen bilmeden hemen itin gözüne sokup çıkarmayalım..
Bu model 1913 yılından bu yana motosiklet üreten İtalyan GARELLİ markasının flexy modelidir. Sitesine girip görebilirsiniz. Birebirdir. Çarşı pazar motoru olarak tam sym feddle ı gözüme kestirmişken birde bu çıktı başıma. Bunuda en yakın zamanda incelemeyi dşünüyorum..

Piaggionun en beğenilen serilerinden herhangi birisini biraz makyajlayıp üzerine kanuni yazarak şuraya koysak aynı önyargılarla onun içinde hemen kötüleme yapacağız.Çok kötü bir alışkanlık...Kanuni zamanında büyük hatalar yapmış olabilir fakat son zamanlarda ben olumlu anlamda ciddi yollar katetmeye başladıklarını görüyorum.Türkiyenin markası olarak öyle yada böyle çok daha iyi yerlere gelir inşallah ve ilk tercihimize oturur..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar