Yeni ehliyet yasası sorunsalı

Merhaba arkadaşlar. Şehir dışında okudugum unıversitede bir ehlıyet kursuna müracaat ettim. Hem B hemde a2 için . 2sininde kurs ücretini ödedim yaklaşık 450 lira . araç için 300 motor için 150 . Dün B ehliyetimi çıkarttım.. Sınavdan sonra bana 25 aralık a kadar ehliyetini çıkar yoksa stajere kalıyorsun dediler . Motor nasıl olcak dedım onu 2 ay sonra alıcaksın vs gibi şeyler söylediler . Herneyse dün B ehliyetimi elime aldım. . toplamda 500 lira dosya masrafı parası verdim. Herneyse ardından motoru sormaya gittim . Yeni motor ehliyet yasasından haberım yoktu başvuru yaparken . Ben a ya da a2 alıcam değilmi dedim . Bana hayır sen geç kaldın sana a1 vericez dediler . yaşım 20 . Dedim nasıl olur ben sonucta normal a2 almak ıstıyordum dedım . Erken olsa bile sana 125 cc motor surdurucez kursun motoru bu dedıler . e dedim yenı yasa cıkıyorsa sızde yenı bır motor alın 125 cc üstü vs. Yapamayız onu şuan uzun iş dedıler . Benım sımdı ne yapmam gerekıyor bu durumda ? Motor ehlıyetı almakdan vazgecsem verdıgım kurs parasını gerı alabılırmıyım 150 tl olan . Sonucta motora dair hiçbir kurs gormedım . Suan ıstanbuldayım 1 hafta sonra geri gidicem ne derseniz onu uygulayacagım arkadaslar .

Şu an A2 sınıfı, 47 beygire kadar olan motosikleri sürebileceğin ehliyeti alabiliyorsun.

Kursun elinde motor olmamasını bahane etmesini saçmalık olduğunu ve yaşının tuttuğunu A2 ehliyet almak istediğini söylebilirsin. Eğer bunu karşılayacak durumları yoksa yapacağın şey kurs parasını geri istemek.

Zaten stajyer ehliyete kalmışsın motosiklette, bu saatten sonrada değişmez. Gidip başka kurs araştırman senin yararına olacaktır.

Bizde A1 ehliyeti alacak motosiklet var bunu verecez demesi ne kadar saçma, çocuk mu kandırıyorlar ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar