yeni ehliyet düzenlemesinde bahsi geçen kw nedir

arkadaşlar bu ay yeni bir düzenleme geldi ehliyetler için motor hacmi 11 kw ı geçmeyen diye bir ibare var bu kw dedikleri şey tam olarak nedir bilen varmı sıkıştırma oranı diye düşündüm ama yanılıyormuyum

Basit anlatımla (herkesin anlaması için) motorun gücü.Ürettiği enerji.

okumayan, araştırmayan nesil...

16 nisanda biz ayvayı yiyecez gibi duruyor.

arkadaşlar bu ay yeni bir düzenleme geldi ehliyetler için motor hacmi 11 kw ı geçmeyen diye bir ibare var bu kw dedikleri şey tam olarak nedir bilen varmı sıkıştırma oranı diye düşündüm ama yanılıyormuyum

Yeni kural ,gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, iki tekerlekli motosikleti, olarak tanımlanmıştır. Yani A1 ehliyet sahibi olanlar 125cc siniri olmaksizin artik motor gucu 14bg e kadar olan tum motosikletleri kullanabilecekler .

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kimse heveslenmesin. Değişiklik sadece sürücü kurslarının eğitim araçları için maalesef.
A1 ile 125 cc'ye devam. :pr:

Edit :

A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

okumayan, araştırmayan nesil...

16 nisanda biz ayvayı yiyecez gibi duruyor.

Okumayan, araştırmayan nesil...

16 Nisan'da biz ayvayı yiyeceğiz gibi duruyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------

Yaşının küçük olduğunu ve lisede fizik okumadığını varsayıyorum. Umarım işine yarar.

https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BC%C3%A7_(fizik)

Daha önce kilometre, kilogram gibi birimler duymuşsundur. Arada 60 Watt ampul falanda duymuşsundur. Buradan çıkar gerisini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar