yeni cruiser üyesi, selamlar

selamlar,

ben de aranıza yeni katılacağım çok araştırma yaptım acaba hangi cruiserı alsam diye. fakat burda hepiniz erkeksiniz cüsselerinize göre birbirinize tavsiye veriyorsunuz cruiserlar için. ben bayanım. evet bana yapacağınız tavsiyeler nelerdir? hangi modeli markayı almalıyım. yardım ederseniz çok sevinirim. şimdiden sağolun.

Merhabalar...

Öncelikle bütçe belirtirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz :silent:

cinsiyetle pek de alakası yok, tanıdığım bir bayan suzuki vz 800 sürüyor. keza fazer sürenler de var, başlangıcta zor olabilir ama alışırsınız keza hepimiz yaşadık aynı zorlukları :)

Başlangıç için soruyor,bu nedenle ağırlığından ötürü Suzuki VZ 800 pek uygun olmayabilir kanımca.

hoş geldiniz aramıza ::biggrinn kalıcı ve katılımcı olmanız dileklerimle
ve ufak tavsiyeler genel'de bayanların tercih ettikleri rahat kullanışlı cruiser'ler
suziki maruder 250
honda cmx rebel 250
HYOSUNG GV 250
Regal raptor 250
devamı çinli arkadaşlar

venox 250 kullanan bir bayanla tanışmıştım lakin cruiser oturuş itibari ile kontrol mekanizmasıı kolay bir makinedir ve yeni başlayacaksanız 250 cc üzeri almamanızı tavsiye ederim..

gv 250 gidon çapı olarak büyük gelebilir bir bayan için bence daha çok yamaha virago 250 falan bakın daha ufak gidon daha kolay hakimiyet daha yüksek tork ki bayansınız yolda tacizlere uğradığınız anca gazlayıp geçmeniz açısından yüksek tork gerekebilir.. birazda bütçe ile alakadar bilgi verirseniz biraz daha yardımcı olabilrim \ olabiliriz..

yamaha muadili çinlilerde mevcut tabi.. aramıza hoş geldiniz, umarım kalıcı ve katılımcı olursunuz..

hoş geldiniz aramıza ::biggrinn kalıcı ve katılımcı olmanız dileklerimle
ve ufak tavsiyeler genel'de bayanların tercih ettikleri rahat kullanışlı cruiser'ler
suziki maruder 250
honda cmx rebel 250
HYOSUNG GV 250
Regal raptor 250
devamı çinli arkadaşlar

virago 250 ve kymco venox u unutmuşsunuz :)

:cherry: teşekkür ederim arkadaşlar.

ben üye olmadan bu forumu baya araştırdım hysng ve kymco lar benim bütçeme uyuyor ama işte ağırlık falan acaba yapamaz mıyım dedim bir an. bugün bir dükkana uğradım burda konya'da hysung bayisiymiş önceden ama bayiliği kapatmış alan yok ve çok kötü falan dedi aynı şeyi kymco için de söyledi.
bir de bana sym husky diye bir motor gösterdi.tek silindirli 2001 modeli. tip itibariyle hoş bir motor biraz ufak ama pek anlamadığım için bilemedim.
kısacası bütçem 5-6-7 civarlarında. ama daha aşağısında olursa da hayır demem :cherry:

tekrar teşekkür ederim, umarım daimi olurum.

Hysong'u şiddetle tavsiye ederim. Yolda bırakmaz, ama tabiki güvenli sürüş eğitimi almalısınız... :wiinkk:

Virago 250 veya Virago 535 bence mukemmel baslangic motorlari :cat:

Virago 535'i kullanabilir miyim diye dusunme, benim bir kadin arkadasim virago 535 ile baslamis, simdi VTX 1300 kullaniyor :)

virago 250 ve kymco venox u unutmuşsunuz :)

ufaktan tavsiye diye ama :p
bütçeyi bilmeden fazla yazmıyayım dedim belki bütçe kısıtlı çinli alıcak hanımefendi
zaten tavsiyeler çoğalır kymco venox bence bayanların kullanacağı tarzdan değil şehir içi kullanımı maşa'dan dolayı sıkıntı verici ve yorucu

öncelikle hoş geldiniz
bu konularda uzman degilim arkadaşlarda birçok marka saymış fakat benimde söylemek istediğim 1 2 şey var.
1 daha önce motor kullandınızmı kullanmadıysanız öncelikle bunu halletmenizi öneririm.
2 cruiser tarzı motorlar diğer motor çeşitlerine göre daha agır olurlar alacağınız motorda bunu göz ardı etmeniz trafikte kendinizi ve diğer insanları riske sokar
3 arkadaşların bahsettiği motorların en hafifi 150 kg dan biraz daha fazla siz bunu dururken dengede tutabilecekmisiniz
yazdıklarımın yanlış anlaşılmasını istemem bende cruiser sevdalısı ve kullanıcısıyım bir bayanın bu tip bir motor seçmesi beni mutlu eder ama yazdığım gerçekleride gözardı etmemek gerekir ...
kazasız sürüşler !...

peki yıl ve km hakkında ne diyorsunuz? atıyorum 99 2000 model ve km'li bir motor alınabilir mi?

:cherry: teşekkür ederim arkadaşlar.

ben üye olmadan bu forumu baya araştırdım hysng ve kymco lar benim bütçeme uyuyor ama işte ağırlık falan acaba yapamaz mıyım dedim bir an. bugün bir dükkana uğradım burda konya'da hysung bayisiymiş önceden ama bayiliği kapatmış alan yok ve çok kötü falan dedi aynı şeyi kymco için de söyledi.
bir de bana sym husky diye bir motor gösterdi.tek silindirli 2001 modeli. tip itibariyle hoş bir motor biraz ufak ama pek anlamadığım için bilemedim.
kısacası bütçem 5-6-7 civarlarında. ama daha aşağısında olursa da hayır demem :cherry:

tekrar teşekkür ederim, umarım daimi olurum.

Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.Orası size bence elinde bulunan motoru satmak için kötülemiş kymco ve hyosungu.ben size kymco venoxu tavsiye ederim.Gayet saglam ve güzel bir motordur.Zaten iyi bir motorcu kymco'nun saglamlığını bilir.Kullanmaya gelince daha önce hiç motosiklet kullanmadıysanız bence ilk önce eğitim alın yada motorunuzu alıp trafiğe çıkmayın boş bir alanda bol bol pratik yapın,ağırlık falan sorun olmaz kullanırsınız merak etmeyin:cat:

Tek silindirli motor sistemlerinde inanılmaz vibrasyona maruz kalırsınız.. Şayet böbrek taşı falan varsa acayip tedavi yöntemidir.. tamam az yakar lakin devir aralığı düşüktür, kısa zamanda devir alamazsınız.. buda çekişi inanılmaz etkiler.. tek silindir serisinde size önereceğim en mantıklı 250 serisi tiger 250 dir ki onun gidonu benim ufaklığın neredeyse 3 katıdır ama yolda yanyana kalkarken ben henüz 2 ye attığımda tiger ışıklardan yeni kalkmış oluyor bunuda iliştireyim =)

vibrasyonsuz (V Motor) , uzun ömürlü (Bakımlar Aksatılmaksızın) , Yüksek Çekiş gücü , Viraj kabiliyeti = Virago Serisi..

Şu an kullandığım motor ; bbirebir virago çin versiyornu, lakin titreşimsiz, inanılmaz yumuşak süspansiyon, çok yüksek tork kısaca 250 serisinde yer uçağı.. ki orjinalini bile geride bırakan bir makina..

Cruiser kullanımı kolay bir makinedir. Yalnız önce honda veya başka biryerden güvenli sürüş teknikleri almanızı tavsiye ederim. En azından virajlara nasıl girip çıkmanız gerektiğini iyice kavrarsınız. Cruiserlar virajda fazla yatmazlar,

Bir arkadaşım vl250 kullanıyor.

Hyosung iyi bir makinedir ama yedek parça sıkıntısı çekebilirsiniz. Kymco iyidir 250 lilik alsaydım onu alırdım. Biraz daha sabrettim bunu aldım :)

Viragoda iyidir yalnız yamaha serviste pek iyi değil gibi duydum. En iyisi siz 2. el alın. Cruiser sahipleri motorlarına çok iyi bakarlar resimdeki gibi :)

Son düzenleme:
Cruiser kullanımı kolay bir makinedir. Yalnız önce honda veya başka biryerden güvenli sürüş teknikleri almanızı tavsiye ederim. En azından virajlara nasıl girip çıkmanız gerektiğini iyice kavrarsınız. Cruiserlar virajda fazla yatmazlar,

Bir arkadaşım vl250 kullanıyor.

Hyosung iyi bir makinedir ama yedek parça sıkıntısı çekebilirsiniz. Kymco iyidir 250 lilik alsaydım onu alırdım. Biraz daha sabrettim bunu aldım :)

hocam cruiser ler viraj kabiliyetini kullanıcının çevikliğinden alır, muhakkak 40 derece yatmazlar lakin gayet yatabilen bir motordur.. hiç yoktan ayaklığı demir ayaklık yerine geriye yatan yaylıdan kullanıldığında ki ben kullanıyorum çok rahat 25 dereceyi geçiyorum 100 km ile mesela bayrampaşa carrefour virajında ki bu sert ve uzun menzilli bir virajdır. kısaca cruiser de kullanıcısına göre racing edası verebiliyor :)

peki yıl ve km hakkında ne diyorsunuz? atıyorum 99 2000 model ve km'li bir motor alınabilir mi?

Tanidikdan ise ve motora iyi bakildiysa bence evet... yoksa hayir... 2. elde her zaman disi piril piril olup, iyi bakilmis gibi duran ama motoru bitmis bir motosiklet alma riski var...

Bir de, 2. el motor alirken bence en cok dikkat edilmesi gerekenler;

1) Motor ve sase numaralarinin ruhsatta yazan ile ayni olmasi (degilse, satici ne derse dersin kac)

2) Vergi dairesinden borcu yoktur kagidina ek olarak, trafikten dosyanin sorgulanmasi (vergi dairesinden borcu yoktur gorunen bir motorun, trafikteki dosyasinda uzerinde haciz gorunuyor olabilir)

3) Kesinlikle noter satisi

4) Motoru almaya, guvenilir bir usta ile gidilmesi, motor bayi, dukkan vb. insanlara guvenilmemesi...

Bunlar benim ilk aklima gelenler... Forumda arama butonunu kullanarak 2. el motor alimi ile ilgili basliklari bulup, bir goz atmani oneririm...

ben yattığını eğitimden sonra farkettim :) bi video vardı yamaha warriorla adam ejder yolunu hız kesmeden alıyordu :)

Bir kaç kere ayaklığı sürttüm viraj dönücem diye, ondan sonra korku oluştu. Dedim yatıcaz. Meğer lastik inmiş uzun süre yatmaktan :( Fakat ağva yollarında gayet başarılıydı, korkumu yendim :)

Cruiser kullanan insanların genel amacı hız yapmadan keyifli keyifli kullanmaktır. Dönmek için fazla yatırmaz, hızlı gitmez, rüzgarı koklar :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar