boşuna ağız kalabalığı yapıyorsun Hasmet ... Çünkü bilmeden yapıyorsun..
Sen sanıyorsunki galiba japonlar türkiyeye dizel motor yollamıyor hayır hepsi yolluyor toyota corolla avensis auris yaris alayında 1.4,1.6,2.0 dizel motorlar getirtti sattı belki yeni kasalardada vardır bilmiyorum.. hondada var zaten 1.6 dizel , mazdada 1.5,1.6,2.0 dizel motorlar var.. yani japonlarda dizel var tutmuyor satmıyor alman kadar o başka..
Bu ülkede mercedesin en çok satan c ,e s kasaları dizel ..
bmw nin en çok satan 3,5,7 kasaları hatta 6 kasaları dizel motorlu olanları
audi nin en çok satanları a4,a6,a8 modelleri dizel olanları..
jaguarın en çok satan modelleri dizel olanları..
Jeep in en çok satan modelleri dizel olanları ..
Porsche nin bile en çok satan panemara cayenna olsun modelleri dizel motorlu modelleri hatta niye en çok dedimki tek satan modelleri...
Aklıma gelmiyor daha çok var sen hala kendi çapında bir şeyler söylüyorsun..
Bana diyorsunki honda dizel motor yollamıyor milattan kalma accordları örnek verdin yolluyor dedim bu sefer soruya soruyla karşılık veriyorsun biliyormusun o motorun geçmişini diyorsun ?? ahaha bana ne o motorun geçmişden :mrgreen: çok umrumda

)
motorla araba çok farklı karıştırma elma ile armutu.. motor bireysel kişisel bir şey araba ile aileni taşıyorsun yük taşıyorsun ailenle arkadaşlarınla uzun yollara çıkıyorsun.. motor tamamen bireysel bir şey..
motorda 50cc alırım 100cc yaparım diyorsak onunda nedenleri çok başka yakıt ekonomisi ön planda değil.. sigortası yok vergisi yok bakımı nerdeyse yok genel gider ön planlı.. trafikde çok bekleme takılma derdin yok işlevsel ön planlı... üstelik kendi ekonomi yapması önemli değil sana ikinci uzun yol için güzel bir motor alma imkanıda sağlıyor şehir içi yükünü kendi sırtladığı için.. Ben kafama göre bir şey bulamadım o ayrı..
bu millet senin dediğin gösterdiğin o araçların hiç birine binmez en fazla alım gücü düşerse bit pazarına nur yağar gider eski prestijli bmw jaguar mercedes audi v.b gibi araçları alır restore eder elden geçirir sıfırlar binerler gene o dediğin abidik gubidik araçlara binmezler..