Haldun Bey merhaba. Temiz ve bakımlı olduğundan emin olmanız kaydıyla biraz yaşlıca ve büyük hacimli Japon tavsiye ederim.
VN800 Classic motorum bugün muayeneden geçti ve muayene istasyonundaki görevliler dahi hayran kaldı. Düzenli olarak malzeme ömrü tükenmiş parçaların değiştiği, bakımlarının titizlikle yapıldığı cruiserlar, V-Motor binici tarafından aşırı devre vs. zorlanmadıysa gerçekten ömürlük. İlk marşta gürleyerek çalışan, düşük devirde yeterli torku ve konforu sunan, ama ihtiyaç anında da hızlanacak gücü olan cruiserlardan öneririm. (Intruder, Shadow, VN800-900 vs.)
Ağırlıklarını falan da hiç dert etmeyin. Ağırlık merkezleri aşağıda olduğundan ve her biri birer mühendislik başarısı olduğundan dengeli yapıları sayesinde asla o yük hissedilmiyor. Ben de Bajaj Pulsar 200 NS kullandıktan sonra aldım ve çok kısa sürede alıştım. Pulsar'dan çok daha rahat ve kullanışlı geliyor şu an.
Cruiser demek (bence) konforlu gezintiler, günlük kullanım ve orta mesafe seyahatlerde rahatlık demek. Şekil olarak cruiser olup aslen cruiser konforu ve kalitesi sunmayacak yeni, düşük hacimli Çin üretimi motosikletlerden pek çok usta da dert yanıyor, pek önerilmiyor. "Görüntü yeter, yan heybe çantaları bağlayıp, arkaya deri çantayı atıp pek öyle uzunca mesafeli gezintilerle işim olmaz. Ufak hacmiyle şehir içinde yeterli kıvraklıkta bir taşıt arıyorum" derseniz elbette küçük hacimli cruiser tercih edebilirsiniz. Bu durumda da motoru iyi dinlemeli, gevşeklik, dayanıksızlık gösterebilecek parçalara, vidalara müdahale etmeyi alışkanlık edinmeli ve malzeme kalitesindeki ayrıca işçilikteki söz konusu olabilecek küçük aksaklıklar nedeniyle büyük sorunlar yaşamaya meydan vermemelisiniz.