- Konu Yazar
Merhaba ben montu dememiştim hatta almayı düşündüğüm bir monttu fakat iç astarılı modeline ekstradan 100 ya yakın fark istendiği için vazgeçmiştim. Montların ikisinde de bildiğimiz termal içlik mevcut.
Dainese ın sitesinde de yazlık oldığuna dair bir bilgi göremedim. Air vents? yazan kısmı diyorsanız onlar önde ve arkada olmak üzere 4 adet fermuarlı bölüm oluyor. Kışın kapalı, yazın açıyoruz. Fakat yine de bir yazlık mont gibi olmaz
Detayli aciklamalariniz icin cok tesekkur ederim hocam. Konuya ve markalara hakim degilim, yalnizca elimdeki butceye gore birtakim arastirmalar sonucu bunlara ulastim. Dainese'in sitesinde incelerkende su asagida fotografi koyacagim yerdeki durumdan dolayi yazlik oldugunu dusunmustum. Sanirim en iyisi benim gidip bunlari bir denemek olacak. Acaba sizin tavsiye ettiginiz yaz agirlikli kullanim icin bir mont var mi? Fiyat olarak 500-600 bandinda. Simdiden tesekkurler

Dostum açıkçası 1-2 aylık sürücüyüm yani aşırı yaz sıcağında kullanmadım. 2-3 hafta önce hava nispeten sıcakken çıkmıştım. Beşiktaş-Ortaköy arası yolu bilirsin belki hafta sonu çok trafik olur öyle böyle trafik yoktu yani. Motor fan falan açtı o sıcağında etkisiyle çok fena terledim içimde kısa kollu vardı sadece ama ceketin içliği takılıydı. İçliği çıkarttıktan sonra çözüldü sorun ferah ferah gittim. Yaz sıcağında havalandırmaları açınca çok bunaltmaya bilir ama sıkışık trafikte yine bunaltır diye düşünüyorum. Ama şöyle bir şey var o sıcakta zaten dışarda normal kısa kolluyla gezerken bile bunalıyoruz üstüne hangi ceketi giyersen giy 30-40 km hızın altında giderken her türlü bunaltıcak bence.
Eğer dersen ki yaz ve kış için ayrı mont alıcam o zaman fileli bir model tercih edebilirsin yaz için. Ama G Laguna Seca 4 mevsim için bence ideal bir mont kışın 1 derece soğukta da sürdüm kesinlikle üşümedim sadece sağanak yağmurda sırılsıklam oldum bir kere, d-dry almadığım için siyah rengini bulamamıştım aldığım mağazada o yüzden tekstil olanın siyahını aldım.
Hocam inanin verdiginiz bilgiler benim icin altin degerinde, birebir kullanicisindan duymak cok mutlu etti beni. Simdilik 2 ayri mont alma durumum yok gibi, kisitli bir butceye sahibim. Kisin motoru kullanip-kullanmayacagim henuz net degil, o yuzden de yaz agirlikli birsey alayim dedim. Sizin aciklamalarinizdan aslinda bana uygun oldugunu dusundun, astarini cikarrtigimiz zaman ferahsa yeterli zaten. Illaki dediginiz gibi yazin ne giyersek giyelim dusuk hizlarda bunaltacaktir. Bakalim insallah bizede nasip olur kullanmak. ilginiz icin cok tesekkur ederim.