Yeni Çaylağa Ekipman Tavsiyesi

Merhaba ben montu dememiştim hatta almayı düşündüğüm bir monttu fakat iç astarılı modeline ekstradan 100 € ya yakın fark istendiği için vazgeçmiştim. Montların ikisinde de bildiğimiz termal içlik mevcut.
Dainese ın sitesinde de yazlık oldığuna dair bir bilgi göremedim. Air vents? yazan kısmı diyorsanız onlar önde ve arkada olmak üzere 4 adet fermuarlı bölüm oluyor. Kışın kapalı, yazın açıyoruz. Fakat yine de bir yazlık mont gibi olmaz

Detayli aciklamalariniz icin cok tesekkur ederim hocam. Konuya ve markalara hakim degilim, yalnizca elimdeki butceye gore birtakim arastirmalar sonucu bunlara ulastim. Dainese'in sitesinde incelerkende su asagida fotografi koyacagim yerdeki durumdan dolayi yazlik oldugunu dusunmustum. Sanirim en iyisi benim gidip bunlari bir denemek olacak. Acaba sizin tavsiye ettiginiz yaz agirlikli kullanim icin bir mont var mi? Fiyat olarak 500-600 bandinda. Simdiden tesekkurler

Dostum açıkçası 1-2 aylık sürücüyüm yani aşırı yaz sıcağında kullanmadım. 2-3 hafta önce hava nispeten sıcakken çıkmıştım. Beşiktaş-Ortaköy arası yolu bilirsin belki hafta sonu çok trafik olur öyle böyle trafik yoktu yani. Motor fan falan açtı o sıcağında etkisiyle çok fena terledim içimde kısa kollu vardı sadece ama ceketin içliği takılıydı. İçliği çıkarttıktan sonra çözüldü sorun ferah ferah gittim. Yaz sıcağında havalandırmaları açınca çok bunaltmaya bilir ama sıkışık trafikte yine bunaltır diye düşünüyorum. Ama şöyle bir şey var o sıcakta zaten dışarda normal kısa kolluyla gezerken bile bunalıyoruz üstüne hangi ceketi giyersen giy 30-40 km hızın altında giderken her türlü bunaltıcak bence.

Eğer dersen ki yaz ve kış için ayrı mont alıcam o zaman fileli bir model tercih edebilirsin yaz için. Ama G Laguna Seca 4 mevsim için bence ideal bir mont kışın 1 derece soğukta da sürdüm kesinlikle üşümedim sadece sağanak yağmurda sırılsıklam oldum bir kere, d-dry almadığım için siyah rengini bulamamıştım aldığım mağazada o yüzden tekstil olanın siyahını aldım.

Hocam inanin verdiginiz bilgiler benim icin altin degerinde, birebir kullanicisindan duymak cok mutlu etti beni. Simdilik 2 ayri mont alma durumum yok gibi, kisitli bir butceye sahibim. Kisin motoru kullanip-kullanmayacagim henuz net degil, o yuzden de yaz agirlikli birsey alayim dedim. Sizin aciklamalarinizdan aslinda bana uygun oldugunu dusundun, astarini cikarrtigimiz zaman ferahsa yeterli zaten. Illaki dediginiz gibi yazin ne giyersek giyelim dusuk hizlarda bunaltacaktir. Bakalim insallah bizede nasip olur kullanmak. ilginiz icin cok tesekkur ederim.

Evet o biraz garip geldi bana da. Hocam o bildiğimiz içlikli önünde file olmayan mont yani dainese yanlış yapmıştır kesin :p yazlık mont alırken sadece tasarımına bile bakabilirsiniz. Tabi ki deneyip hangisinin üstünüze daha iyi oturduğuna da baktıktan sonra. çünkü bu motların soğuk geçirmeme, sıcak tutma, su geçirmezlik özelliği gibi dertleri yok.
*yazlık Montların önü fileli olur, rüzgar bir miktar hızı kesilerek içeri girer. Soğuk-serin yaz akşamlarında yazlık montlor biraz üşütebilir, kışın ise kullanmanın imkanı yok. Eğer kışon da motosiklet sürecekseniz veya ilkbajar sonbahar da diyebiliriz kesinlikle kışlık bir mont da almalısınız. Bugüne kadar hiç yazlık mont kullanmadım 4 mevsim montlarla idare ettim. Sıkışık trafikte evet terletebiliyor, astar çıplak tene yapışabilir(termal içliğin altında fileli bir yüzey yoksa). Fakat trafik olmadığı zamanlarda 40 kmden sonra rahatlamaya, soğumaya başlayabiliyorsunuz.
Eldivenlere bakamadım fakat şöyle bir durum var. Eldiven montu içine alırsa, kışın daha iyi olur, bilek kısmı bol olsa bile rüzgarda rahatsız etmez.
Eldiven montu içine almıyor bilek kısmı kısa ise, montun bilek kısmından da rüzgarı alabiliyorsunuz fakat rüzgar ile bir nebze sıyrılan mont ve eldiven sonu arasında kalan çıplak teni güneş bir güzel yakıyor

Evet o biraz garip geldi bana da. Hocam o bildiğimiz içlikli önünde file olmayan mont yani dainese yanlış yapmıştır kesin :p yazlık mont alırken sadece tasarımına bile bakabilirsiniz. Tabi ki deneyip hangisinin üstünüze daha iyi oturduğuna da baktıktan sonra. çünkü bu motların soğuk geçirmeme, sıcak tutma, su geçirmezlik özelliği gibi dertleri yok.
*yazlık Montların önü fileli olur, rüzgar bir miktar hızı kesilerek içeri girer. Soğuk-serin yaz akşamlarında yazlık montlor biraz üşütebilir, kışın ise kullanmanın imkanı yok. Eğer kışon da motosiklet sürecekseniz veya ilkbajar sonbahar da diyebiliriz kesinlikle kışlık bir mont da almalısınız. Bugüne kadar hiç yazlık mont kullanmadım 4 mevsim montlarla idare ettim. Sıkışık trafikte evet terletebiliyor, astar çıplak tene yapışabilir(termal içliğin altında fileli bir yüzey yoksa). Fakat trafik olmadığı zamanlarda 40 kmden sonra rahatlamaya, soğumaya başlayabiliyorsunuz.
Eldivenlere bakamadım fakat şöyle bir durum var. Eldiven montu içine alırsa, kışın daha iyi olur, bilek kısmı bol olsa bile rüzgarda rahatsız etmez.
Eldiven montu içine almıyor bilek kısmı kısa ise, montun bilek kısmından da rüzgarı alabiliyorsunuz fakat rüzgar ile bir nebze sıyrılan mont ve eldiven sonu arasında kalan çıplak teni güneş bir güzel yakıyor

Hocam cok tesekkurler, ozellikle mont ve eldiven ile ilgili verdiginiz ince detaylardan dolayi. Isin asli soyle ki, ilk etapta kisin kullanmayi dusunmuyorum. Mayis gibi kullanmaya baslayip Eylul Ekim gibi birakacagim. O zaman bende sizler gibi mevsimlik bi mont almam daha iyi olacak sanirim. Durdugumuz yerle illaki her mont bunaltacaktir diye dusunuyorum, sonucta kisa kollu t-shirt yerine uzun kollu bisey bile giysek terliyoruz hemen. En iyisi bunu fazla dert etmeden birazcik hizlaninca bana nefes aldiran montlara yoneleyim. Boylece aksamda, sonbaharda da kullanabilme imkanim olur. Eldiven icin kisa ve uzun olanlarin ne ise yaradigini pek bilmiyordum sayenizde ogrenmis oldum. Hem yazin guneste yanmamak adina, hemde baharda soguk yememek icin bilege kadar olan uzun modellere yonelecegim mutlaka. Verdiginiz bilgiler benim icin altin degerinde, tekrardan cok tesekkurler.

Dostum şunu da söyleyeyim güzel güzel bütçe ayırmışsın ekipmanı önce alıyorsun, bir 400-500 lira da eğitime ayır. Ben kişisel görüşüm olarak profesyonel eğitim almadan motora binmenin yasak olması gerektiğini düşünüyorum.

Dostum şunu da söyleyeyim güzel güzel bütçe ayırmışsın ekipmanı önce alıyorsun, bir 400-500 lira da eğitime ayır. Ben kişisel görüşüm olarak profesyonel eğitim almadan motora binmenin yasak olması gerektiğini düşünüyorum.

Tavsiyeniz icin cok tesekur ederim hocam. Isin asli egitim benimde aklimda olan birsey, ama ozellikle kendi motorumu alip kendi ekipmanlarimla basvurayim GIS vs gibi kurumlara diyorum. Hem kendi motoruma olan hakimiyetim artar, hemde yaptigim hatalarda motorumun bana yansitacagi geri donusleri ogrenirim diyorum. Bakalim eger motoru biraz uygun fiyata alabilirsem kalan paraya, olmadi aldiktan sonra biriktirdigim ilk paraya bende egitim almayi dusunuyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:27 ----------

Goruslerinizi ve tecrubelerinizi zevkle okuyorum, lutfen yardimci olun arkadaslar

Çoğu soruna cevap verdik dostum senin hala kafanda netleştiremediğin şeyler varsa yaz yardımcı olmaya çalışalım :cat:

Çoğu soruna cevap verdik dostum senin hala kafanda netleştiremediğin şeyler varsa yaz yardımcı olmaya çalışalım :cat:

Hocam ilginizden dolayı çok teşekkürler. Son olarak netleşen 2 kask ve 2 mont var aklımda;
AGV K3 ve K3 Sv
Dainese Laguna Seca tex ve Dainese Air Frame tex.

Monttaki kıyas şu aslında;
Laguna Seca'nın İçliği var(mış), tamamen yazlık sayılmaz yani mesh diye tabir edilen bir kumaşı yok, hava alması için fermuarlı yerleri var
Air Frame için tamamen yazlık mesh bir mont, içliği yok.
Şimdi İlkbahar-Yaz-Sonabahar mevsimleri ve genellikle şehir içi kullanım için hangisi daha mantıklı olur? Laguna seca ağır basan taraf, fakat çok çok bunaltır mı korkusu var.

Detaylı yazınız için çok teşekkür ederim hocam. Agv konusundaki tek tereddütüm çevremdeki bir abi tarafından ' O kaskın piyasaya çıkış tarihi baya eski, haliyle üretildiği teknolojide yavaş yavaş eski kalmaya başladı. Baksana adamlar boşuna mu SV modelini çıkarttılar, güncellediler vs' demesi. Yoksa bende malzeme kalitesi olarak vede bana verdiği his olarak oldukça beğenmiştim. Mont ve eldiven konusundaki tavsiyeleriniz içinse, dediğiniz montu biraz inceledim ve oldukça sağlam kalın bir yapıya sahip görünüyor resimlerden. Hatta ona bakarken Revit Jupiter diye bir model de önerilenler sayfasına geldi ikisini de bakılacaklar listeme ekledim. Mutlaka üzerime bir deneyip tecrübe edeceğim. Eldivene baktığım zamansa kışlık olduğunu gördüm ve biraz temkinli yaklaştım açıkcası. Yaz kullanımı için size bir sıkıntı verdi mi acaba? Özellikle ter konusunda çekincelerim var. Tecrübelerinizi paylaştığınız için tekrardan teşekkür ederim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:24 ----------

Tecrubesi olan arkadaslar, bilgilerinizi esirgemez paylasirsaniz cok sevinirim

henüz yazın kullanma fırsatım olmadı eldiveni bende bu yaz tecrübe edicem.. kayserinin neresinden bu arada? ben yahyalı.. :queen::mrgreen:

Bugun itibariyle Agv K3-Sv sahibi olarak listeyi almaya basladim :) Iki uc hafta icerisinde de ceketi temin edecegim, en sonunda motorumu aldik diye konu acmakta nasip olacak insallah:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar