Yeni Başlıyorum :)

Merhaba herkese!
İstanbul'da yaşıyorum, öğrenciyim.
Burada bulunan herkes gibi motosiklet merakım var. Henüz motosikletim yok. Almayı düşünüyorum, bunun için uğraşıyorum. Öncelikle ehliyet alıcam tabiki :)

Ehliyet kursu için burslarımı biriktiriyorum. Fakat ehliyet sınavına girmeden önce biraz bir şeyler öğrenerek gitmek istiyorum(Pratik ve bilgi). Nasıl ki daha önce hiç arabaya binmemiş, annesi veya babası araba kullanırken pedallara nasıl bastıklarını izlememiş bir insan direkt ehliyet kursuna gitse sınavına girse onun için çok zorlu olacağı gibi benim de çok zorlayıcı geçsin istemiyorum.

Çevremde hiç motosiklet kullanıcısı yok, ne ailede, ne arkadaşlarda. Buna rağmen bendeki motosiklet sevdası nereden geliyor bilmiyorum. Sokakta hep motorlara bakıyorum, motosiklet sesi duysam hemen cama çıkıp bakasım geliyor :D

Minimum seviyede de olsa öğretecek veya bilgi verecek birini bulmak için çok uğraştım. Instagramda vs. gibi platformlarda insanlarla tanıştım, ulaştım. Buluşma ayarlamaya çalıştım. Yeri geldi ekildim, yeri geldi geri dönüş bile alamadım.
Motosiklet camiası çok yoğun hep :mrgreen:
Son çare burada, bu kadar motorcunun arasında da biri çıkmazsa daha da çıkacağına inanmıyorum.
Artık 5 bilemedin 10 kere de olsa o sınava girerek başarmayı düşünüyorum :)
Teşekkürler

Maddi durumun el verir mi bilmiyorum ama ehliyet masrafı gibi düşünüp güvenilir bir firmanın güvenli sürüş eğitimlerine katılabilirsin. Honda Güvenli Sürüş Eğitimi 1, 2 tam gün 700 lira falan olması lazım. Eğitimin sonunda da sınavı güle oynaya geçecek kadar öğrenmiş olursun.

Muhtemelen buradan da yardım alamayacaksın.

Teorik bilgilerin hepsini bu sayfalardan bulabilirsin.
Köşe yazarları, Motosiklet eğitimi başlıklarını inceleyebilirsiniz.
Motosiklet teorisi, Motosiklet yol sanatı gibi kitaplar var.

Merak ettiğin konular için bir sürü video bulabilirsin.

Eğer bir tanıdığı değilse, hiç kimse değil otomobili ile pratik yaptırmak, koltuğuna bile oturtmaz.
Üstelik söz konusu motosiklet ise o sorumluluğu kimse almak istemez.
Hem sizin sorumluluğunuz, hem de motosikletin...

Ama haklısınız. Eğitimler biraz pahalı.

O topa kimse girmez doğru da olmaz zaten . Arkadaşın biri ' gel ben öğreteyim ' der duser edersin bir tarafına birşey olur iyi olmaz .
En temizi güvenilir bir yerlerden eğitim al . Kafan da rahat olsun eğitimini de düzgün şekilde almış olursun

Sanırım haklısınız.
Kısaca ya tanıdığın olması gerekiyor ya da paranın. Başka yolu yok gibi. Teşekkürler yine de :(

Ben ilk eğitimimi otoparkta motor öğreten hocadan almıştım saati 100Tl ye. Tam ekipman giydirip ybr 125 ile öğretmişti. Faydasını gördüm tabi kurumsal bi firmanın eğitimini izlemiştim youtubeden aradaki fark dağlar kadar ama en Azından öyle bir hoca bulup bi kaç tur atmak mantığını mekaniğini kavramakta yardımcı olur diye düşünüyorum

Sanırım haklısınız.
Kısaca ya tanıdığın olması gerekiyor ya da paranın. Başka yolu yok gibi. Teşekkürler yine de :(

Dostum ille öyle düşünüp ümitsizliğe kapılma. Hayatımda hiç motosiklet kullanmamıştım ve a2 ehliyet kursuna yazıldım. Sürücü kursu 12 saat pratik dersi veriyor ve işten dolayı bunun 4 saatine gidemedim. Geçenlerde sınav oldu ve tek seferde geçtim. Şu an ehliyetimi de aldım motor da kullanıyorum hatta haftasonu 500 km yol yaptım :)

Sen kendine güven , ne kadar istekliysen o kadar çabuk öğrenirsin ;)

Türkiye Kadın Motosikletliler Kulübü (TKMK) üye ol , yakın mesafeli gezilere birinin yolcusu olarak bile katılabilirsin , kendi aralarında müthiş bir dayanışma var sanada yardımcı olurlar emin ol..

Motosikleti
D400
kımse riske girmez hiç bilmeyen birisine eğitim verme konusunda.

girenlerden de şüphe duy bence.

Yukarda arkadaşlar güvenli sürüş falan demiş de sınavı gecmek için buna ihtiyacın yok. Sürücü kursları 12 saat direksiyon dersi veriyor, 6. saatte zaten sınavı gecebilecek duruma geliyorsun, izleyerek pratik yapmadan sınava gireceğin fikrine nereden kapıldın anlamadım acıkcası.

Ekstradan para verme su an için ama ekonomik durumun el verdiğinde güvenli sürüş eğitimini aksatma o ayrı bir konu.

Ehliyet sınavından kolaylıkla geçen de duydum. Önceden ehliyetsiz sürmesine rağmen sınavda geçemeyen de duydum. Bilmiyorum biraz gözümü korkuttular sanırım :)
Çok duydum, senin boyun kısa, sen zayıfsın, sen o motoru kaldıramazsın bile diyeni.
Deneyip göreceğiz.
Şu TKMK’ya da bakacağım :))))

b sınıfı ehliyetimi yeni aldım ben mesela :)
onun öncesinde yıllarca araba kullanmama rağmen 2. dosyanın son hakkında direksiyon sınavını geçebildim :) sınavlardan sadece 3 tanesine girdim ama olsun :)
ümitsizliğe kapılma.bende ilk motorumu aldım ve daha kullanmadım :) deneye deneye öğreneceğiz artık :)

Facebook üzerinden M.E.G Dernek ile iletişime geçin, onlar yardımcı olacaktır. Dernek başkanı Sabri Oran veya Özge Torun ile irtibata geçebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar