Herkese Merhaba Arkadaşlar;
Küçüklüğümden beri süregelen bir motor tutkum var. Şimdiye kadar hiç kendi motorum olmadı

ale:. Ancak sanırım şimdi o harika duyguya sahip olabiliceğim. Bir acemi olarak hangi motordan başlayacağımı bilmiyorum. Bana kalırsa direk transalp ve ya f 650 gs ten başlıycam. Siz abilerimde yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada boyda önemli bir faktör. Benim boyum 1.71. Sizce uygunmudur bu iş için. Ayrıca sürekli internet ortamından bu tip şeyleri takip etmek gerçekten zor oluyor. Sürekli irtibat kurabiliceğim ne bilim yeni arkadaşlar edinebileceğim motorcu dernekleri vakıfları gibi bir şey var mı. Beni aydınlatırsanız çooooook mutlu olurum...
Şimdiden Teşekkürler.
Arkadaş,
Öncelikle hoşgeldin, umduğunu bulur, katkını da esirgemezsin işallah:cat:
Burada senin gibi yeni kardeşlerimiz gelip hemen hemen hergün aynı konuyu açıyorlar. Herbirine aynı cevapları, yani bildiğimiz inandığımız şeyleri tekrar yazmak gerçekten bizler için de sıkıcı olabiliyor.
Daha önce hiç motor kullanmamış ya da: bir iki tur-tatilde köyde-arkadaşın motorun artçısı olarak vs. motorla ilişkin olmuş ise, kesinlikle öncelikle Donald duck Amcanın Motosiklet Kitabını ve yazılarını okumalısın. Oldukça basit bir dille inanılmaz büyük tecrübelerini bizlere hediye etmiştir.
Koruma konusunu herşeyden önde tutmalısın, bahane kabul etmeden hemde.
Başlangıç olarak, düşük beygir kuvvete sahip, çok atak olmayan, dengesi-yol tutuşu vs iyi bir model tercih etmelisin. scooter tavsiye etmeyeceğim, çünki gerçekten farklı motorlardır. Tabi üstte yazdıklarımı tamamen yaptıktan sonra bu paragrafım geçerlidir. Eğer, motosiklet eğitimini profesyonel kişi ve kurumlardan alacak isen (Basic-Temel değil yalnızca, ileri eğitimler dahil) ilk motorunun 40 BHP kuvvetlere kadar olması dahi sorun olmayabilecektir. Yok ben kendimi eğiteceğim dersen, çook daha temkinli olman gerekecektir. Bu yüzden de 10-15 BHP kuvvete kadar motorları tercih etmelisin. Bunların içinde en efektif olanı (efektif: verimli demektir, ama her alanda verimli, az yakan, bakım masrafları az olan, kolay arıza yapmayan, satışında 2.el olarak çoook değer kaybetmeyen, servisi ve kullananı bol olan, basit ve arkadaşlarından edineceğin tecrübeler ile şahsen bazı yerlerini kullanabileceğin ve böylelikle kendini Motorcu Olma Yolunda ilerletebileceğin...) motorlar şunlardır:
Naked olarak: Honda CBF 150, Yamaha YBR.
Scooter olarak. Honda Dylan, Yamaha 125, Piaggio nun 200 cc ye kadar olanları.
Ben bu kadar yazayım, umarım faydası olur. Bizlere bunları üşenmeyerek yazdıracağına aslında topikleri kurcalasaydın dünya kadar fikri 1-2 saatte edinirdin.
hoşgeldin