Yeni Başlıyorum ve Bazı Sorularım Var

StyLeCbr '' Bende senin gibi cbr 125 i cok sevıyorum. Ama sana bi tavsiyem var, eger motor hakkında fazla bılgın yoksa deneyımın yoksa dıyım daha dogru olur hemen cbr'a binme. Söylekı yedek parça konusundan ele alım maddiyat olarak. Cok pahalı, motoru bıyere vurdun allah korusun altından kalkamazsın.Kaldı kı 2 ve 2,5 'a dedıgın gibi temiz bir cbr yok 3,5 4 ü gözden cıkarırsan guzel bı cbr bulabılırsın.Tavsiyem ybr 125 felan ile başla biraz tecrübe kazan. Ehliyet icin a2 gereklı o zaten belırtıldı. Plaka degısmemenın sana bı zarar saglayacagını sanmam ama tavsiyem değiştir. Cunku o plakayla ne yapılıp yapılmadıgını bilemezsin.Motoru almadan önce kendıne guzel bır kask al, paran varsa mont,eldiven,dizlik gibi hayati deger tasıyan korumalıkları almaya bak kısa sürede.Motor şakaya gelmez cunku en kucugunden en buyugune hepsi öldürücüdür.Ruhsat'ı üzerine alma falan ise yenı kanuna göre 70 lira falan tutuyor sanırım tam bılgım yok.SImdıden hayırlı olsun

=) Lütfen desen yardım ederdim detaylı..
ama Sen Kinetic Al ( honda kinetic ) 100Km/h falan hızı var motorua göre 60 KM/h de olabiliyor. çok fonksiyonlu sağa sola dönüyor. Gaz verince gidiyor, dayanıklı Saçtan kranaj değil çok düşenlerin motoru' =) demir borularla destekleniyor, ve yedek lastiği bile var belki lastik yakarsan sayın abiğim !

'' NightMare0 '' Tavsiyelerine uyucam saol , ama Cbr 125 başlangıç için ideal gibi geliyor bana biraz motor deneyimim war hepten cahil deiliz :) jikle , rölanti vs :) o zaman maddi imkanlarımı biraz zorlamam gerekicek nede olsa ögrenci adamım bi şekilde halledicez artık..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:08 ----------

Mr.Zipir Saol ben tarzımın farkındayım ;)

Moderatör (forrap)
Şimdi şöyle,normal şartlarda ceza alman gerekiyor (hem düzgün olmayan Türkçe kullanımı hem de başlık ve içeriği ile ilgili).
Foruma üye olurken kuralları okuman lazım,okumazsan da bu senin sorumluluğunda,biz kural dışı hareketinde kuralları uygular ilgili cezayı veririz.
Ancak,senin kötü düşünceli olmadığını ve Türkçe nin istediğin zaman anında düzelebileceğini (2-3 mesajda değiştirdiğin gibi) gösterdiğin ve kendi başlığını "kötü mesajı moderatöre bildir" butonu ile bize bildirdiğin için bu seferlik ceza puanı vermiyorum.

Tavsiyem,forumda başlık açmadan önce biraz gezin,istediğin şeyler mutlaka cevaplanmıştır(yeni başlayan birinin soruları hemen hemen hep aynıdır).
Tamamı kalın (bold) yazı yazma.

Forumdan öğreneceğin çok şey olacaktır,iyi forumlar..

2000 2500 liraya sağlam cbr varsa bizimkileri satalım alalım birer tane...kulağına küpe olsun 3000 liradan aşağı alacağın cbr ler sana öyle bir dert açarki bi motosiklet parası daha ödersin...ayrıca sırf soru sormuş olmak için hangi sınıf ehliyet alcam diye sormanı kınıyorum...

Dediğim gibi yeniyim öğrenmeye çalışıyorum :) ilginize teşekkürler .

kardeş temiz bişey istiyosan en kötü ihtimalle bi defa 3000 tl yi gözden çıkar,yoksa arkadaşların dediği gibi 300 lira 500 lira için başına daha büyük problemler alma derim...

Aslında Cbr 125 Çok istiyorum Ama Aklımdan Bide Çinçançon geçiyor Yani Skyjet 150 hem Fiyatı Biraz Daha uygun Hem NEredeyse Birebir Cbr 125 gibi Açıkcası Tarzı görünümü hoşuma gidiyor , hız tutkusu olan birisi değilim Caddede Bağırta Bağırta sürüş yapıcak biride deilim Forumdaki yorumlara bakıyorum skyjet'den şikayetçi olan yok gibi acaba sık sık arıza çıkarır'mı problem yaşarmıyım merak ediyorum.

altında cbr olup ta limitleri zorlamayan var mıdır acaba? dostum sen önce git ehliyetini al (yani A2) sonra korumalarını al ( kask mont eldiven vs) sonra motor almaya çalış....yerim yurdum yok demişsin ama eğer büyük şehirde yaşıyosan korumaların olmadan bakkala bile gitme motorla....

Cbr limitleri zorlayacak bi motor olduğunu düşünmüyorum Orta Sınıfa hitap eden şehir içi gezi için , biraz uzun yol yapabilir. Ayrıca motoru istesem şu anda alabiliyorum ama özel sorunlarım var hem bilgi almak hemde sizlerle tanışmak için foruma kaydoldum..

limit derken 600 RR la kapışmıcan zaten kendi limitlerini zorlucan....yeterince açık mı?

cbr 125 yeni başlayanlar arasında karizması olan ama , sevilen çok alınan dolayısı ile çok satılan ,ucuz olmayan ama pahalıda olmayan , genelde başlangıç motoru olarak kullanılan bir araç , nerden mi biliyorum birçok yorum bulabilirsin bu sitede .

CBR 125 ben acemiyken ( ki halen öyleyim 2 sene oldu her hafta sonu motosikletleyim ) bir turlamışlığım olan bir motor . CBF 150 kullanıyorum , çokta abartılacak bir performans farkı yok . Yani seni ybr de , cbf 150 de cbr 125 te aynı şekilde atacaktır üstünden . Eğitim şart , ara forumda bulursun .

Cbr 125 in parçaları daha pahalı olduğu için , düşmede kalkmada sorun olabilir :) .
onun dışında alınır be kardeşim istiyorsan neden olmasın keşke şimdi 35 yaşında değilde
senin yaşında olsaydımda cbr alınır mı diye sorsaydım :) .

Ehliyet > Ekipman > eğitim > motor ( eğitimde bu güzelmiş diyebileceğin bir yerde alabilirsin , denemeden göremezsin) > Ondan sonrası sana kalmış .

Hadi kolay gelsin

StarbLazer '' cbr 125 yeni başlayanlar arasında karizması olan ama , sevilen çok alınan dolayısı ile çok satılan ,ucuz olmayan ama pahalıda olmayan , genelde başlangıç motoru olarak kullanılan bir araç , nerden mi biliyorum birçok yorum bulabilirsin bu sitede . '' Bu Konuda Aynı fikirdeyim SeninLe .
+ forumdan faydaLanmaya çalışıyorum gerektiğince : http://www.motosiklet.net/forum/donald-duck/ :)

altında cbr olup ta limitleri zorlamayan var mıdır acaba?

ben hiçte limitleri zorlamak peşinde olmadım bu motorda zaten 125cc ne beklentiniz olabilir (ki bende egzoz var tahrik edebilir ama)genelde çevreyolu değilde şehiriçlerinden giderim ki trafiğe uyum sağlamak adına fazla hızlı gitmek mecburiyetinde kalmamak için (hız limitine uymayan hanzolar yüzünden:pr:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:44 ----------

kardeş temiz bişey istiyosan en kötü ihtimalle bi defa 3000 tl yi gözden çıkar,yoksa arkadaşların dediği gibi 300 lira 500 lira için başına daha büyük problemler alma derim...
+1:cat:
3000'den aşağı temizi zor bulunur,alırken biraz fazla verip sorun çıkartmıyacak birşey almak en mantıklısı...

bu arada bu cbr125 amma popüler bir model böyle neredeyse her yeni bir gün yeni bir topici açılıyor:cyclopsan

ben hiçte limitleri zorlamak peşinde olmadım bu motorda zaten 125cc ne beklentiniz olabilir (ki bende egzoz var tahrik edebilir ama)genelde çevreyolu değilde şehiriçlerinden giderim ki trafiğe uyum sağlamak adına fazla hızlı gitmek mecburiyetinde kalmamak için (hız limitine uymayan hanzolar yüzünden:pr:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:44 ----------

+1:cat:
3000'den aşağı temizi zor bulunur,alırken biraz fazla verip sorun çıkartmıyacak birşey almak en mantıklısı...

bu arada bu cbr125 amma popüler bir model böyle neredeyse her yeni bir gün yeni bir topici açılıyor:cyclopsan

Trafiğe uyum sağlama konusu çok doğru!.. 90-95km/h ile gidiyorum adamlar arkadan çifter çifter geliyorlar. Mecburen 110-115Km/h ye çıkmak zorunda kalıyorum:silent:
yakıt da 2,6Lt den 4Lt ye kadar çıkıyor...

1-) A2
2-) ikisini ayrı ayrı alman maliyeti arttırır gerek te yok. Basım ücreti çıkaraklardır cebe zarar
3-) 182 Cm 90 Kiloyum. YBR 125 kullanıyorum.
4-)Mümkündür ama modeli düşük olur
5-) Artık hepsi noterde yapılıyor ama başka ilçeden alsan dahi plaka değişir.

Ve ayrıca kimseyi dinleme hayat senin hayatın ve istediğin gibi yaşa........

1-) A2
2-) ikisini ayrı ayrı alman maliyeti arttırır gerek te yok. Basım ücreti çıkaraklardır cebe zarar
3-) 182 Cm 90 Kiloyum. YBR 125 kullanıyorum.
4-)Mümkündür ama modeli düşük olur
5-) Artık hepsi noterde yapılıyor ama başka ilçeden alsan dahi plaka değişir.

Ve ayrıca kimseyi dinleme hayat senin hayatın ve istediğin gibi yaşa........

Eyv Hocam doğru sylüyorsun hayat benım hayatım herkez istediğini yaşamalı bencede...

'' Onur35 '' Valla benim sevdiğim tarz zaten race'ydi bunun en iyi örneklerinden biriside cbr 125 :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar