Yeni başlıyorum, forumdan çok şey öğrendim

Saatlerdir forumdayım üye olup yazmak istedim, çok yardımcı oldu burdaki konular.

Motora yeni başlıyorum, yaş 23 4 yıldır araba kullanıyorum (ehliyetli olarak) hani arabada baya bi ileri gittim izmit körfez pistinde fordun düzenlediği bi kaç yarışa katıldım falan ama artık dayanamıyorum bu motorlara ne diyim kanımda var sanırım, forumda okuduğum kadarıyla yeni başlayanlara önerdiğiniz cbr 125, şekli çok hoşuma gitti fazla hız yapamıyor bunuda beğendim, uzun yolda sorun çıkarmıyor buda güzel ama ben daha önce hiç vitesli motor kullanmadım hatta motor kullanmadımda diyebiliriz bi kaç kez scooter tarzı ufaklardan kullandım.:salut:

bu arada boyum 183 kilom 80, cbr'ye fazlamı büyük kaçarım bilemedim. cbr'nin yanında bide yamaha önerenler vardı o motorunda tipini sevmedim mobilet gibi geliyor gözüme yakından görmedim belki ondandır. :p

motoru aldıktan sonra direk eğitime katılıcam 1 ay falan alıştığımda motora eskişehir-izmir arası gidip gelmem gerekicek, arabayla ehliyeti aldığımdan beri gidip gelirim yolları biliyorum motorda dayanıklı sanırım sorun yaşamam ama sizce 1 ay motora alışmak için iyimidir, ne kadar süre sonra uzun yola çıkmam gerek :silent:

bide ben bu cbr'yi 2. el alıcam ilanlarda 15bin 18binde motorlar var bunlar çokmu yüksek motora göre bilemedim :)

söyleyeceklerim bukadar tekrar teşekkür ediyorum süper bi forum olmuş burası..

Öncelikle hoşgeldin kardeşim,
Motosiklet kullanmayı öğrenmek için ideal ve kaliteli bir seçimdir CBR 125. Altında biraz küçük kalacak ama geçiş motoru olacağı için çok önemli değil. Bahsettiğin kilometreler de bakımlı ve temiz bir Honda için hiç de fazla değil.
Motora alışmak senin yeteneğin ve motor üzerinde geçireceğin zamanla doğru orantılı olacaktır. Ama özellikle eğitim almayı düşünmen çok önemli ve faydalı bir adım olmuş. Bu sayede çok daha fazla ilerlemeyi çok daha kısa zamanda katedeksin. Zaten belli bir süre sonra kendini tartıp, uzun yola çıkmak için yeterli tecrüben olup olmadığının değerlendirmesini yapacaksın.
Ayrıca Hyosung GT250 de düşünebilirsin ilk motor olarak. Hem kalıplı bir motor olduğundan altında daha hoş durur, hem de performansıyla seni daha uzun süre idare eder; uzun yol için de daha uygundur.

Dreamdark abimin dedigi her kelimeye katilmakla birlikte, benim boyum 1.95 kilomda 85 motorun ustunde elektrik direginden farkim yok cbr 125 e bindigim zaman o kadar komik oluyor ki anlatamam ama eger amacin motora binmek ogrenmek ve gercekten surmekse bunu pek aldiris etmemek gerek o motorda ogrendiklerimi anlatamam bile su anda cbr 600 kullaniyorum ve cbr 125 olmasa idi dusuk hizlardaki motor kontrolum bu kadar iyi olmazdi.

Ve 15 bin 18 bin Cbr 125 icin hic birsey motor zaten 10 bin kusurden sonra kendine geliyor.

bence cbf 250 yede bak geciş sürecini uzatırsın hem :D senide daha rahat taşır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar