Yeni başlıyorum bir sorum var

tüm dediklerinizi dikkate alarak bir seçim yapacağım. İnşallah yakın zamanda da yeni başlayan biri olarak benim gibi arkadaşlara bende yardımcı olacak tecrübede olurum.
Bu arada GS500e 380lb/172 kg ağırlıkta. TMC sitesi demişki:
Perfect advanced starter bike. Wonderful A+ blend of power, performance, weight and balance. Highly recommended.
Yani heryönden başlangıç motoru, 10 üzerinden 9 veriyor.Ama ben tecrübenin en önemli şey olduğunu hiç unutmuyorum tabi.:)

ona bakalırsa bu adamlar cbf 500 ün içinde tam bir başlangıç motoru ve kısa boylular içinde ideal demişler ama kazın ayağı öyle değil.

Arkadaşlar hepinize merhaba. Aranıza şimdi katıldım. Motor olayına çok öncelerden hevesliydim ancak tam alıyordumki evlendim. :p Tabi olay ertelendi. Yıllar sonra kor yine alev aldı ve şimdi ehliyet alıyorum ve ardından motoru alacağım. Eşim hala karşı çıkıyor ya :pr: Neyse ne alayım diye düşünmeye başladım ve araştırdım, halada bakıyorum aslında. GS500e de karar kırdım. Bu konuda siteleri takip ettim, ilanlara baktım, DD'ın yazılarınıda okudum. Herkes küçük cc den başlatıyor, bu bana biraz garip geldi. Bende sizlere sorayım dedim GS500e kullananlar önerrirmi, cc gerçekten çok mu gelir bana. Bu arada bir arkadaşım da hiç bilmeden 1,5 yıl önce ehliyet aldı ve ardından CBR600 aldı, canavar gibi dolaşıyor. :cat:
Hepinize şimdiden teşekkürler :rendeer:

valla hoca bugün Düzceye gittik geldik...600 km civarı yaptım...makinam cbf 150...iyi hoş makina ama uzun yolda tırt...yalan olduk yani...ağrıdan sızıdan...220 km bana bir ömür gibi geldi...ıkınarak 120-125 yapıyo maksimum...yani küçük cc uzun yolda öldürüyor...heleki artcım olsa 80-90...yani sabit hızda şarkı türkü söyleyerek rahat gittim yalnız...dönüşte 2500 cc foresıght scoter birde 250 cc twısterle döndük...onlara yetişemedim...grubu yavaşlattım...birde basmak istemedim çok yakmasın diye...yani alacaksın 250 den başlamanda fayda var...ben kafaya takmam böyle şayleri aslında...motorum var kral benim...ama dediğim gibi imkanın varsa büyük cc al...kendine güveniyorsun tabi...tecrüben yoksa 2-3 ay küçük makina sürmelisin...stresi ve tedirginliği üzerinden attığında 500 cc veya üstü alabilirsin...olay tamamen duygusal..:p

şahsen ben 50 cc Honda todayla bile mutlu olurum...:cat:ama dediğim gibi bunun uzun yolu var artcısı var bilmem nesi var...

ona bakalırsa bu adamlar cbf 500 ün içinde tam bir başlangıç motoru ve kısa boylular içinde ideal demişler ama kazın ayağı öyle değil.

Sevgili 5 x beni motor tecrübesi konusunda tek şaşırtan kişi sen oldun...yani ben bu işi kolaylıkla yapabileceğini düşünmüştüm...

Son düzenleme:
valla ben de öyle düşünmüştüm abi:pama çok salakça bi hata ve yalan olduk.:pr: daha para bekliyom kaskodan motoru servisten çıkarabilmek için:cherry:hoşgeldin sefa getirdin bu arada:rendeer:

bu tür başlıklarda aslında 10 tane alma 1 tane al demeye bedel oluyo o yüzde dikkat etmek lazım. son olarak şunu söylüyorum meşhur bir söz vardır başkalarının tecrübelerini yaşarak tasdik etmek kadar büyük aptallık yoktur.

valla ben de öyle düşünmüştüm abi:pama çok salakça bi hata ve yalan olduk.:pr: daha para bekliyom kaskodan motoru servisten çıkarabilmek için:cherry:hoşgeldin sefa getirdin bu arada:rendeer:

bu tür başlıklarda aslında 10 tane alma 1 tane al demeye bedel oluyo o yüzde dikkat etmek lazım. son olarak şunu söylüyorum meşhur bir söz vardır başkalarının tecrübelerini yaşarak tasdik etmek kadar büyük aptallık yoktur.

hatırlıyorum yazdığına göre cbf 500 ü ilkinde ışıklarda zabdedememiştin...bunu yazdıktan sonra senden o motoru çok iyi sürmek zaten hayal oldu...kazada bunu yazdıktan sonra olmuştu...cbf 500 sınıfının en ağır motoeu...normalde yola harika yapışır...dediğim gibi sürerken çekmediğin sıkıntıyı sabitken yaşamışsın...ben tekrar dene diyeceğim ama sen bilirsin...

Arkadaşlar yazılanları okuyorum, yine okuyorum ancak alımda karar veremiyorum. Vereceğiz parayı Hyosunga bir süre sonra satmaya yada takasa çalışacağım gibi. Şimdi Jawa eğitimi alıyorum ancak benim Hocada ER-5 var. Bununla da eğitim verebileceğini söyledi. Diyorum ki ER-5 ile bir süre eğitim alayım ve uzun bir süre satmak istemeyeceğim bir motorum olsun. Ne dersiniz?

bence ekstradan az bir miktar para harcayarak cin mali ikinci bir naked la baslayip motor olayina biraz alisip ondan sonra bir cbf500 e gecmeni oneririm/oneriyorlar genellikle :)

tabii ki yinede 150-200 cc lik bir motor 500 cc den farkli olacaktir ama en azindan trafikde nasil motor kullanilir, donusler nasil yapilir, vites nasil degistirilir, iki teker de fren mesafesi nasil ayarlanir, hangi fren hangi anlarda kullanilir vs gibi seyleri otomasyona/alisikliga baglarsin ondan sonra CBF500 e gecersin daha rahat edersin.

daha motor kullanirken bazi seylere alismadan buyuk hacimli, pek rahat kontrol edemedigin bir motor ile baslarsan, tehlikeli durumlara neden olabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar