Güzel kardeşim, yeni başlayacak insan. Yani çevrede insanlar senin dediğini yapıyor mu ? Evet var bunları yapanlar. Ama her şeyi yapan var. Anladım üniversite olayı. Deri ceket , falan iyi hoş ama şahsi fikrim olarak yanlış yaparsın. Kendine yazık edersin. Süper bir tecrüben olsa bile tavsiye etmem zaten ekipmansız motor kullanmanı. Yapacağın (yanlış anlama ama ) 3 kuruşluk karizma , bileğindeki kemikler tersinden çıktığında, çenen kırıldığında falan anlamsız kalır. Sanma ki 35- 40 km hızda bir şey olmaz bana diye . Bak Altın Elbiseli Adam diye YouTube da araştır izle biraz Barkın abinin videolarını , o çok güzel anlatıyor hepimizin abisi hem de inanılmaz deneyimli ve değerli bir adam . O eldivenler , full face kasklar da hava olsun diye takılmıyor keza. Ciddi şeyler bunlar. Motordan modeli markası falan hepsinden önce bunları anla bence . Senin iyiliğine diyorum. Hiç inat etme, bırak havayı karizmayı kendi işine sağlığına bak . Öyle 3 kuruşluk kasklar alma. Git internette bir sürü video var Bir Arai kask ile başka çin malı 200 liralık kaskın arasındaki farkı .
Önce ekipman ne gerekiyorsa her şeyin güzelinden al onlar bir aradan çıksın ondan sonra ne oluyorsa bak. Madem buraya fikir edinmeye geldin. Madem ben emin olamadım sizlere sorayım diyorsun. O zaman dinle buradaki insanların sözünü güzel kardeşim. sonra bir gün bileğindeki dizindekiler sayesinde , ne bileyim peh bunlar amele işi kurye işi koruma demirleri falan dediğin şeyler böyle seni sakatlıktan koruduğunda 5 ay falan alçıyla gezmek zorunda kalmadığında ya da Allah korusun ama hayatını kurtardığında iyi ki de 1000- 2000 lira vermiş şunları almışım, yoksa ameliyat param bunun 10 katı olacaktı dersin , dua edersin .
Bunlar şahsi fikrim yapacakların sana kalmış tabii, gezeceğin hatunlar ayy bu ne amele işi falan derse alma tabii