Yeni baslayanlara motor tavsiyesi

Merhaba arkadaslar , Foruma yeni uye oldum fakat cok da yabancisi sayilmam. Motor tecrubem ve ehliyetim henuz yok , scooter kullanmisligim vardir fakat vitesli motorlar ile ilgili tecrubem yok. Bu ay ehliyet kursuna baslayacagim
sorum su : ehliyet kursundaki direksiyon dersleri yeterince egitici oluyormu? bununla birlikte uzman bir kisiden ders almalimiyim ?

ikincisi : Forumlarda arastirdim biraz fakat cogunluk racing tarzi motorlardan hoslandigi icin baslangic motoru olarak 125 - 250 racing tibi motorlar ile tecrube etme konusunda tavsiyeler almislar. Ben ise Racing tarzi motorlari pek sevmem , daha dogrusu hizdan pek hoslanmam..Sagdece cruiser veya chopper tarzi motorlari mi kullanmaliyim yoksa farkli tarzdaki motorlarda tecrube etmelimiyim?

ucuncusu : Motor almisken iyisini almayi dusunuyorum , yasim 22 , 30 lu yaslardan sonra Harley - Davidson almayi dusunuyorum , o yaslara gelene kadar tecrube edinebilecegim bir motor almak istiyorum , bende cok fazla maddi kayba ugramamak adina beni 7 8 sene idare edecek bir motor ile baslamayi dusunuyorum. bu sebeble Honda Shadow Spirit 750 almayi dusunuyorum. sizce bu tarz bir motorla baslamam yanlis mi olur ? yoksa oncesinde daha dusuk CC li bir cruiser ile mi baslamaliyim? Daha dusuk olan motoru alirken ve satarken bir cok maddi kayba ugrayacagim icin , pek dusunmuyorum acikcasi . sizlerin tavsiyelerine ihtiyacim var bu konuda.

Cok iyi bisiklet kullanabiliyorum , otomobil ehliyetim var , bu ikisi motorsiklet icin bir butun gibidir sanirim , ek olarak Motorsiklet kullaniimi konusunda ders almalimiyim direk 750 cc li bir motorla baslamayi dusunursem ?

Kisaca arkadaslar , baslangic motoru olarak dusulk cc li motor almak pek istemiyorum maddi kayba ugramamak adina. Bunun baska bir yolu varmidir acaba ? yuksek cc li bir motora binmeden once tecrube edinebilecegim baska bir yontem bir yol varsa bu konuda beni aydinlatirsaniz sevinirim , simdiden herkese cok tesekkurler...

Çoğu arkadaşlar bu tür konuları birçok kez cevapladığından bıkmış durumdalar :) Msn attım özelden yardımcı olabilirim.

Arkadaş hoşgeldin öncelikle

Motosiklet bisikletle otomobilin karışımı bir alettir. Yani kesinlikle çok iyi bir durum ikisinide biliyor olman.

Ehliyet kursları yetersiz birçoğu yanlız scooter motorlarla eğitim veriyor ve bu motorlarla sınava giriyorsun. Ama motor çok fazla teknik isteyen bir alet ve vitesli motor bu teknikleri daha kapsayıcı bir hale getiriyor. Bu teknikleri öğrenmen için çeşitli kurslar var muhtemelen diğer arkadaşlarımında bildiği hondanın açmış olduğu bir kurs var sanırım 280 civarı bir ücret alınıyor ve kategorilere bölmüşler kursu yani dört kur var ilkinden başlayarak gidilebilir. ama motosiklet öğrenmenin bir sınırı yok yani hep öğrenmeye devam ediceksin cruiser motorlar yazmışsın ama hiçbiri yeni başlayanlar için uygun değil 750 lik bir motorla başlamak pahalı bir intahar olabilir.

Bir de kilona ve boyuna göre bir motor almalısın mesela 60 kilo bir adamsan 150 kiloluk bir motorla zorlanabilirsin. Eğer yeni başlıyosan commuter tarzı bir motorla 125-250 cc başlamanı ve 40000 - 50000 km yapmanı öneririm. Daha sonra 250 - 500 ve 500 - 1000 şeklinde devam etmek uzun ve motorlu bir ömür sağlayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar