Vallahi arkadaşım, motor alacaksan en azından önceden birazda olsa binmişliğin olmalı, biraz derken azıcık bir süre mobilet yada skutır gibi birşeyler kullanmış olman lazımki en azından bu konuda fikrin olsun, 2. önemli şey şunu unutma, Motorsiklet sürmek sabır işidir özgüven işidir ve en önemliside nefsine hakim olmaktır, motorun gücü cezbeder basmak istersin, hemen öğrendim oldu bu iş diyip basar ve kaza yaparsın....
kendine hakim olabiliyorsan, yeteneğimde var diyorsan azıcıkta olsa motor kullandıysan, çok abartıp büyük ss ler yada direk dev gibi endurolardan başlamamak daha iyi olur, olur ama gidipte 125 lik 250 lik almakta zorunda değilsin, 600 lük motorda alırsın, hatta mali durum tabiki önemli ama nc750 gibi bir motor alabilirsen bununla çook rahat herşeyi öğrenir deneyimde kazanırsın, kısaca istedğin motoru alabilirsin aslında, başlangıç motoru diye birşeye ben katılmam, 600 ss le başlayan insanlar dolu, en başta dediğim gibi kendine hakim olmayı bileceksin, azda olsa motor kullanmış olacaksın ille şart değil ama daha iyi olur, en azından biraz turla falan ne nedir anlamaya çalış, sonrası tamamen yetenek ve korkularını nekadar zamanda yeneceğine bağlı....
600 lük aldın diyelim, hemen yurtdışına zaten çıkmam demişsin, gayet güzel, zaten olmazdı kazayı yaptın bile derdim, aldın hadi, ufak ufak asla zorlamadan yavaştan kullan ve motora alış, sonrasında kesinlikle kurs al, gerisi sana kalmış, kursla bitmez bu iş, üstüne zamanla kendin koyarsın, bu aşamada ne koyabildiğine dikkat et, kendini geliştirebiliyormusun, kendine hakim olabiliyormusun, yolu okuyabiliyormusun, bunları otorup sakince ve geröekten samimi şekilde kendin düşün, bu işi devam ettiririm diyorsan ne ala, ama yok yeteniğim sınırlı diyorsan fazla zorlama ve çok güçlü motorlara sakın geçme, hep sakin tedbirli ve yavaş sür, bazıları gibi viraj yaptım 200 300 bastımları unut, hayal bile etme, karayolunda basılmaz, basacaksan piste gideceksin, 250 ile gittim arabanın biri önüme kırdı laflarını çok duyarız, araba haklıdır motorcu değil, seni zaten görmez bile araba, anlık bakar aynaya kimse yok döner halbuki arkadan 250 ile sen anında yanında olursun adamın haberi olmaz, ondan sonra suçlu araba, yok öyle birşey, bizde sinyal vermez sürücüler, aynaya bile zor bakar, bunları sakın unutma, motor kazalarının %90 ıda motoru kullanan kaynaklıdır genelde, ona göre düşün, ha unutmadan, bizim ülkde motorcular görünmez adamdır, araba kullananlar için görünmez....