yeni başlayan için transalp uygun değil midir ?

Arkadaşlar merhaba ,
Hayatında mobilet dahi kullanmamış birisi olarak bir touring-enduro almayı istiyorum , 600-700 cc transalp yeni başlayan bir kişi için uygun değil midir . Racing kullanan arkadaşlarım "doğrudan Transalp ile başla, 250 cc'yi alsan 2 ay sonra bu gitmiyor diye şikayet edeceksin" derken , diğer motor kullanıcıları "başlangıç için 250 cc mutlaka kullanmalısın diyorlar " . Sizlerin görüşleri bu noktada benim için çok önemli , tavsiyelerinizi rica ederim .
Saygılar

Arkadaşlar merhaba ,
Hayatında mobilet dahi kullanmamış birisi olarak bir touring-enduro almayı istiyorum , 600-700 cc transalp yeni başlayan bir kişi için uygun değil midir . Racing kullanan arkadaşlarım "doğrudan Transalp ile başla, 250 cc'yi alsan 2 ay sonra bu gitmiyor diye şikayet edeceksin" derken , diğer motor kullanıcıları "başlangıç için 250 cc mutlaka kullanmalısın diyorlar " . Sizlerin görüşleri bu noktada benim için çok önemli , tavsiyelerinizi rica ederim .
Saygılar

bunu söyleyen arkadaşların 250cc hangi motosikletleri kullanmışlar acaba?

250cc bir ninja 17 18 saniyede 160+km hızlara çıkabiliyor..

Ayrıca küçük cc bir motosiklet ile başlaman ileride hangi model motosikleti alman gerektiği konusunda fikir edinmene yardımcı olacaktır. İnsanların ezbere söylediği kalıplara uyarak model tercih etmektense kendi edindiğin tecrübelerle model belirlemen bence daha faydalı.

bu videoyu izledikten sonra tekrar düşün:

http://vimeo.com/23289139

Uygun değildir......

bence başlangıç konusunu sadece motosikletle (cc) sınırlandırmamak gerekir, yaş, eğitim, hayat tarzı vs vs birçok etken var
kendimden örnek vermek istiyorum, ilk motorum bmw f650gs idi ve hala öyle :)
(eğitim almak ve bol bol egzersiz yapmak şart tabi)

Gitmiyordan kastınız ne olabilir acaba 140-150li hızlar mı yetmeyecek ?
Hem bence birinin artçısı olun 150li hızlarda bakalım ne hissedeceksiniz,
Gitmiyor dediğinizde değerlendirirsiniz yeni motosiklet arayışınızı. Belki transalpi sevmeyeceksiniz.
Örnek ben 3 yıllık cbf 150 kullanıcısıyım, ondan önce 150 zat ım vardı, çok defa uzun yol yaptım, hala da yapıyorum. Benim bile gitmesini istediğim zamanlar az dır.
Uzun yollarda 90ın üstüne çıkmak gerekiyor bazen ama , şehir içinde küçük cc herzaman daha kıvrak daha avantajlıdır.

Hem şöyle düşünün yetmiyor diyeceğiniz zamana kadar edindiğiniz tecrübe size kar kalır.

Çok net olarak değildir. Ağırlığı gücü sıfır bir insan için risk arzeder.

büyük motor küçük motor bunlar kural değil. ama ilk tecrübeyi düşük silindirle kazanman hatalarını gizlemesi için daha avantajlı. hatalara karşı büyük cc li motor lar daha acımasız. 150 lik bir cbf nın dururken deprajın elinden kaydıgında zıplama esnasında aldığı mesafe 20 cm ise 600 cc li torku daha fazla bir makinanın aldığı mesafe daha fazla.
bunu mobilet bile kullanmadıgını göz önün alarak küçük cc li bir ikinci el makina alman bir kaç ay sonrada gönlündeki canavara geçiş yapman daha mantıklı.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zaten transalp de basıp gitmek için üretilen bir motor değilki

Transalp kullandım. Dengesi ve gidişi müthiş. Yakıtı felaket:) Yeni başlayana ağır gelir.. Sonuçta düşecek bu motor öyle yada böyle.. yeri geldimi mobileti bile kaldırmakta zorlanırken insan, acemi biri olarak transalp tecrübe işi.. Ben her zaman commuter ile başlanılması taraftarıyım. Size CBF 150 öneriyorum oda benim nazarımda büyünce enduro olacak:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:58 ----------

zaten transalp de basıp gitmek için üretilen bir motor değilki

ne yapmak için? durmak içinmi :) Şaka bir yana birçok motoru kalkışta yer..

bir motosiklet için 120 belki 130 rahatça yetebilecek bir sürattir fazlası hem sizin hem çevreniz açısından tehlike yaratır kontrolü ise araba gibi kolay değildir (her ne kadar arabada da hızlı gittiğinizde direksiyon yumuşayıp milimetrik oynatmalara tepki veriyor olsada)

Kısaca 600lük bir motosikletin gaz tepkisinin nasıl olacağının daha önce mobilet dahi sürmemiş birinin o makinayı nasıl kullanacağı hakkında en ufak bir fikrin yoksa vites geçişlerini uygulamalı olarak bilmiyorsan, bir çok motosikletle ilgili tekniği de sadece kulakdan dolma yahut teorik olarak biliyorsan hayatında hiç pratiğe dökmediysen ve canını sokakta bulmayıp aileni sevdiklerini düşünüyorsan alma kardeşim Hem parana hem çevrene hemde kendine yazık etme ne o paralar kolay kazanılıyor ne de bu can geri geliyor bu işin şakası yok!

Alırsınız 125lik yada 250lik bir motosiklet alırsınız ehliyetinizi koruyucu ekipmanınızı eğitiminizi sonra çıkarsınız yollara sürüş tekniklerini bir bir uygularsınız sonra baktınız en keskin virajda en kötü hava koşulunda en yoğun trafikde arkanızda yusufçuk oturmadan korkmadan ama tedbirli olarak sürmeyi becerebiliyor ve fizana kadar da motosikletinizle gidebilecek konuma gelince alın 600lük motosiklet babalar gibi binin tabi eğitimi ekipmanı ihtiyadı elden bırakmadan milletin gazına gelmeden yoksa yine bir anlamı olmaz bahsettiklerimin

Hakkınızda hayırlısı olsun aramıza hoşgeldiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar