Merhaba arkadaşlar, bu site için yeni bir kullanıcıyım... hoşbuldum öncelikle :king:
benim büyük bir motor (chopper) sevgim mevcut. caddede yanımdan filan geçse durup izlerim yani o derece...
ve artık benim de bir motorum olsa keşke derken kafamda bir miktar daha ciddi konuma geldi bu istek.
şuan motor hakkına görünüşler filan dışında hiiiç bir bilgim yok.. ehliyetimde yok zaten.
bir kaç yerde yeni başlayan için, chopper tarzı motorların önerilmediğini okudum.
bu durum ne kadar gerçekçidir, böyle bir sitede sormam gerektiğini düşündüm tecrübelilere, bilenlere...
boy kilom : 175/75 gibidir.
yani bir motorum olacaksa, scooter tarzı motor istemiyorum.
direk chopper dan başlamak niyetimden de vaz mı geçmeliyim sizce acaba ?
teşekkürler.
saygılarımla.
direk cruiser ile başlayabilirsin. genelde başlangıç motoru olarak scooter'dan ziyade commuter diye tabir edilen motorlar önerilir neden dersen basittirler, hafiftirler, parçaları ucuzdur, diğer motorlara göre basit olduğundan daha az sorun çıkartır ve kullanması daha kolaydır. cruiser'ın dez avantajı ne dersen birkere biraz daha ağır ve gidon açıları daha dardır.
başlangıç için cruiser alacaksan 250 cc ve altı olmasına dikkat et. yedek parçası bol ve ucuz olsun. tavsiyem kuba superlight 200 ve regal raptor 250 cc'ler (150'liğide olur). ama hyosung ve daelim gibi motorlara ilk defa kullanacaksan bakma. hem diğerlerine göre daha güclü ve atiktirler hemde yedek parçası pahalıdır. ha birde bajaj şimdi bir cruiser getirecek nasıl birşey bilmiyorum ama önce incelemek lazım f/p oranı iyiyse neden olmasın.
hyo ve daelimden uzak dur yedek parçası pahalıdır ve diğerlerine göre atiktir derken kafanda büyük ihtimalle şunlar canlanacak abi ben zaten sakin adamım öyle basmam zaten hızıda sevmem ama ilk motorun olacaksa o motor yeri öpecek. bu bir arabaya veya duvara kafadan gireceksin anlamında değil. bak benim ilk motorumda yaşadığım patatesliklere örnek vereyim. en basiti bisiklet mantığıylamı düşünmüşüm yoksa tamamen dalgınlıkmı ne yan ayağı indirmeden motordan inmeye kalktım. sonuçmu motor yerde elimde kırık bir ayna. hyonun aynası 80 lira bu arada haberin olsun allahtan ilk motorum hyo değildir daha basit birşeydi 20 liraya yeni ayna taktırmıştım. eve giderken yolda bir göbek var bizim orada. göbeğe girdim ve durdum araçlar geçsin diye ama artık asfaltmı kaygandı benmi motorun ağırlığına alışık değildim herneyse ayağım kaydı yine yerdeyim bu seferde ayaklığı kırdım. kısacası böyle cana gelmeyecek en fazla oda eldivenin filan yoksa elini filan kanatabileceğin kazalar başına gelebilir. bu arada ilk motorum commuter'dı. fakat yukarıda bahsettiğim cruiser'larda sana üç aşağı beş yukarı aynı görevi görecektir. şunuda eklemeden geçemeyeceğim commuterdan ne bileyim naked'dan supersporttan cruiser'a geçincede önce bir acemilik yaşanıyor malum oturuş pozisyonu hop değişiyor birden ayaklar önde yere daha yakınsın gidon değişik.
yine bana sorarsan sl200 veya bir regal alıp FULL KORUMA EKİPMANIYLA başlayabilirsin. (Kask mümkünse iyi birşey en en en en en kötü LS2, eldiven ama PARMAKSIZ OLMAYACAK, dizlik buda mafsallı olursa daha konforlu olur mafsallı mafsalsız arası 20 - 30 lira fark var en fazla, bot olursa iyi olur zaten bir süre sonra güzelim gündeğe kullandığın ayakkabın vites değiştirmekten aşınacağı için s*kerler deyip alacaksın ama günlük ayakkabı kullanacaksan tabanı düz olmasın olabildiğince kaymayan birşey, mont korumaları iyi olmalı ve mümkünse bellik.)