yeni başlayan birisine ne önerirsiniz? ::sos::

Arkadaşım benim de bir tavsiyem olurdu ama,komşu topic te kavga var zaten.:cherry:

Bilen bilmeyen motor tavsiyesi yapmasın falan diye fırça atıyorlar.:queen:

Ondan kelli diyeceğim şudur ki:

Çin olsun,japon olsun yeterki kazasız belasız keyifle,kazasız uzun seneler boyu gönlünce binesin.

tekrar teşekkürler bur-k@ cbf 250 modeli aklımda yoktu onu da iyice araştırırım heralde. seninle biraz aynı kafadanız galiba :p
cbf 250 modeli bana da gerçekten çok çekici geldi. inşallah senin de cbf 250 in olur. :wiinkk:

hammer senin de söylediklerin doğru. ama yine de ilk motorum olacağı için ve motor almadan önce gerçekten işime yaricak bilgileri tesadüfen de olsa bulduğum için heyecanlıyım. (acemilik heralde :p ) senin dediklerin de ne kadar heyecanlı olsam da hergün aklımdan geçmiyor değil hani. biraz da o yüzden pinpirik birisi gibi gözükebilirim. :)

bunlar benim fikrimdir edindiğim bilgiler buralarda ahkam kesenlerden daha tecrübeli adamlardandır bak bu bilgileri kimlerden öğrendim
1-izmirde büyük bir kurye firmasında calısam abimden
yaklasık 10 senedir kurye motor geçmişi 15 sene ve 2 senedir ybr 125 kullanıyor yaklasık ybr 125 ile 40 000 km yapan biri
2-diğeri ise gine 13 yılı aşkın motor tecrübesi olan biri race motordan cup motara kadar hepsini kullanmış biri gine 2 sene ybr kullanmış biri
ben sadece bildiklerimi paylaşıyorum git bunu al bu iyidir demiyorum
herkesin düşüncesine saygılı olalım :bounce:
bende tşk ederim kapişşçi :) seninde gönlüne göre olsun

ya bur-k@ bu cbf 250 de bayaa pahalı yav 6000-7000 arası fiyatlar buldum hep. ben bunu daha sonra düşünebilirim anca. ama ybr 125 benim için en büyük ihtimallerden birisi. bi de ikinci el almayı düşünüyorum. aslında cbf 250 nin de ikinci elini araştırırım ama bilmem ki bişey bulabilir miyim. sence ikinci el cbf 250 alsam nası olur.

ben sana bu konuda yardımcı olamam benden daha tecrübelileri bu konuda sana yardım edecektir ama bildiğim kadarıyla cbf 250 nin 2. elleri 5500 -5000-6000 ytl arası ayrıca 2004 den öncekiler twister olarak geçiyor (tam emin değilim)
ben bu iki motordan birini alacam ama hala arastırıyorum :cat:
birde şöyle düşünüyorum 5000 ytl ye alsam cbf 250 5 sene kullansam senede 1000 ytl bence gayet hesaplı tabi aynı hesabı ybr için yaparsam daha mantıklı oluyor ben motorumu aldım mı izmir-muğla-antalya buralarda kullanacam yani uzun yola cıkacam belli onun için ben cbf 250 düşünüyorum

anladım bur-k@ yine de çok yardımcı olduğunu söyleyebilirim. ben şimdi şu imzanda verdiğin topic te yazanları okuyorum.

hımm ewet başıma çelik motor yüzünden gelmeyen kalmadı herkes okuyup ders cıkarsın dava acmaya hazırlanıyorum bu aralar...

kardeşim bende seninle aynı durumdayım ben birde cruiser düşünüyordum ama fikrim değişti büyük çoğunlukta fikirler ybrde birleşecektir ama benim kafamı hala
speed1fj8.jpg
keeway speed kurcalıyor çünki 150cc 2hp fazla ve arka fren disk fiyatıda 2499 YTL kafanı karıştırmayım ama ben ehliyet alana kadar makine almayacağım ozamana kadarda kafam iyice karışacak sanırım. Acemilik çıkınca ise 3 şık var benim için honda cbf 250 ve/veya 500 yada kawasasaki er 5 ve/veya kle 500

autonomous :)

benim kafam şu an nasılsa heralde senin kafan da o kadar karışır. :) valla ben şimdiden başla kafanı karıştırmaya. sana motor önerecek tecrübem yok ama kafa karışması konusunda heralde az da olsa tecrübem vardır. :cherry: bence ufak ufak başla kendine göre bişiler bulmaya çalış derim.

ha bi de bur-k@ senin napıcanı bilmiyorum ama gerçekten topicte okuduğum şeyler hiç de hoşuma gitmedi. ne gerekirse burdan yapabildiğim kadarıyla yaparım. :wiinkk:

kapişş_çocuk karışacak yer kalmadı artık bir bianchi onu duymamıştım onuda sen soktun ha tam oldu. Zongshen ZS125-32 baktın mı
04nd6.jpg

03fa7.jpg
ne dersin bunlar nasıl buda yağ soğutmalı :) :) :)

hadi ya :) okudun mu bianchi hakkında yazdıklarımı :)
napiim ilk zamanlar bayaa kasmıştım motor ararken. senin yazdıkların da güzelmiş. bi de yağ soğutmalı olunca bi başka oluyo :mrgreen:

peki autonomous bunlarla uzun yol yapmaya kalksak nası olur dersin. yamaha ybr 125 le fena olmaz ama, bi de bunlara bakmakta fayda olabilir. :wiinkk:

bilmiyorum ama ybr ile uzun yol yapanlar var ben en çok kışında kullanmak istediğim için cruiser sevdasından vazgeçtim. ybr kendini kanıtlamış tabiki bilmiyorum hayırlısı ybr için çok güzel ikinci eller var aslında ama ben siyah istiyorum o şart o yüzden fazla seçeneğim olmuyor 2. elde

o zaman sana honda cg 125 modeli uyabilir. sitesinde yok ama başka bi yerde siyahını görmüştüm. hatırlayabilseydim söylerdim.nette gezerkene karşılaşmıştım.

ybr ve keeway de var siyah zonghen de var mı bilmiyorum belli kafayı kırmışsın sende benim gibi :pr: :pr: :pr: motor diye diye saat kaç olmuş şu hale bak pc başında. artık makineyide alınca motorla birlikte uyuruz herhalde:p :p :p

:mrgreen: valla seni bilmem ama ben abartısız uyurum motorla. hatta gece üşümesin diye üstünü de örterim. :)
kafayı kırdım kırmam mı. normalde mesai bitince msn falan da kalmıyodu. şimdi gece vakti kimse rahatsız etmesin diye sadece buraya bağlıyım.

neyse ya biz konuyu saptırdık.hehe:p alakalı şeyler yazalım da ..

mesela zonghen yazmışsın fotosu falan var mı veya bakabileceğim bi site?

foto yollamıştım zaten buda web ama fiyat vermemişler http://www.mototurka.com/ Ankarada 2 bayi var birinin elinde yokmuş bu makineden diğeriylede henüz görüşemedim sen İstanbuldasın sanırım ordan fiyat alabilirsen banada bildir:) :) :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar