Yeni başlayan biri için gidon hakimiyeti ve sabit gaz

Merhabalar, ben A2 ehliyet dersleri almaktayım ve kursta kullandığım motor Mondial z180 fakat gaz olayını tam anlamıyla sabit tutmayı beceremiyorum ve hep 1. viteste gitmem söylendi. Sabit tutmayı başarabildiğim zamanlar çok kolay gidonu hareket ettirip dönüşler alabiliyorum ama çok nadir oluyor. Bazen öyle oluyor ki tam döneceğim sıra başımı çevirsem dahi kollarımı kastığımdan mıdır bilmiyorum gidonu çevirmek resmen imkansız hale geliyo ve panik yapıyorum. Bunun sebebi ne olabilir sizce? biliyorum aslında pratikle çözülecek bir şey ama hatamın tam olarak ne olduğunu çözemedim:pale:

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Motoru sürerken bacakların ile depoyu kavrayıp kollarını serbest hale getirirsen dönüşlerde daha rahat edebilirsin. Şu video işine yarayabilir.

Motosikleti
D400
bacak sıkma ikinci aşama olarabilir; kollarını kırık tutmaya calıs, dümdüz uzatıp kitlersen kollarını problem yaşayabilirsin :)

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Eğitim kurumunda vitesli motor sürmeyi öğrenirken, ilk önce 150 cc’lik kurye motorlarından biriyle başlamıştım (doğal olarak). Bütün gün debriyaj ve frenle boğuşup durmuştum. Motor güçsüz olduğu için, debriyajı bıraksan motor stop ediyor, fazla gaz versen motor bağırmaya başlıyor, yarım debriyaj gitsen bu sefer de gaz/debriyaj kontrolüne odaklandığın için dönüşü, bakışı vs kaçırıyordum.

Gün sonuna doğru, yeni aldığım ve eğitim alanının kenarında duran 600’lük motosikletime binmemi istemişlerdi, bir dene bakalım diye. 600’lük makineye binince, debriyajı tamamen bırakmama rağmen motosiklet stop etmiyor, çok düşük hızda bile olsa ilerliyordu. Çıkan sesten dolayı zaman zaman stop edeceğini sanıyordum ama hiç etmemişti. Oh be bu ne rahatlıkmış demiştim çünkü motorun stop etmeyeceğini bilince, geriye sadece gaz kontrolü kalıyor ve dönüştü, bakıştı gibi konulara konsantre olabiliyorsunuz.

Sonuç olarak, düşük güçte bir motor kullanıyorsan, sabit gaz meselesi zamanla oturacak bir konu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar