Yazı gerçekten motosilet kullanmaya başlamayı düşünen arkadaşlar için çok faydalı olacaktır. Bunlardan biri de benim, yakın zamanda bir motosiklet almak niyetindeyim, ama öncelikle bu motor sevdasının nedenini belirtmeliyim. Bir filmde Honda CBR 1000RR motoru görmemle başladı ilgim. Ve daha sonra motosiklet nedir ne değildir, ne türleri mevcuttur gibi sorularıma yanıt ararken asıl istediğimin bir motor kullanmaktan ziyade bir yarış motosikleti kullanmak olduğunu farkettim. Aslında, büyük ihtimalle birçok arkadaşta bu yarış motosikleti hevesi vardır, ama yazınız ve diğer birçok yerde anlatılanlar gösteriyor ki birden yarış motosikleti kullanacağım diye ortaya çıkmak pekte akıl karı değil. O zaman daha düşük özelliklerde, bir aceminin kontrol edebileceği düzeyde bir motor almak daha mantıklı. Peki, istediğim şey bu mu? İstediğim şey bir yarış motosikleti tarzında birşey kullanmak, ama şu aşamada yarış motosikleti kullanamayacağıma göre ve diğer tarzda ki motorları da istemediğime göre yapmam gereken, bir yarış motosikletine benzeyen fakat bir aceminin kullanabileceği özellikleri barındıran bir motor bulmak. Mesela, bunun için en çok önerilen motosiklet Honda CBR 125 herhalde, ama onun lastiklerinin normal bir motorsikleti andırıyor oluşu, bu motosiklet konusunda ki hevesimi kırıyor. Hiçbir şekilde HONDA CBR 1000RR de ki görsel zevki vermiyor bana. Bilmiyorum, ne yapsam vazgeçsem mi bu sevdadan?