teşekkürler yazı için,
motora 500cc ile başladım, aslında bisikleti uzun süre kullandığım ve denge konusunda kendime güvendiim için, bide etrafımın "evet kullanırsın problem olmaz" dediği için aldım,aslında çok yanlış bi durum bence hiç kimse hiç kimseyi etkilememeli,
arkadaşlarım, bunların içinde çok iyi deneyimleri olan galiba daha önce biraz motor kullanışımı görmüşlerdi bu nedenle problem olmaz demiş olabilirler ama hata, biraz motorla gezmişliim vardı ama çok az bi tecrübeydi
sonuçta, kendime güveniordum ama dikkatli olacaımıda kendi kendime söledim yaparım dedim, ehliyetimi ve mont ile kaskımı aldım, ancak hayatın gerçekleri karşıma çıktı ve olmadık bi anda kazayı yaptım, arka frene yüklenip makinayı devirdim hızımda 40-50 civarı idi, kendimi sakatladım (bileğimi burktum), neticede ucuz atlattım ve düzeldim, ancak o 180 kiloluk demiri cidden kontrol etmenin deneyim gerektirdiini anladım, artık aldıım bu makinayı (değiştirme şansım şu an için yok) elimden geldiince tecrübe etmeye çalışıorum, bence hata yaptım daha küçük cc li bi motorla başlamalıydım, şu anda güvenliimi arttırdım mümkün olduunca gereksiz şeyler yapmamaya çalışıorum, yağmurda kullanma konusunda çok dikkatli olmam gerektiini tecrübe ederek anladım, dizlik ve eldivenimi aldım, ilerde kevlar bi pantolon yada iyi bi tulum alacaım, ve bu motoru deiştirirsem aynı hacimde ya da düşük hacimde almayı bu yazıdan sonra aklıma koydum, teşekkürler yazı için, umarım benim yaptıım hataları başka arkadaşlar yapmaz
bu ve bunun gibi yazılara bakıp ellerinden geldiince kendilerini bilinçlendirirler, saygılar.