Yeni başlayacaklar için cross motosiklet önerisi...

Merhaba arkadaşlar
Ben Uzun süredir cross-enduro motosiklet kullanıyorum.Kuzenim'de yaşını doldurdu ve o da cross motor almak istiyor.Daha yeni,tecbüresi yok denecek kadar az.Niyetim 250cc den düşük bi motor almak.bütçesi son limit 6.000TL.Yeni başlayan için uygun bi cross motosiklet önerir misiniz lütfen?..

Sakın çin malı cross alma. O fiyata güzel ikinci el cross alırsın biraz araştır. Bence honda dan şaşma.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yamaha'nın 125lik modelleride mevcut. Honda 250 cc model satiyor fiyati 10 bin civari bilginize.
2.el ne olursa olsun tavsiye etmem.

kuzenim yamaha aldı 2. el xt125 boyasını falan yeniledi 5 bine gelmiştir motor. Ama harika oldu tavsiye ederim. Hatta muğladaysanız şuan satılık :)

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Biraz araştırıp geri dönüş yapacağım. :)

karar vermen gereken 2sey var çin mi japon mu istiyorsun. Çin istiyorsan mondial iyi deniliyor sadece duyduğumu söylerim. Japon diyorsan hiç şaşma şiddetle tavsiye ederim ne bir titreşim ne arıza ne bir sorun. Yakıt harika.
xt 125
wr 125
bu iki modeli alırsan başin ağrımaz. Xt parça olarak çok dayanıklı. Italyan malaguti parçalar

denemek icin motor alacaksan tercihini su unsurlara göre yapmani tavsiye ederim;
- icabinda tarzi begenmeyip degisiklige gidecegi icin satin alimi uygun olan
- forum bünyesinde test edilip onaylanmis olan
- düsüp ve insallah kalktiginda icini cizlatmayan
- cross ve enduro konusunda yolda birakmayacak olan
bir modelden yana kullan derim..

eger 6 bin lira net varsa bunun 2 bin lirasini ekipmana yatirmanizi tavisye ederim, örnegin:
- bilekleri koruyacak saglam enduro bot
- diz korumali pantolon veya saglam dizlik ve üzerine motorcu pantolonu (örnegin kevlar destekli kot)
- korumali mont veya sirt, omuz, dirsek ve gögüs korumali kalkan ve üzerinden giyilecek deri mont
- bilekleri kaplayacak deri ve korumali eldiven
- 250 lira üzeri DOT, ECE 22.05 veya Snell onayli saglam cross/enduro kask
- sürüs rüzgarindan dolayi vücut isisini ve kasis gecislerinde bagirsaklari koruma amacli, hatta kaza esnasinda ic yaralanmaya karsi koruyabilen bel kusagi
- cross kask alma durumunda gözleri koruyacak cross gözlük veya düz seffaf günes gözlügü

ayrica kalan 4 bin liranin 500 lirasini güzel bir motosiklet egitim kursuna yatirmanizi ve geri kalan 3500 lira ile temizinden bir Mondial Xtreme MAX almanizi tavsye ederim.

simdi dogrudan senin motorundan sar kuzenine derim - cok güzel motor, bildigin bir hayvan o :)
ama ehliyet yeni, kafasinda "polis cevirecek mi" düsüncesi olmadan motor sürmüslügü yok icabinda..

önemli olan bu isten keyif alabilmesi, enduro cross isini sana anlatmama gerek yok, düscezz-kalkcazz-düscezz-kalkcazz-hoooop hani.

dolayisi ile egitim veya tecrübe sart. bunun yani sira ekipman kacinilmaz, allah korusun ilk düsüste bilek kirma kadar kötü birsey yok yani.. keyfi hemen kacirir.. yemin ettirir hatta..

Son düzenleme:
xt 125 R kross motorla öğrendim motosikleti. Şuanda Xt 660 R motorum var ve diyorum ki eğer devamında kross-enduroyla devam etmeyeceksen RİSKLİ! Neden mi? Xt 125 R 'yi sürerken çok rahat olacaksın istanbul adeta enduro parkuru gibi gelecek tümseklerden kaldırımlardan adeta yürüyormuş gibi rahat çıkacaksın(xt 660 daha zor çıkıyor xt125 bu konuda daha iyi.) Sonra buna alıştığın zaman ister istemez çukurlardan daha az kaçmaya rahat olmaya başlıyor insan gidip 600rrla devam edersen motorun canına okursun ama eğer benim gibi yapacaksan müthiş bir başlangıç olur. Son hız olarak 110 hızı var sonrası risk o motor için zaten.

Arkadaşlar gerekeni söylemiş zaten. Çinliyse xtreme yahut ramzey japonsa xt 125 wr 125 yahut xl 200 derim bende. Ama 6000 kuruysa kafadan 2000 tlsi ekipmana kesinlikle ayır yoksa sonra ekipmanı tamamlamak imkansızlaşıyor gezmekten bakım masraflarından vs :)

Ekipman bu bütçeye dahilse X-treme max güzel motor kullanıcı sayfasından yorumlara bakabilirsin. Haa ekipman bütçesi ayrı ise biraz daha bekleyip WR 125 R alman iyi olur.

denemek icin motor alacaksan tercihini su unsurlara göre yapmani tavsiye ederim;
- icabinda tarzi begenmeyip degisiklige gidecegi icin satin alimi uygun olan
- forum bünyesinde test edilip onaylanmis olan
- düsüp ve insallah kalktiginda icini cizlatmayan
- cross ve enduro konusunda yolda birakmayacak olan
bir modelden yana kullan derim..

eger 6 bin lira net varsa bunun 2 bin lirasini ekipmana yatirmanizi tavisye ederim, örnegin:
- bilekleri koruyacak saglam enduro bot
- diz korumali pantolon veya saglam dizlik ve üzerine motorcu pantolonu (örnegin kevlar destekli kot)
- korumali mont veya sirt, omuz, dirsek ve gögüs korumali kalkan ve üzerinden giyilecek deri mont
- bilekleri kaplayacak deri ve korumali eldiven
- 250 lira üzeri DOT, ECE 22.05 veya Snell onayli saglam cross/enduro kask
- sürüs rüzgarindan dolayi vücut isisini ve kasis gecislerinde bagirsaklari koruma amacli, hatta kaza esnasinda ic yaralanmaya karsi koruyabilen bel kusagi
- cross kask alma durumunda gözleri koruyacak cross gözlük veya düz seffaf günes gözlügü

ayrica kalan 4 bin liranin 500 lirasini güzel bir motosiklet egitim kursuna yatirmanizi ve geri kalan 3500 lira ile temizinden bir Mondial Xtreme MAX almanizi tavsye ederim.

simdi dogrudan senin motorundan sar kuzenine derim - cok güzel motor, bildigin bir hayvan o :)
ama ehliyet yeni, kafasinda "polis cevirecek mi" düsüncesi olmadan motor sürmüslügü yok icabinda..

önemli olan bu isten keyif alabilmesi, enduro cross isini sana anlatmama gerek yok, düscezz-kalkcazz-düscezz-kalkcazz-hoooop hani.

dolayisi ile egitim veya tecrübe sart. bunun yani sira ekipman kacinilmaz, allah korusun ilk düsüste bilek kirma kadar kötü birsey yok yani.. keyfi hemen kacirir.. yemin ettirir hatta..

Söylenilecek her şey burada yazılmış. Eğer sen ekipmanlara 6.000 liradan hariç bir para ayırdıysan o zaman diğer seçenekler de konuşulur.

yeni başlayana ideal bir supermoto var elimde eşimin kullandığı motordur.. kendisine yeni motor alacagım için satılıktır .. düşünürsen yardımcı olurum

kullanımı ve yakıtı inanılmaz iyi bir motor 200 cc

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar