Yeni Başlayacak Biri İçin Öneriler? 250NK vs N250

Forumdaşlar merhaba,
Yaklaşık 3-4 senedir aktif motor kullanmıyorum. Kullanmama sebebim de en son kaza yaptığım için motoru satarak ehliyet cezalarını ödemek oldu sonrasında malum fiyatlardan dolayı alamadım. 20 yaşındayım evden üniversiteye gidip geleceğim için motor almayı düşünüyorum tekrardan. Çok fazla vitesli tecrübem yok ancak yeteri kadar bilgiye eriştim bu zamana kadar. Şimdi sizlere danışmak istedim; N250 ve 250NK (Alacağım bayiye güveniyorum parça ve sorun çözmeleri konusunda) arasında kaldım. Siz ne dersiniz? Bunların ikisini de bırakıp 2.el mi al dersiniz? Bütçe 150k (Ekipmanlara çok fazla para harcadım maalesef..) 1 sene kullanıp 390ADV geçeceğim Allah nasip ederse. Yorumlarınızı bekliyorum..

mümkünse 1 sene toplu taşıma,
parayı denkleştirince 390 Adv.
bajaj ve Cf moto ciddi odeme kolaylıkları sağlıyor.
Adam senden 150 ye almıyor, gidiyor 12 taksitle 200'e sıfır motor alıyor, anlayacağın ikinci el ölü durumda.
al sat, zor işler.
1 sene sabret derim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
19 yaşında ben de senin gibi evden okula gitmek için motosiklete başlamıştım cfmoto 250sr aldım o zamanlar pek anlamıyordum motosikletten 250srla blokları malzemesi vs aynı o yüzden şunları kesinlikle yaşayacaksın dışarıda kalırsa veya yağmurda kullanırsan motoru şaselerin kaynak noktaları paslanacak ben motorun vites aralıklarından şikayetçiyim şehir içinde 1le 2 arasında bi vites istiyor sanki kaydırmalı debriyajı düzgün çalışmıyor lastikleri zaten kötü ve inanılmaz titriyor nkda biraz daha az diye biliyorum ama 100 sabit gitmek bile titreşimden elleri ayakları uyuşturuyor daha önce motosiklet sürdüysen 1 sene buna sabredebilir misin sanmıyorum benim ilk motorumdu o zamanlar farklı motora binmediğimden bilmiyordum ama artık katlanamıyorum bu ay içinde satmayı planlıyorum eğer sıfırları 150nin altına satılıyorsa gerçekten ilandaki gibi alınabilir ama 2. el almak bence daha mantıklı 2. eli çok değer kaybeden motorlar satıcağın zaman 0 aldığın kadar üzülmezsin

Aslında motoru aldıktan sonra motorla beraber getiri sağlayacak işle ADV’ye geçicem. Bu şartlar altında motorsuz o bütçelere çıkmam imkansıza yakın. İlla al derseniz öneri ne olur? Sarıyerde beğendiğim bir bayii 2024 modelini 137 bin liradan veriyor şu anda.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

19 yaşında ben de senin gibi evden okula gitmek için motosiklete başlamıştım cfmoto 250sr aldım o zamanlar pek anlamıyordum motosikletten 250srla blokları malzemesi vs aynı o yüzden şunları kesinlikle yaşayacaksın dışarıda kalırsa veya yağmurda kullanırsan motoru şaselerin kaynak noktaları paslanacak ben motorun vites aralıklarından şikayetçiyim şehir içinde 1le 2 arasında bi vites istiyor sanki kaydırmalı debriyajı düzgün çalışmıyor lastikleri zaten kötü ve inanılmaz titriyor nkda biraz daha az diye biliyorum ama 100 sabit gitmek bile titreşimden elleri ayakları uyuşturuyor daha önce motosiklet sürdüysen 1 sene buna sabredebilir misin sanmıyorum benim ilk motorumdu o zamanlar farklı motora binmediğimden bilmiyordum ama artık katlanamıyorum bu ay içinde satmayı planlıyorum eğer sıfırları 150nin altına satılıyorsa gerçekten ilandaki gibi alınabilir ama 2. el almak bence daha mantıklı 2. eli çok değer kaybeden motorlar satıcağın zaman 0 aldığın kadar üzülmezsin

mümkünse 1 sene toplu taşıma,
parayı denkleştirince 390 Adv.
bajaj ve Cf moto ciddi odeme kolaylıkları sağlıyor.
Adam senden 150 ye almıyor, gidiyor 12 taksitle 200'e sıfır motor alıyor, anlayacağın ikinci el ölü durumda.
al sat, zor işler.
1 sene sabret derim.
Bu fiyatlarla o bütçelere çıkmam imkansıza yakın hocam. Uzun dönemde TAG yazın da hızlı kuryelik yaparak bütçe yaratmayı planlıyorum

Aslında bir motor aldıktan sonra motorla beraber getiri sağlayacak bir işle beraber ADV’ye geçicem. Bu şartlar altında motorsuz o bütçelere çıkmam imkansıza yakın. İlla al derseniz öneri ne olur? Sarıyerde beğendiğim bir bayii 2024 modelini 137 bin liradan veriyor şu anda.
Sen zaten almaya odaklanmışsın, belli ki heveslisin.
İstiyosan al ve sonunu düşünme. Here&Now.
Ben garantici biriyim. Universite oğrencisiyken hele, bu tür risklere hiç girmem.
Calışma zorunlulugun var mı bilmiyorum, tabi.
Ben en kötüsünü düşünürüm, yürütme masrafları (olurda kaza, arıza olursa) veya ayağım kırılır calısamazsam diye.
kararı kendin ver. Alırsan da @yaşlıveacemi abimizin dedigi gibi, ben sevdim aldım de 😊👍

Sen zaten almaya odaklanmışsın, belli ki heveslisin.
İstiyosan al ve sonunu düşünme. Here&Now.
Ben garantici biriyim. Universite oğrencisiyken hele, bu tür risklere hiç girmem.
Calışma zorunlulugun var mı bilmiyorum, tabi.
Ben en kötüsünü düşünürüm, yürütme masrafları (olurda kaza, arıza olursa) veya ayağım kırılır calısamazsam diye.
kararı kendin ver. Alırsan da @yaşlıveacemi abimizin dedigi gibi, ben sevdim aldım de 😊👍
Uzun zamandır hevesliyim ama hiç aksiyon almadım. Artık aksiyon alacağımım farkında olunca da bir gerginlik oldu tabi. Güzel dilekler için teşekkürler. En azından bir yorum yapma şansın olsa Sıfır/İkinci El , 250NK/N250 arasından hangisi seçilir hocam?

Uzun zamandır hevesliyim ama hiç aksiyon almadım. Artık aksiyon alacağımım farkında olunca da bir gerginlik oldu tabi. Güzel dilekler için teşekkürler. En azından bir yorum yapma şansın olsa Sıfır/İkinci El , 250NK/N250 arasından hangisi seçilir hocam?
Sıfır ayarında N250. Ama 0 almam, uygun fiyatlı.
NK'nın uzağından bile geçmem.
N250 yerine NS200 UG/2 alırdım tabi bahsettigimiz sartlarda bulabilirsem.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
işyerinden eski bir arkadaşım cf motor 250nk motorunu 2 yıldır satamadı, piyasa ölü, ölü fiyatına gidiyor. ikinci el alıp bir iki sene kullanmak sıfır almaya göre daha az zarara sokar. alayım 5-6 yıl süreyim o arada değeri düşmüş umurumda olmaz diyenler sıfır alsın.

Motosikleti
D400
CFMoto geç. Bulaşmayın. Henüz vakti gelmedi bu markanın.

N250 tamam derim ama bence bunun yerine ns200 modellerine yönel, piyasası daha hızlı parçası daha aktif.

ikinci el alacaksan cf moto olabilir çünkü 100 bine 24 model 3 bin km de motorlar satıyorlar gruplarında ağlayan ağlayana :) ama aldıktan sonra strese hazır ol. bajaj ise sıkıntısız biraz daha pahalı n250 çok popüler değil ama Sütten (Çinli) ağzı yanan yoğurdu (bajaj) üfleyerek yer misali...

2. el svartpilen 250
Fiyatlar beni çok yoruyor hocam. Sıfır alırsam peşinatını ödeyip +12 taksit yapıcam yüksek ihtimalle

CFMoto geç. Bulaşmayın. Henüz vakti gelmedi bu markanın.

N250 tamam derim ama bence bunun yerine ns200 modellerine yönel, piyasası daha hızlı parçası daha aktif.
Tipi biraz daha ilgi çekici olsa direkt yönelicem vallahi de N250 bunların yanında baya keskin bakışlı genç işi yakışıklı bir şey

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
tür olarak hoşlanır mısın bilemem, sym nht 200
benelli leoncino 250
hiç olmadı bajaj ns 200

tür olarak hoşlanır mısın bilemem, sym nht 200
benelli leoncino 250
hiç olmadı bajaj ns 200
valla sym degil de leoncino uzun zamandir favorilerimde gidip baktim da hatta ama servis aglarinin zayifligi ve piyasasinin dusuk olmasindan dolayi buna yoneldim. n250 alinmaz mi ya niye surekli baska model onerdin ahahahshahq

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
horoz resmi koydum, bu horozdur diye de yazayım mı altına?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Almayı planladığınız iki model için arkadaşlarımız benzer şeyleri söylemişler.
TAG dediğiniz yolcu taşıma işiyse her iki marka ve model uygun değiller.
Eğer kuryelik yapmayı planlıyorsanız N250 daha dayanıklı ve şehir içine uygun.
Şekilli model isterseniz ve hemen satmayı düşünmezseniz F250 de düşünebilirsiniz.
İkinci el satışı her iki marka ve modelde sizi üzer. Birkaç ayda bile olsa satıyorum deseniz en iyi ihtimalle 1/3 oranında zarar edersiniz.
Eğer satma planınız varsa ikinci ele yönelin. İlk başlarda alması zor gelse de satarken daha rahat olursunuz zararınız da az olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar