3 aydir hyo250gtr kullaniyorum.ilk motosikletim.
tecrubeli arkadaslar bu donemi coktan unutmuslardir.ben taze yeni baslama sancilari yasadigim icin faydali olabilir diye düşündüm.
daha önce motosiklet kullanmadiysaniz ilk iş bir eğitim alın.motosikleti nasil olsa alirsiniz acele etmeyin.
motosikletle tanışın önce.burada arkadaşlarınızdan veya kendi tecrübelerinizle öğrenmeniz çok zaman alacak veya imkansız olan şeyler öğrenirsiniz.(motosiklet baktığınız yere gider, kafanızı çevirin!,bacaklarınızla depoyu sıkın)bunların ne kadar önemli olduğunu başladığınızda farkedeceksiniz.
profilinizi bir düşünün.trafik tecrübeniz var mı?araba sürüyorsanız trafik dinamiğini anlamak açısından faydası olacaktır diye düşünüyorum.fiziksel uygunluğunuza bakın.almayı düşündüğünüz motosiklete binip bir bakın ayaklarınızın durumu ne,(bu denemede motosikletin ağırlığı ürkütecek kesin biraz)
alışveriş zamanı geldiğinde önce ekipmanlarınızı alın.iyi bir kask,çizme,dizlik,eldiven,gözlük!Kafanızı koruyacaksınız.şu örnek çok güzel gelmişti bana, en fazla kaç km hızla koşabilirsiniz?10km?bu hızda bir direğe koşarak çarptığınızı düşünün.sonra motosikletle çarptığınızı düşünün.gözlerinizi korumayı unutmayın.80km hizla giderken asfalttan yükselen binlerce minik parça kaskınıza dolup gözünüze çarpıyor.vücudunuzu koruyun.doğal tehditlere karşı ve çarpışma ihtimaline karşı.sağlık tehditleri kısa vadede olmuyor orta ve uzun vadede çıkıyor.
tabi ekipman işinde şöyle bir durum olacak.ya acaba ben bu işi sevecek miyim?bir sürü pahalı ekipman bir sürü para.başlamak için idare eden birşeyler mi alsam?veya sadece bir kask mi alsam?onu da mı almasam.(sakın öyle yapmayın)
hyo ve kawa 250r ler başlangıç motosikleri ama tamamen yeni başlayanlar için SS gövdesi dönüşlerde zorlayabilir.yani aslinda SS tarz icin baslangic.ben ilk zamanlar zorlandim dogrusu.3bin km oldu.artık ilk zamanlar gibi değil.biraz hakim oldum.ama çalışmam gereken öğrenmem gereken çok şey var.
140km meselesi benim icin de bir kriter olmustu.arabayla cevre yolunda kullandigim hiz cunku.120-140.düşündüm ki çevre yolunda sürerken gaz sondayken 120 yle kalmayayım.biraz daha gazim olsun.bunun beni koruyacagini düşündüm.bu doğru sanki.fakat bu hızlarda motosiklete hakim olmak, refleks geliştirmek arabaya göre 100 kere zor.
yani son fotoğrafa bakmayın, (virajda yatmış giden bir supersportun üzerindesiniz).bilgi yetenek ve tecrübenin her makinadan daha kıymetli olduğunu görün.bunun için de mutlaka bir eğitime gidin.sonra karar verin.
kawa250-10bin lira, kawayı düzgün sürmek 100bin lira-bundan alinan zevk bin lira benim gözümde.
saygılarımla.