ya arkadaşlar motosikleti aldık, bana bir de giyim kuşam lazım

araştırdım sağdan soldan, kadıköy tarafları anladığım kadarıyla pahalı. bu ve bunun gibi sitelerden araştırdım ve bana en hesaplısı feyizoğlu gibi geldi? ne dersiniz? bildiğiniz yerler muhakkak vardır. kafama takılan bazı sorular var, cevaplarsanız sevinirim.not: motosikletim cbr 125
KASK
tip:full face mi olsun, yoksa çenesi açılabilsin mi? kullanım rahatlığı çok değişiyor mu?
renk:motosikletimin rengi kırmızı siyah,koyu renk kask istiyorum ama görünürlüğün de önemli olduğunun farkındayım, ne renk almalıyım?
vizör numaralı gözlük kullanıyorum, bu durumda güneş gözlüğü kullanamayacağım için koyu renkli vizör lazım, ne yapayım?
ağırlık1400 gr ile 1700 lük arasında çok fark var mı?

MONT
kışın fazla motosiklet kullanamam diye düşünüyorum. bu durumda kışlık mont düşünmüyorum. kafamda iki model var. held 6666 kırmızı siyah, bi de revitin air modeli vardı kırmızı-gri. aralarında 70-80 milyonluk fark var. held in montunda iç astar da var. kafam karıştı. hangisini almalıyım?
diğer donanımda pek bi tereddütüm yok. sadece botta almalı mıyım? kazalarda önemi tartışmasız var ama bilmiyorum....