Nerde o?
Getirin iki tane de ben çakayım şuna.
Forumumuz TDK 'nın bir tartışma kürsüsü değil elbette fakat dilimize biraz özen göstermek zorundayız.
Ayrıca bu durum forum kurallarında da mevcut.
Burada kast edilen mükemmel bir Türkçe değil.
En iyi edebiyatçılar bile yazarken sözlükten yardım alıyorlar bu nedenle kimseden mükemmeliyet bekleme hakkımız yok.
Fakat okuma yazmayı öğrenmeyi başarmış bir birey en azından harfleri yerli yerinde kullanmayı bilmeli.
Fransız forumlarını okurken o kadar aptalca hatalar görüyorum ve bu durum o kadar fazla ki koca bir toplum gözümde cahil durumuna düşüyor.
Dışarıdan bakan bir yabancı yazdıklarımızı okuduğunda bizim eğitim almamış cahiller sürüsü olduğumuz zannına kapılabilir ve hiç haksız sayılmaz.
Ayrıca yabancıya gerek yok, yazım şekliniz sizin kapasitenizi ortaya seren en önemli donedir.
Burada saygı görmek istiyorsanız saygıdeğer biri olduğunuzu göstermek zorundasınız ve bunu yapabileceğiniz tek yol yazılarınız.
Yani burada sizi ancak yazdıklarınızda değerlendirebiliyoruz. Başkaca bir iletişim/temas şeklimiz yok.
Belki harika bir insansınız.
Belki gerçekten sizi tanısak arkadaşlığınızdan büyük zevk alacağımız pozitif bir yapınız var.
Ama bunu bilmemize imkan yok.
Sizi bize anlatacak tek unsur, burada yaptığınız paylaşımlar ve bu paylaşımları yapış şekliniz.
Bu nedenle yazarken azami dikkat göstermemiz sizin lehinize bir durumdur.
Hadi bakalım gençler güzel yazın, bizi ele güne rezil etmeyin.