Yeni başladım.

Arkadaşlar merhaba genel olarak sormak istediğim bir kaç soru var.

Dün ilk motorsiklet tecrübemi yaşadım Honda CB125E ile ilk defa motor sürdüm.Öğreten arkadaşım bisiklette çok vakit geçirdiğim için çabuk öğrendiğimi çok iyi döndüğümü filan söyledi.Biraz yokuşa yukarı kalkmakta sıkıntı çekiyordum fakat onunda çözümünü buldum.

Merak ettiğim soru şu;

Benim boyum 1.87 sürdüğüm motorun sele yüksekliği 780mm sağ ayağımı arka frenin üzerine koyduğumda ayağımı bilek kısmımda sürekli yukarıda tutmam gerekiyor ki bi yerden sonra ayağım uyuşuyor.Bu sorun sele yüksekliğinin 780 mm olmasından dolayımı yoksa motordan motora arka frenin yükseklik ayarı değişik olur mu ?

Cumartesi günü ehliyet sınavına gireceğim ehliyetimi alırsam bir 125 lik ile biraz vakit geçiricem sonra R25 almayı düşünüyorum.Asıl merak ettiğim R25'te de aynı sorunu yaşarmıyım ?

okuyup yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Normalde ayak fren uzerinde durmaz,ayak ucu ile peglere basilir, nasil alisirsan oyle gider dikkat et ucuna basiyorsun ve istemsiz olarak otomatikman depoyu dizinle kavriyorsun..topugunun yanida motora dokunuyor bu arada..

Normalde ayak fren uzerinde durmaz,ayak ucu ile peglere basilir, nasil alisirsan oyle gider dikkat et ucuna basiyorsun ve istemsiz olarak otomatikman depoyu dizinle kavriyorsun..topugunun yanida motora dokunuyor bu arada..

yani hocam sence ben bu boyla rahatca sürebilir miyim R25 ??

1- motora ilk başlayan adam motor üzerinde bok çuvalı gibi durur
2- belirli bir süre kullandıktan sonra çuval gibi durur
3- biraz daha tecrübe edindikçe çuval giymiş adam gibi durur
4- yeterli deneyim ve tecrübeye ulaşınca çuvallarından kurtulmuş adam gibi durur
boyun gayet yeterli ama oturuş pozisyonunda sıkıntı olabilir bunlara çok takılma oturuş pozisyonlarına bak hiç bilgin olmasa dahi kolun ağrır belin ağrır toton ağrır zamanla kendin bile doğru yolu bulursun motoru yokuş yukarı durdurduğunda hafif sola yatır ayağın daha rahat pedala basacaktır

Yeni basliyana r25 uygun olmaz, 125 cc ule bir sure devam..sonra adim adim.. boy uzun oldugundan ss lerde rahatbedemeyebilirsin, seninendurolar paklar 5000 km sonra tenere ft50gs uygun olur

zaten hocam önce 125 bi motoru 2 3 ay kullandan R25 almam ama çok hoşuma gidiyor bu R25

dmg

ben alakasız bir soru sormak istiyorum, ehliyetini yeni alıyorsun ya, sadece kursta aldığın derslerle sınav gecilebilir mi sence? yoksa pratik yapmak sart mıdır?

kardeşim şuan yeni başladığın için kendini sıktığın için uyuşuklar tutulmalar ağrılar olur tecrübe kazandıkça rahatlarsın. boyun reyzing için ideal sıkıntı etmene gerek yok. başarılar.

Heyecan, deneyimsizlik, kasılma vb. sebeplerden ayağında uyuşur, belinde ağrır, elinde ağrır zamanla alışırsın. Boyunla alakalı bir durum yok.

ben alakasız bir soru sormak istiyorum, ehliyetini yeni alıyorsun ya, sadece kursta aldığın derslerle sınav gecilebilir mi sence? yoksa pratik yapmak sart mıdır?

Ben kursta eğitim almadım.Eniştemin kardeşinden öğrendim motoru.Ben herşeyi çabuk kavrayan ve hızlı adapte olan bir insanım genel olarak çoğu şeyde tecrübem oldugunu dusunuyorum.Ama !!! iş motorsiklete gelince kesinlikle düşük cclerde tecrübe edinmek şart dostum bunu anladım...

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ben kursta eğitim almadım.Eniştemin kardeşinden öğrendim motoru.Ben herşeyi çabuk kavrayan ve hızlı adapte olan bir insanım genel olarak çoğu şeyde tecrübem oldugunu dusunuyorum.Ama !!! iş motorsiklete gelince kesinlikle düşük cclerde tecrübe edinmek şart dostum bunu anladım...

Sevgili kardeşim yukarıda yazdıklarından özgüveninin oldukça yüksek olduğunu görmekte ve senin adına endişelenmekteyim. Motosiklette özgüven kısa sürede tatsız tecrübeleride beraberinde getirir .Küçük cc kullanıyor olman seni kurtarmayabilir , aksi düşünüldüğü halde düşük cc lerdeki yaralanma ve ölüm oranları büyük cc li motorlardan daha az değildir.

Fren pedalını çok dert etmene gerek yok . Konusuna hakim bir usta o pedalı ayağının pozisyonuna göre kolayca ayarlar. Zaten ayağın kullanmadığın sürece o pedalın üzerinde olmamalıdır.

Sevgierimle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar