yeni basladim

Herkeze selamlar siteye yeni uye oldum tekirdag kapaklida ikamet ediyorum.motor konusunda 0 tecrubem var ve kendimi bilincli sekilde gelistirmek istiyorum.baslangic olarak kanuni Breton s 125 aldim.sitede sadece acemilere hitap eden bir bolum bulamadim herkeze tesekkurler yardimlarinizi bekliyorum.

Sizin kadar forum kurdu degilim imla hatalarim olabilir ilk kez bir forum da yaziyorum.alayci bir uslupla yazmaniz anlamsiz geldi.

Şimdi tesadüfen gördüm de bana taş gelmiş :)

Egosuna yenik düşen insan olmuşum, konuştuğunun ne anlama geldiğini bile bilmeden saçmalamak ne kadar zevkli di mi? :)

Bu forum ya da başka başka bir internet sitesine bir şey yazarken biraz özen istemek "egosuna yenik düşmek" demekmiş?
Zaten yazılan toplamda 10 kelime, onu da yüzlerce insanın göreceği bir yere koymadan önce 2 saniye daha ayırıp, bir kez daha gözden geçirmek çok mu zor?

Neyse dediğim gibi çok da önemli değil, eminim katacağın çok şey vardır, hoşgelmissin...

niye özen istiyosun dostum sanane adamın konuşmsından ne demek istedigini anlamadınmı (anladın) o zaman cevap ver yada eleştirme türkçe konuşmayı sendenmi ögrenicez milletin açıklarını meydana çıkarmaya ne kadar çok seviyosunuz

Her konuyuda trollemeyin ya size ne adamin yazmasindan, belli ki telefondan yaziyor.

Madem sordun üşenmeyip işimin gücümün arasında cevap yazayım. Bu arada söyleyeceklerim bu arkadaş için değil genel görüşlerim.

niye özen istiyosun dostum
Bulunduğun ortamdaki insanlara saygı göstermek için özen olması lazım, hadi diyelim kimseye saygı duymuyorsun en azından karşılıklı anlaşabilmek için asgari düzeyde bir özen olması gerekli diye düşünüyorum. Asıl soru sen niye özen istemiyorsun?

sanane adamın konuşmsından
adamın konuşması değil yazmasından bahsediyoruz. "sanane" değil sana ne "konuşmsı" değil konuşması...

ne demek istedigini anlamadınmı (anladın)
Amaç sadece ne demek istediğini anlatabilmek değil, yazı yazan kişinin, yine saygı gereği, başlığa belki de sana yardım etmek için girmiş insanı "acaba ne demek istiyor lan bu?" diye düşünmek zorunda bırakmadan, kendini basitçe ifade edebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani illa ki süper bir Türkçe ile yazsın, edebi bir deha olsun gibi bir derdim de bunu beklemek gibi bir hakkım da yok.

Yani ben bunu şu şekilde de yazabilirim: "Amaçsadecenedemekistediğinianlatıpanlatmamakdeğilyinesaygıgereğibaşlığabelkidesanayardımetmekiçingirmiş insanaacabanedemekistiyorlanbudiyedüşünmekleuğraşmadanenazındankendinibasitçeifadeedilmesigerekiyor"
Bunu anlar mısın? Uğraşırsan büyük ihtimalle sen bile anlarsın. Dolayısıyla mesele sadece anlaşılmak değil.

Bu arada "anladınmı" değil anladın mı...

o zaman cevap ver yada eleştirme
Ne yapıp yapmayacağımı sana mı soracağım? Sen kimsin ki benim davranışımı "cevap ver yada eleştirme" gibi 2 seçeneğe indiriyorsun?
Bu arada "yada" değil ya da...

türkçe konuşmayı sendenmi ögrenicez
Valla aslında vaktim olsa öğretebilirim de sen öğrenebilir misin bu saatten sonra pek emin değilim. Bu arada halen farkedememişsin ama "konuşmaktan" değil yazmaktan bahsediyoruz. "sendenmi" değil senden mi, "türkçe" değil Türkçe...

milletin açıklarını meydana çıkarmaya ne kadar çok seviyosunuz
Birilerini açıklarını çıkartmak gibi bir uğraşım yok, kaldı ki buna vaktim de yok, sadece 10 satırlık yazıda 5 tane yazım yanlışı görünce doğal olarak bunun özensizlikten kaynaklandığını düşündüm ve onu belirttim, dediğim gibi bu düşünceler geneldi aslında, bu arkadaşın açtığı başlığın altına yazmam sadece tesadüfi. "meydana çıkarmaya" değil meydana çıkarmayı...

Her konuyuda trollemeyin ya size ne adamin yazmasindan, belli ki telefondan yaziyor.
"Trollemenin" ne demek olduğunu biliyor musun yoksa bugün duyup cümle içinde kullanmak mı istedin? Bir bak bakalım bugüne kadar yazdıklarım arasında trollük yapmış mıyım hiç...

Madem sordun üşenmeyip işimin gücümün arasında cevap yazayım. Bu arada söyleyeceklerim bu arkadaş için değil genel görüşlerim.

Bulunduğun ortamdaki insanlara saygı göstermek için özen olması lazım, hadi diyelim kimseye saygı duymuyorsun en azından karşılıklı anlaşabilmek için asgari düzeyde bir özen olması gerekli diye düşünüyorum. Asıl soru sen niye özen istemiyorsun?

adamın konuşması değil yazmasından bahsediyoruz. "sanane" değil sana ne "konuşmsı" değil konuşması...

Amaç sadece ne demek istediğini anlatabilmek değil, yazı yazan kişinin, yine saygı gereği, başlığa belki de sana yardım etmek için girmiş insanı "acaba ne demek istiyor lan bu?" diye düşünmek zorunda bırakmadan, kendini basitçe ifade edebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani illa ki süper bir Türkçe ile yazsın, edebi bir deha olsun gibi bir derdim de bunu beklemek gibi bir hakkım da yok.

Yani ben bunu şu şekilde de yazabilirim: "Amaçsadecenedemekistediğinianlatıpanlatmamakdeğilyinesaygıgereğibaşlığabelkidesanayardımetmekiçingirmiş insanaacabanedemekistiyorlanbudiyedüşünmekleuğraşmadanenazındankendinibasitçeifadeedilmesigerekiyor"
Bunu anlar mısın? Uğraşırsan büyük ihtimalle sen bile anlarsın. Dolayısıyla mesele sadece anlaşılmak değil.

Bu arada "anladınmı" değil anladın mı...

Ne yapıp yapmayacağımı sana mı soracağım? Sen kimsin ki benim davranışımı "cevap ver yada eleştirme" gibi 2 seçeneğe indiriyorsun?
Bu arada "yada" değil ya da...

Valla aslında vaktim olsa öğretebilirim de sen öğrenebilir misin bu saatten sonra pek emin değilim. Bu arada halen farkedememişsin ama "konuşmaktan" değil yazmaktan bahsediyoruz. "sendenmi" değil senden mi, "türkçe" değil Türkçe...

Birilerini açıklarını çıkartmak gibi bir uğraşım yok, kaldı ki buna vaktim de yok, sadece 10 satırlık yazıda 5 tane yazım yanlışı görünce doğal olarak bunun özensizlikten kaynaklandığını düşündüm ve onu belirttim, dediğim gibi bu düşünceler geneldi aslında, bu arkadaşın açtığı başlığın altına yazmam sadece tesadüfi. "meydana çıkarmaya" değil meydana çıkarmayı...

"Trollemenin" ne demek olduğunu biliyor musun yoksa bugün duyup cümle içinde kullanmak mı istedin? Bir bak bakalım bugüne kadar yazdıklarım arasında trollük yapmış mıyım hiç...

Forumda insanların yazma stillerine karışanlara sinir olurum.
Beni de devrik cümle kurduğum için uyarıyorlar.
Fakat sen dalga geçmek amaçlı değil,gerçekten önemsediğin için yazmışsın.
Bu kanıya detaylı olarak verdiğin cevaptan dolayı vardım.
Neyse ülkemizde 'naqi10 qnq' yazan ergenler mevcutken en azından bizim biraz yazım kurallarına dikkat etmemiz lazım.Neyse ne diyeceğimi unuttum bir yere de bağlayamadım ama olsun ::plus1::

Cümleler devrik olunca daha bir güzel :joker:

Son düzenleme:
kardeşim bu adama cevap verecek bi senmi kaldın burda yani cevap verme baktın kötü yaazmış yazım yaanlışı yapmış önemseme söyledigi şeyi sanane türkçe ögretmeni degiliz biz illa yazım imle kuralların veya noktaa virgüllere dikkaat etmek zorundamıyız bende diyorumki bu adam konuşmayı senden mi ögrenecek anladıysan cevap ver yoksa sus eleştirme milleti o kadar ugraşmışsın işte bu ego dur 23 yşındayım daha küçük de olsam daha büyükte sen yazıma karışmassın benden ögrenemessin ama sen adamın aasıl sorusun cevap vermiyorsun acıgını buluyorsun bişe anlatıyor adam sen anlttıgı yazıdaki hataya odaklanıyosun senin genel görüşün bizi ilgilendirmez ben o admın ne dedigini ilk okudugumda anladım demekki çok büyük bi hataa yok yazısında aama sen kendini milletin aaçıklarına odakladıgın için anlamaman normal

Son düzenleme:
Söylediğiniz karşınızdakinin anladığı kadardır.'

Der koşarak uzaklaşırım...:king:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar