Yeni başladım.Yardım

Öncelikle herkese iyi günler. Motora çocukluğumdan beri büyük bir merakım vardı,4 tekerlekli kutulardan ziyade motorlara karşı hep bir istek vardı içimde. Ve gün geldi çattı ehliyet yaşıma geldim abiler. Sizin tecrübelerinizden de yararlanarak kendime en uygun motoru arıyorum. Kendimden bahsedecek olursam eğer ; Adım Saygı,19 yaşındayım 183cm boyunda ve 77kg ağırlığındayım. Uzun geziler yapmayı çok seviyorum,o an tüm monotonluklar geride kalıyor. Ailemde motoru seven biri ve bu isteğime karşı gelmediler,fakat gerekli eğitimi aldıktan sonra bunu yapmam konusunda oldukça haklılar. Tabi 19 yaşıma geldim artık motorun artçısı olmaktansa onunla bir bağ kurmayı istiyorum ve dediğim gibi uzun gezilerden hoşlandığım için beni rahat ettirecek bir motor istiyorum aynı zamanda kalıplı olması da benim için önemli,altımda sırıtmasını istemiyorum. Racing motor tipine bir semapati duysam da uzun yolları gitmek için rahat olmadığı aşikar. O yüzden bana başlangıç seviyesinde 250cclik spor tarzda olacak motorlar önerebilir misiniz ? Hepiniz motorlar üstünde yıllar geçirip,kilometreler katettiniz,sizlerden çok şey öğreneceğime ve aranıza katılabileceğime inanıyorum. Hepinizin yolları açık olsun,iyi günler. Bu arada foruma yeni katıldığım içinde kullanmakta aksaklıklar olabilir,konulara dahil olmayı henüz bilmediğim için böyle sıfırdan yazma gereği duydum.

L

LifeisBike

Hoşgeldin..

http://www.sahibinden.com/motosiklet Adresinden, Tarzını, yılını, bütçeni secerek modelleri görmeni tavsiye ederim.

Hersey butce.. cbr var yzf var ninja var:) hepsi guzel motorlar, inceleme videolarini izlersen kafandaki soru isaretleri gitmis olur ama ben baska bir noktaya deginim.125cc ile baslamayi da dusunebilirsin.Benim sahsi gorusum 250 cc yeni baslayan icin bazi noktalarda problem yaratabilir...

Fakat uzun yollar yapmayı düşünüyorum yorulmayacak bir motor daha iyi olur. Racing veya naked önerileri çok yardımcı olacaktır

öncelikle bize bütçeni bir söyle sana daha efektif çözümler sunalım.şimdi herkez herşeyi söyler bir ağızdan ama şunu unutmamalısın,hangi motoru alacaksan al ama ekipmanın yoksa bu işlere girmen yanlış olur.Kask,mont dizlik ,eldiven gibi ekipmanlarını mutlaka almalısın.sonrasında elinde kalan miktarı bize söylemelisinki bizde sana mantıklı seçenekler sunalım.

Hocam bütçene göre alabileceğin en mantıklı motor bence cbr 250. gerek yedek parça, gerekse servis avantajı ve kullanım kolaylığı nedeniyle çok iyi bit tercih olabileceğini düşünüyorum. bütçeyi arttırabilirsen r25'e de bakabilirsin.

Bana bir abim 250'lik bakarken sıralamanı 1-Honda, 2-Honda, 3-Yamaha olarak yap demişti, ancak ben dinlemedim. gerçi bütçeme göre de temiz honda ve yamaha yoktu. Hyosung aldım. Makinanın dış görünüşe, kalıbına adeta aşıktım ama bir türlü tam anlamıyla alışamadım. Bir kere Honda sürdüm ve çok rahat ettim. imkanın varsa test etmeden almamanı öneririm.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
250 cc başlangıç motoru olmamalı. en az 22 beygir demektir.10-12 beygirlik motorlarla başlamanı öneririm. Başlangıç ybr 125 veya biraz daha titreşimli ama torklu cbf 150..tabii ikinci el. ilerleyen zamanda direk 600 lük makine derim. 250 cc ile yol bitmez sürekli son gazda git Allah git. çekilmez. bütçeni bilmediğimden 600 lük çift silindir transalp kendini kanıtlamış en iyi uzun yol motorlarından biridir. yine 100-120 ile gidersin ama çok rahat edersin basmadığın zaman çok ta yakmaz naçizane tavsiyem.. aramıza hoş geldin Allah tekerini yerden ayırmasın..

Abiler şöyle bi durum var.Ailede SYM 250i Evo var,motor vitessiz o yüzden ara sıra kullanmama izin veriliyordu. Hani motoru hiç bilmeyen bi adam değilim sadece vitesli motorda ayak,el pratikliği gerekiyor bana. Yoksa kontrol etmemde bi sorun çıkacağını sanmıyorm. Ayrıca tüm motorsiklet aksesuarlarım hazır dolabımda bekliyor,aileyle seyahate çıkarken kullanıyorum onları da

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar