Benim motor tutkum bisikletimle 5 yaşımda hızlanmaya başladığımdan beri var fakat asla racing tutkum olmadı. Tabii bu süre zarfında küçük 1 2 scooter kullanma denemesi yaptım sorun yaşamadım fakat 21 yaşındayım ve artık chopper istiyorum başlamayada bir o kadar korkuyorum. Çok fazla motor kullanmışlığım yok ama eninde sonunda düşe düşe öğreneceğim. Chopperla başlama diyorlar bense zorla başlamak istiyorum sizce çok mu zorlanırım. Chopper hata mı olur benim için?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:00 ----------
Bu arada almayı düşündüğüm araç Keeway Superlight 150
choper in zor olduğunu kim söyledi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:29 ----------
Kaldırmak dediğim şudur sürüş esnasında virajlarda bir racing kadar kıvrak olmadığı için sürüş sorunları yaşanıyor bu araçlarda. racingle rahat manevra yaparsın ama chopperla yapamazsın bu konuda bir hatada düşecekken diyelim ayağımla dengelemeye kalktım o esnada sorun ne kadar yaşarımdı ama SvS_61 üstadımın açıklamaları gayet doyurucu teşekkür ederim.

)
200 le viraja mı girecek choper la da kaldıracak

manevra dediğiniz şey park ederken yapılır. race de tur yoktur kütük gibidir dönmez.
choper yere yakındır oturması rahattır yeni başlayan için zor bir motor değildir. kaldı ki 150 lik veya 250 lik olanları gayette hafiftir.
Her motosikletin bir kullanım şekli ve amacı vardır.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:32 ----------
Yorumlar için yine teşekkür ederim. Mesajımın ardından 2. mesajımda Keeway Superlight 150 yi düşündüğümü söyledim. Sizinde söylediğiniz gibi hacmen çok büyük olmadığını düşünüyorum. Virajlarda hata yapacağım söyleniyor düşe kalka dediğim kısımda burası aslında yani düşe kalka değilde dura kalka olacak.
Birde makinayı vücudumun kaldıramama olasılığı nedir 180cm 75kg bir yapıdayım. Erkek olmamdan kaynaklı narin değilim sizce ağırlık sorunu yaşama olasılığım nedir?
choper veya cruzer gbi birşey düşünüyorsan 150 lik almamanı öneririm. 250 lik çift silindir alman daha iyi olur hem duruşu hem gidişi bakımından. o kasaya o motor bence biraz küçük. tamircide genelde şanzuman sıkıntısı yaşadıklarını gördüm aşırı yüklenmeden piston sıkıntısı olanları da 250 lik choper başlangıç için tatmin edicidir.
kanuni : biraz parça fiyatları fazladır.(kullanmadım Kullanılışı yorumsuz)
mondial mct : macitin bazı parçalarını bulmaz zor olabilir. (titreşim boldur. ön lastik incedir arka geniş tabandır dengesi o neden ile çok iyidir. honda rebel çakamsı denilebilir. 1600 tl ye nette bulursun.
jinlun : kullanmadım fikrim yok.
sky go : bol aksesarlıdır devir saari dijital benzin felan ön lastik kalındır viraj kabiliyeti daha azdır ama tam şehir içi makinasıdır oturma sele grubu rahattır.
pionner: izmirde böyle bir marka var tek silindir 200 lük sky go gibi kasası var titreşim makinasıdır
not : Bunlar benim tecrübemdir. kimine göre farklılık gösterir. bulunduğun bölgeye göre de servis parça durumuna baklabilirsin mesela ben izmirliyim mondial fabrikası söke de bana 1 saat mesafede . gidip alsam kargodan çabuk olur gibi gibi....