Yenı aldım motordan ses gelmesi?

Selamun aleykum.
1400 km de yenı aldım honda sh motorun arka tarafından sesler gelıyor seyır halındeyken.hız arttıkca bu ses dahada fazla artıyor.
Servıse gosterdım dısklerden olmus yağladık duzelır dedıler ama sorun devam edıyor.
Gaz koluda olması gerekenden daha sert halde suanda motorun cekısınde bı sıkıntı var.
Orta sehbaya alıp arka tekerı cevırdımde zor donuyor hemen duruyo ne kadae hızlı cevırsemde.
Motorun ne sorunu olabılır acaba?

Motosikleti
Voge 250RR
Disk yamuk değilse kaliper pistonu sıkışmıştır, balatalar da sürtüyor olabilir.

Arka tekeri elinle cevirdiginde hemen duruyorsa bir şey sürtüyor demektir.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Diski mi yağlamışlar ? :D

Başka bir servisle iletişime geçip randevu al hocam. Kaliperle alakalı bir problem gibi gözüküyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Arka teker ön teker kadar rahat dönmez çünkü içinde 3 tane grup dişli var fakat çok sıkıysa kaliperden başka seçenek pekte yok.

Gaz kolunun sertliği çekişi etkilemez, gaz teli içindeki kaplama aşınır ve tel paslanınca (bu durum sizde olamaz motosikletiniz yeni) sertleşir veya tel olması gerektiği gibi serilmemişse sertleşir.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Video atma sansınız varsa bi' atın ama kaliper gibi duruyor.

Motosikleti
Voge 250RR
gunahınıda almıyımda öyle söyledı dıye hatırlıyorum disklerden oluyor yağladım düzelir gibisinden bişey söylemişti.
Diskleri yağlamamıştır, saygimi da bozmak istemem ama ülkemizin servisleri müşteriyi anlamıyor olarak görünce bildiğiniz çocuk gibi t4s4k geçiyor hocam. Aklınca küçümseyerek çocuğu gecistirir gibi gecistiriyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
büyük ihtimal diskleri yağlamadı da bu arkadaş pek bilmediğinden yanlış aktardı bize yeni motorların çoğunda oluyor bu arka fren balatasının ses yapması bi çözümü yok km yaptıkça geçer arka fren kullanmadığınız için bu kadar uzun sürmüş olabilir ciddi bir şey olsaydı servis zaten söyler düzeltirdi

giderken video cekemedım ama tekerden gelen sesi facebookta bı sayfada paylaşmıstım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

büyük ihtimal diskleri yağlamadı da bu arkadaş pek bilmediğinden yanlış aktardı bize yeni motorların çoğunda oluyor bu arka fren balatasının ses yapması bi çözümü yok km yaptıkça geçer arka fren kullanmadığınız için bu kadar uzun sürmüş olabilir ciddi bir şey olsaydı servis zaten söyler düzeltirdi
ama motorun çekişini düşürüyor akıcılıgı gıdıyor ve motoru olması gerekenden fazla zorlayıp fazla yakmasına sebeb oluyor.
motor ömründen yıyor yanı.
ılk motoru aldımda gazdan elımı cekınce 1 km gıdıyor kendı kendıne sımdı elımı ceker cekmez motor duruyor hemen.
böyle basıt bıseyı halletmesı lazımdı koskoca honda servısınde calısan bırılerının ben anlamıyorum bu ulkede neden herkeste bır bosvermıslık hava var ısını duzgun yapmıyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Video atma sansınız varsa bi' atın ama kaliper gibi duruyor.
giderken video yoktu ama tekerı dondururken degısık bır ses gelıyordu onun vıdeosunu attım.
bu ses 20 km den sonra cıkmaya baslıyor 40 dan sonra baya baya artıyor hızı 20 km altına dusunce seste gıdıyor.
kuş sesı gıbı otuyor sankı arka taraf.

Son düzenleme:
Motosikleti
Çin Malı Skuter
Videoda sıkıntı yok gibi duruyor. Gelen ses dişli sesi, dönüş de gayet normal.

Video bu arkadaşlar tam net bellı olmuyor motorun seside karıştı ıcın ama dıkkatlı dınleyınce kuş sesi gibi bi sesin geldini goruceksınız vıdeo sonuna doğru motor yavaşlamaya yakın sesde gidiyor orda daha cok farkına varıcaksınız.
Gaz verıp hızlanıp gazdan elını cekınce bu sesi yapıyor motor yavaşlamaya yakın gidiyor.
Kaç kez servıse gıttım çare bulamadım.
Şanzuman yada debrıyaj balatası olabılırmı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar