Yeni Africa 1100

Bir yiğit de Eruo 5 kurban gitti ,gerçi daha güzeli gelmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=n63viO5lsFIhttps://www.youtube.com/watch?v=n63viO5lsFI

Eskisi de güzeldi namusuzun yenisi başka olmuş yaws..

**7HP artmış 101 HP
**86cc artmış
Dublex lastikler dokunmatik ekran depo büyümüş , sele alçalmış ,vs vs.
Ekranda navigasyon

Gerçi 1100 olan 800$ daha pahalı olacak deniyor , hayırlısı bakalım

Bir yiğit de Eruo 5 kurban gitti ,gerçi daha güzeli gelmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=n63viO5lsFIhttps://www.youtube.com/watch?v=n63viO5lsFI

Eskisi de güzeldi namusuzun yenisi başka olmuş yaws..

**7HP artmış 101 HP
**86cc artmış
Dublex lastikler dokunmatik ekran depo büyümüş , sele alçalmış ,vs vs.
Ekranda navigasyon

Gerçi 1100 olan 800$ daha pahalı olacak deniyor , hayırlısı bakalım

Bahsettiğiniz lastik yapılı model adv olan. Düz africanın lastik yapısı aynı adv olan versiyonda dublex lastik gelmiş. Yine adv gömme olan sinyaller düz versiyonunda eskisi gibi çıkıntılı. Kuyruk düz versiyonda çok ince ve çıplakken adv olanda yine eski kasaya benzer bir kuyruk tipi var . Benim anladığım kadarıyla eskiden adv ile düz versiyon arasında 3 5 fark varken genel olarak yeni modellerde iki versiyon arasında daha fazla farklılıklar olmuş durumda. adv versiyonundaki tft ekran gerçekten çok başarılı gözüküyor. Sanıyorum o ekranda goldwing gibi car play tarzı özelliklerde olacaktır. 800 dolarlık fark bizde gümrükler kurlar derken geldiğinde eski afrikanın üzerine en az 20 30 koyabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O kadar yeni, güzel ve faydalı özellik için $800 fazlasıyla değer bence.

Şaft zincire her yönüyle üstün değil. Zincir daha hafif ve verimli mesela. O yüzden bir çok üst düzey motosiklet hâlâ zincir kullanmaya devam ediyor.

O kadar yeni, güzel ve faydalı özellik için $800 fazlasıyla değer bence.

Şaft zincire her yönüyle üstün değil. Zincir daha hafif ve verimli mesela. O yüzden bir çok üst düzey motosiklet hâlâ zincir kullanmaya devam ediyor.

bu motoru alacak kisilerin cogu 35+ ve genelde sehir ici kullanacaklardir (en azindan bulundugumuz cografya icin böyle)
cok az stabil olmayan yollara gireceklerdir ki onlarda ehh iste yayla yolundan hallice belki olur
bu kisiler icin motora mumkun oldugunca az rutin olmayan bakim yapmak cekici gelir
yag, filtre, balata degisimi icin yetkili servise birakirlar, para vardir dert degil
ama pek azi 200km de bir zinciri spreyle yag ile temizlemekle ugrasmak ister

kendi adima konusayim konfor benim icin performanstan önce gelir ve o nedenle shaft benim icin satin almada ilk 3 kriter arasina girer
diger 2 kriter ise elektronik suspansiyon ve viraj abs (ki bu ikisine yeni africa twin 1100 sahip).

bu motoru alacak kisilerin cogu 35+ ve genelde sehir ici kullanacaklardir (en azindan bulundugumuz cografya icin böyle)
cok az stabil olmayan yollara gireceklerdir ki onlarda ehh iste yayla yolundan hallice belki olur
bu kisiler icin motora mumkun oldugunca az rutin olmayan bakim yapmak cekici gelir
yag, filtre, balata degisimi icin yetkili servise birakirlar, para vardir dert degil
ama pek azi 200km de bir zinciri spreyle yag ile temizlemekle ugrasmak ister

kendi adima konusayim konfor benim icin performanstan önce gelir ve o nedenle shaft benim icin satin almada ilk 3 kriter arasina girer
diger 2 kriter ise elektronik suspansiyon ve viraj abs (ki bu ikisine yeni africa twin 1100 sahip).

Birader bu motoru Türk GS'ci tayfa için mi yapıyolar sandın.Adamlar bunla dünya geziyor dağın başında şaft bozulursa tamiri nasıl olacak?

Birader bu motoru Türk GS'ci tayfa için mi yapıyolar sandın.Adamlar bunla dünya geziyor dağın başında şaft bozulursa tamiri nasıl olacak?

zincirin sorun çıkarma ihtimali çok daha fazladır , extra ağırlık haricinde şaftın hiçbir dezavantajı yok..

zincirin sorun çıkarma ihtimali çok daha fazladır , extra ağırlık haricinde şaftın hiçbir dezavantajı yok..

Zincir sorun çıkarsın hocam.Yenisini takarsın.Elinden geliyorsa 1-1.5 saat sürer.Şaftı acaba nasıl tamir edersin?Ben bakımsızlıktan kopma dışında zincirin arıza çıkardığını görmedim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şaft neden arıza çıkarsın ki? Zamanında yağını değiştirirsin biter yani...

Nikkfurie'nin dediği gibi, ağırdır ve güç kaybı en fazla olan aktarım yöntemidir ama kullanışlı (birkaç onbin km'de bir yağ değişimi hariç bildiğim bir bakımı vs yok...) ve güvenilirdir.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Saftin derdinin daha az oldugu bir gercek.

Yanlız videodaki kırmızı afrikayla abimiz neler yaptı öyle yav, gitgide içim kabarıyor enduro işlerine, bi 250cc alıp dağa bayıra mı çıksak naapsak.

Ben şaft saat başı bozuluyor demedim zaten.Sadece tamiri zor.Karbüratör,enjeksiyon gibi.Karbüratör daha çok bozuluyor ama bozulunca yapması kolay.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben şaft saat başı bozuluyor demedim zaten.Sadece tamiri zor.Karbüratör,enjeksiyon gibi.Karbüratör daha çok bozuluyor ama bozulunca yapması kolay.

Hem zor, hem pahali. Zincir ve disli genelde markaya ozel degil. Degisen aksam oldugu icin de ucuz yoldan ulasmak mumkun.

Ancak saft sistemleri genelde modele ozel, ve degisen parcalar olmadigi icin de oldukca fiyatli.

Ancak kaza veya ciddi bakimsizlik olmadigi muddetce de degismemesi lazim.

Tr kaç para mevzu o yoksa güzel motor laf yok ama işte ya biz fakiriz yada bu japonlar bizi kekleyip büzüyor

Hem zor, hem pahali. Zincir ve disli genelde markaya ozel degil. Degisen aksam oldugu icin de ucuz yoldan ulasmak mumkun.

Ancak saft sistemleri genelde modele ozel, ve degisen parcalar olmadigi icin de oldukca fiyatli.

Ancak kaza veya ciddi bakimsizlik olmadigi muddetce de degismemesi lazim.

Öyle dediğin gibi abi.Pakistan'ın köyünde şaft için parça bulamazsın ama iyi kötü bir motorcuda zincir yaptırırsın.Şaftın kırılması dediğin gibi iyi bir darbeye bakar tek

benim bu motoru almam için üstünden 10 yıl geçmesi lazım (anladınız siz o konuyu :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Öyle dediğin gibi abi.Pakistan'ın köyünde şaft için parça bulamazsın ama iyi kötü bir motorcuda zincir yaptırırsın.Şaftın kırılması dediğin gibi iyi bir darbeye bakar tek

En fazla 150cc motor kullanılan Pakistan köyünde eminim 525 zincir bulursunuz :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar