Bildiğim kadarı ile 150liklere abs zorunluydu bu yüzden getirilmeyecekti, 7 bayi ile görüşme sağladık ve özel sipariş bilene almıyorlardı.
Euro 4 düzenlemelerine göre motosikletin silindir hacmi 125cc'den daha büyükse ABS zorunlu. 125cc ve altında ise ya ABS ya da kombine fren'den bir tanesi zorunlulu. Dolayısı ile ABS bulunmayan eski PCX 125 bile geçen sene Avrupa'da Euro 4 olarak satılabiliyordu. Hatırlarsanız ülkemiz Euro 4'e bir sene geç girdi.
Yeni PCX, Honda'nın Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya web sitelerinde
henüz gözükmüyor. Ama Honda Avrupa 5 Nisan 2018'de bir basın bülteni yayınlamış. 2018 PCX'in teknik özelliklerini paylaşmış.
Buna göre Avrupa'da satılacak PCX'lerde tek kanal ABS (sadece ön tekerde) olacak. Arka fren bizde satılanlar gibi kampana.
PCX'in özellikleri ülkeden ülkeye tamamen değişiyor. Aşağıda özet bir liste yaptım.
Honda Türkiye'nin ülkemize, Avrupa'da satışan sunulandan farklı ürün getirmesini hiç doğru bulmuyorum. Zamanında NC750-X'e de aynısını yaptılar. Yeni modelin getirdiği en büyük yenlik Showa DBV ön amortisörler idi. Türkiye'ye gelen NC750-X'lere Showa DBV amortisör koymadılar.
Benzinin litre fiyatının 6₺ olduğu ülkede yaşıyoruz. ABS'li PCX pahalı geldiği için satın almaktan vaz mı geçecekti insanlar?
Bir skutere 13.300 ₺ para verebilecek durumdaysanız 800-900 ₺ daha fazla verip ABS'lisi de alabilirsiniz. Honda'nın bunu görememesi çok acı.
Özetlersek:
Türkiye: Ön Disk / Arka Kampana - CBS - IRC Lastik
Avrupa: Ön Disk / Arka Kampana - ABS - ??? Lastik
Tayland Sadece 150cc : Ön Disk / Arka Kampana - CBS -
Michelin Lastik
Vietnam: Ön Disk / Arka Kampana - CBS - IRC Lastik
Endonezya:
Sadece 150cc Ön Disk / Arka Disk - ABS - ??? Lastik
Japonya 125 cc --> Ön Disk / Arka Kampana - CBS - IRC Lastik, 150 cc --> Ön Disk / Arka Kampana -
ABS - IRC Lastik
Bonus:
Honda Endonezya PCX Hybrid
Bildiğim kadarıyla 2014'e kadar olan PCX'ler Tayland, 2015-2017'ye kadar olan kasa Vietnam imalatı.
Son kasanın da Türkiye'ye gelenlerinin Vietnam imalatı olduğunu tahmin ediyorum. Yakından gören arkadaşlar doğrulayabilirse sevinirim.