Yeni 0 km bir chopper alıcam Yardım edin lutfen

Merbaha. birkackere scooter sürdüm ve bir motor almak için ne kadar gec kaldıgımı farkettim.
bikacgun once ehliyet kursuna yazıldım.şimdiden alacagım motorun arastırmalarını yapıyorum.Chopper hastası oldum.
Benim gibi bir sürücü için bana hangi markaları önerirsiniz?
şimdiden teşekkürler

Benim de motorlara olan ilk ilgim crusier-chopper tarzı motorlara yoğunlaşmıştı ilk almayı düşündüğümde, ama ortada şöyle bir durum var.

1-bu tarz bir motordan zevk alman ve rahat kullanman için en az 600 cc lik bir makina olmalı(bu benim fikrim) yani 250 cclik chopper olarak bi yamaha dragstar 250 var bildiğim bi 250 lik suzukinin maruderi var ama kısaca asıl chopper dediğin güçlü gürleyen bir motoru olur zevki orasındadır.

2-motora yeni başlıyorsan daha ufak bir ccyle başlaman gerekir. yani 150 veya 250 cc maximum. bu da ilk durumla çelişiyor anlatabildiysem.

3-Oturma pozisyonun geriye doğru oluşu(ayakların altında diil ileride durması), gidon genişliği ve çatalın uzaklığı bunlara ek chopperların ağırlığı için içine girince öğrenme motorları değiller.

peki bu çelişkiyi yaşayan insanlar ne yapıyor?

Herkesin yolu farklı kimisi 1000cclik harleyle başlıyor.
Kimisi ben choppercıyım başka motor kullanmak istemiorum diye 250 cclik ve kullanırken cok zevk vermeyen chopperlara yöneliyor.

Uzun lafın kısası, nacizane fikrim şudur;

ilk olarak hafif, grenajı olmayan yani yattıgında seni çok üzmeyecek ve naked-street-commuter vs tabir edilen çabuk öğrenebileceğin bir motor almak, onu kullanıp motor dünyasında ne neymiş anladıktan sonra chopper gerçekten istiyo muyum sorusunu sormak gerekir.

Hem fiziksel yetenek dahilinde güzel bir chopper istersen kullanabilecek seviyeye gelirsin.
Hem de düşünsel olarak chooperin diğer motorlar arasında yeri nedir
chopperla ne yapılır ne yapılmaz avantaj-dezavantaj bkarak karar verirsin.

Ybr 250, ybr 150, cbf 250, cbf 150 ve benzeri(hem marka guvenilirliği olan hem cc olarak bu civarlarda) motorlardan birini düşünebilirsin

kolay gelsin.

Aslında benimkisi olaya balıklama dalmak gibi oldu.
Dediklerin cok mantıklı ve bunları dikkate alıcam. teşekkur ederim

Hyosung GV250 Aquila ile Kymco VENOX 250'yide ben olsam cruiser seçenekleri içine alırdım.Ve bu aletlerinde hiç yabana atılmaması gereken güçleri olduğunu düşünüyorum.

merhabalar,senin danışmak istediğin konu forumların değişmez konusudur,ve üç aşağı beş yukarı aynı yanıtlar gelir,ve bunlar kesinlikle yanlış değildir,ben de shadow u almadan epey sordum danıştım.senin gibi daha önce scooter harici motor sürmemiştim,derken 750 lik bi makinayla başladım hem de 0 km aldım.bu işi bilenlerden 2 saat kadar ders aldım,ve motoru 1 durduğum yerde 1 kez de kırmızı ışıkta şöööyle bi yatırdım,bana cruiser alma diyenler oldu ama aldım dediğim gibi,motor tam anlamıyla bi zevk makinası,(tabi işe gidip gelmek içinde kullanabilirisin:) o yüzden içine sinen makinayla başlamak bence en ruhu olan yaklaşım,tabi konuya böyle yaklaşacaksan( doğru tarz olduğunu iddia etmiyorum,farklı ve yasanmış ama),tam kuşam,ve mutlaka koruma demiri kullan derim.umarım işine yarar,kazasız belasız sürüşler herkese...

ha bi de fiyat aralığını ve motorda istediğin özellijkleri yazarsan daha bi yardımcı olabiliriz

Son düzenleme:
:cat: OCC :queen:

hyosung'un aquila'sı benimde çok hoşuma gidiyor. tavsiyem Budur beNiimde..!

gv 250 gercekten güzel motor ben kullanıyorum yabana atılmıyacak güzü var tavsiye derim.:cat:

hyosong 250 gv tam senin ihtiyacını karşılayacak bir motordur..araştırmalarında bunuda göz önüne al derim..bunları yazarken tecrübelerime dayanarak yazıyorum..bu sınıfta bu performansta bu fiatta başka motor yok..ben sorunsuzca kullanıyorum..

5000 km civarlarında arkadaşlarım 2. el gv 250 yi 4500 ve 5000 ytl den aldılar. Sanada tavsiye ederim. Olaki büyütmek istersen zararında minumum olur. :bounce:

gv 250 gercekten güzel motor ben kullanıyorum yabana atılmıyacak güzü var tavsiye derim.:cat:
bu arkadaşın tavsiyesini dikkate al bence ama biraz daha ucuz birşey arıyorsan bende mondial 250 mct var işimi görüyor tabi ileride alacağım motor honda shadow.16000 ytl olduğu için öyle hemen alınmıyo malesef:(
ama şundan emin ol sana cbr125icbf 150 vb motorlar önerenlere kulak asma.motorlar kötü olduğu için demiyorum ama tip yok karızma yo motorlarda chopperdan şaşmam ben sanada aynısını tavsiye ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar