Yelkenler Fora

öncelikle selamün aleyküm gemiler için bilgi alçaktım 'fiber' gemisi için özellikle yelkenlide olur.ne kadar yakıyor bakım masrafı vb.birde mürettebat toplamak için kaç yaşında alıyorsun onun ehliyetini . bi tane adb biliyorum 14.yaş ve üzeri baktıgım kadarıyla mürettabat topluyon yada toplamıyon heryerde farklı bişi yazıyolar.birde deniz haritasını nerden bulurum + dürbün ?

Saygılarımla şimdiden teşekkür ederim :)

Sorulan sorular o kadar karmasik ki pek bir sey anlamadim

Fiberden gemi olmaz, en fazla tekne yafa mega yat olur.

Yelkenli zaten motor kullanmaz o yuzden kac yakiyor demek komik olur. En fazla marina giris cikisinda motor devreye girer.

Murettabat dedigin sey en fazla bir kaptan bir mico olur. Mega yat olsa bu sayi 5-6 ya kadar cikar.

Ehliyetin alt yas sinirini su anda hatirlamiyorum ama yazili internet uzerinden sinava giriyorsun. Tekne boyu ve agirligina gore bu sinavlar cesitleniyor. Son nokta mega gross tonlar.

Tum deniz malzemeleri tabiki marina yakinlarindaki deniz marketlerde vardir. Internete yaz istemediign kadar var,

Öncelikle amacın ne? :)

Misal ben okyanus geçecek bir yelkenli hazırlamaya çalışıyorum. Ayrıca yat kaptanıyım ve sertifikalarım var. Bunlar hep belirli eğitimlerin sonunda edilinen belgeler.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
öncelikle selamün aleyküm gemiler için bilgi alçaktım 'fiber' gemisi için özellikle yelkenlide olur.ne kadar yakıyor bakım masrafı vb.birde mürettebat toplamak için kaç yaşında alıyorsun onun ehliyetini . bi tane adb biliyorum 14.yaş ve üzeri baktıgım kadarıyla mürettabat topluyon yada toplamıyon heryerde farklı bişi yazıyolar.birde deniz haritasını nerden bulurum + dürbün ?

Saygılarımla şimdiden teşekkür ederim :)

Hakikaten orjinalmissin be abicim sen!:p

yaklaşık 10mt bi yelkenliyi kullanmak için 3 kişi yeterli olucaktır. 4 olursa çok çok rahat olur. bu tayfa da aile bireylerinden oluşursa çok çok rahat olur. onun yakacağı mazotu hesabı yağılmaz zaten. 20bg 30bg motor olur onda pontondan ayrılmak için. o da en fazla 3-5 litre mazot yakar çıkana kadar. ama en eğlencelisi laser standart alıp düşe kalka gitmek :)

zeda3000. benim fiber yat dedigim .motor yat.internet sayfalarından okudugum kadarıyla fiber diyolarmış.bende o yüzdn öle yazdm.he benzinlisi flan o yüzdn de ne kadar yaktıgını ögrenmek istedim.. mürettebatın nasıl oldugunu biliyorum yalnız belli bir metreden sonra güverteye ihtiyaç duyuyosun onun içinde tekrardan birşey yapman gerekiyomu diye sordum çünkü gemininde boyunu büyütüyorsun..ehliyet meselesi için tşk.ederim.internetdn baktım saolsn.

---------- Post added at 01:13 ---------- Previous post was at 01:04 ----------

inzell. öncelikle amacım Yapılan her işe bir anlam yüklemek gerekmez. yaş aralığında kaç metrelik bir yat alabilirsin ? biliyorsun . adf en fazla 24 metrelik alabilirsin diyo bu24 metre üstü için tekrar sınavamı girmek gerekiyor ?

---------- Post added at 01:17 ---------- Previous post was at 01:13 ----------

drumsrar. eyw.çok saolasın yalnız laser standart pek tarzım değil.fazlada düşmeyelim onda.

Son düzenleme:
3 tip yelkenli imalari var Ahsap , Metal ve kompozit.

Istedigin boyda bunlardan imalat yapabiliyorsun, Sonucta en hafifi kompozit. Guverte her daim olmak zorunda , sadece belli bir boya kadar olan yaris teknelerinde guverte olmaz.

yarış teknesi değil normal ufak tefek bi gezi teknesi olarak düşünüyorum.yani ilerde büyütürsm diye metresine göre kaç tane mürettebat doplasam yeterli olur yani.yoksa yarış teknesiyle işim olmaz.fiberglass tekne yani istediğim .

onunla düşmek işin en zevkli kısmı aslında :) ama olay motoryak olacaksa ben her daim ahşaptan yana olurum. denizde gidişi, ağırbaşlı oluşu, denizli havalarda dalgaya rahat girişi vs. vs. hatta bir tane ahşap tekne yapma planlarımız da var ileriki yıllar için :) bu motoryatlar ise taktığın motora göre yakıt konusunda çok değişkenlik gösterir. tek motorlu olursa çift motorlulara nazaran çok daha az yakıt harcar. ama 2 veya daha fazla motoru olan teknelere göre biraz daha zor manevra yapılır yanaşıp giderken. o sorun da baş pervanesi ile kolaylıkla çözülür :) biraz uzattım galiba ama işi içine deniz ve tekne girince saatlerce anlatasım geliyor :)

:) bide ben motoryatın üstüne yelken'li koysm görüntü bozar mı.yani ekonomik acıdanda rüzgara dogru gidiorsam açarım yelkenlimi giderim ters tarafa gidiyorsm motoru kullanırım diye bi düşüncm var sence nasıl olur ?

teknenin şekline göre çok farklılık gösterir. eğer yelken takmaya uygun şekilde yapıldıysa, yani kamarası biraz alçak ise takılabilir. tabi altında da salma olması gerekir o da en başta tekne suya atılmadan yapılması gereken şey. yelken takıldıktan sonra motora pek ihtiyaç duymazsınız zaten sessiz sakin gidersiniz. tekne özel üretim olacaksa bir mühendise çizdirmek en iyisi olur bence. en boy oranı, gövde sürati ve dengesi gibi unsurları çok iyi ayarlamak gerekir çünkü. mühendislere danışmak en iyisi yani :)

Trawler yada Lobster modellerde yelken takilabilir. Yanliz yelken demek salma demektir, oyle bayrak diregi gibi takilabilecek bir sey degil sonucta. Her sekilde proje li ve muhendis onayli olmak zorunda yoksa tekneyi suya indiremezsin ve tescil ettiremezsin. Daha once boyle bir calisman olmadi ise, bence hazir tekne al derim. Tekne yapmak icin en az 5 sene sularda gezinmis olman da fayda var. Sanirim su anda sana tum tekneler ayni gorunuyor.

drumstar. yelkenlileri severim yalnız işte rüzgara karşı yada rüzgar olmadıgı zamanlardada gezmek isterim.özel bi üretim olmaz herhalde ama bi mühendise ayarlatırım tabi,

zeda3000. bi kaçtane gördm düşündügüm trawler değil ama lobster olabilir haklısın.tekne yapmıyacagm dediğin gibi uzun zmn alır,tüm tekneler değil ama bazıları ayni görünüyor lobster tarzı .kamaralı olması idealim,bu fiberglass teknelerin bazıları kamaralı hatta çok var sitelerde bakalım nasip inşallah alırım.

yol alamayacak kadar az rüzgarın olduğu zaman çok nadirdir. ancak bu iş keyif işi olduğundan seçim sizin seçiminiz. ben her ne olursa olsun yelkenliyi seçerdim. sizin seçiminiz sanırım daha çok motoryattan yana. hem yelkeni hem de motoru olan bir tekne alır ya da yaparsanız motordan çok yelkeni kullandığınızı farkedersiniz zaten :)

bakalım ikiside mükemmel ikisinide seviyorum yelkenliyide seviyorum motoryatlarıda ikisinin arasında kaldım bkalım hangisi olursa :)

---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:05 ----------

sanırsam,galiba,herhalde,büyük bi ihtimal, yelkenli :)

sonunda doğru yolu buldun demek :flower: en sessiz sakini yelkenli :) al bi beneteau bak keysine :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar