Yedek parçayı beklemek...

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Merhabalar
Malesef geçen gün ufak bi kaza yaptım motorumda hasar oluştu ve bunlardan en önemlisi gidonun sol kolunun eğilmesi oldu, neticede kaskom vardı ve karşıladı ancak gidonun ve hız göstergesi kapağının gelmesi normal koşullarda 4 haftayı bulacak ve bu arada motor yatacak yada riski alıp motoru o şekilde kullanacım ki ben bu şekilde kullanmak istemiorum, usta bu işleri bildii için bana dhl ile getirt 150-160 euro ya hepsi bir ya da birbuçık haftada gelir dedi. Tabi motorun her kuruşunu kendi cebimden karşıladıım içinde ay sonu hesaplarım karmakarışık oldu, babamız da zengin deil neticede. :silent:

Bu arada motorum kawasaki er5 2004 model,
motor konusunda yeni olduum için tabi ki bi şok yaşadım, yılların motorcuları benim bu sölediim konuyu gülerek karşılayabilir yada bu konu daha öncede açılmış olabilir ama genede sölemek istiorum, bu kadar bilinen bir firma ve özel olmayan sıradan bir motorun parçasının neden yetkili firmasında yedeği olmuor, bir tane bile bulunmuor, açıkca ben bir tüketiciyim ve zararımın mantık çerçevesi içinde en kısa sürede karşılanmasını istiorum, ama 4 hafta motorum yatacak az bir süre değil.
Eminim ki eskiden durum daha beterdi , acaba gelişmiş olan ülkelerde de durum böle mi? Yoksa parayı bastıran mı herzaman bu ülkede istediini elde edecek... :jocolor:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Metela, bu kawasaki ve distribütör firma Z-moto nun gercek yuzu motoru satarlerken bu yuzu goremezsin :pr:
Ellerinde hicbir yedek parca bulundurmuyorlar en ufak bir parcayi bile 1 ay bekliyorsun.
Distribütör olmak cok kolay degil mi yedek aprca stogun yok musteri parca isterse parasını siparis esnasında alıyorsun parcayı 1 ay sonra getiriyorsun bu ara motor yurur durumda degilse motorun yatıyor en guzeli sezonu gezileri motor zevkini kacırıyorsun. Parca fiyatları asırı pahalı sadece Er-5 in orginal sinyalini 71€ ya satıyorlar.

Metela, Tüketici yasasına göre 30 iş günü içerisinde sana bu parçayı temin etmek zorundalar bu konuyu araştırırsan sana yardımı olur diye düşünüyorum...

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Teşekkürler arkadaşlar bilgiler için, galiba hollanda dan yedek parçalar geliormuş, oradamı yaşasam bilmiorum, üzücü olan yıllardır bu ülkede iş yapan bi firma neden müşterisine bu eziyeti yapıyor onu anlamıorum... :pale:

bildiğim kadarıyla kawasaki kullanıcıları bu sorunları hep yaşıyor. merak ettiğim hiç kawasaki'nin merkezine Türkiye distribütörünü şikayet eden oldu mu, olmadıysa bir kaç mail atmak belki bi şeylerin ilk adımı olabilir..?

Süper Moderatör (BBRR)
sitede çin mallarını kötüleyen arkadaşlar bakın o öve öve bitiremediğiniz motora :farao:
aynı olayı bende yaşadım tam 2.5 ay yattı motorum ama kullanacak yedek motorum vardı fazla sallamadım :thumright:
bütün olay gelip yedek parçada tıkanıyor işte bu yüzden scoter alacaklara hussar tavsiye ediyom çünki alet yürüyor yatmıyor :cat:
bu motorunu sattımı işi biten firmaları yerden yere vuralım motor alacaklara bu olayları anlatalım bunlar başka türlü kendilerine çeki düzen vermezler bir de muhakkak yasal haklarımızı arayalım :cat:

Hussar cevik , hizli. Ama gorunus olarak biraz ufak gibi.Ozellikle arka teker kismi ve ayak koyma kismi kucuk duruyor.

Ramzeyin 125 cc lik scooteri ile karsilastiriyorum.Ramzey , hussar a gore karoseri buyuk ,ayak koyma kismi genis duruyor.

Husssar daha hafif oldugu icin ramzeyden daha cevik herhalde.

Süper Moderatör (BBRR)
bservet,
görünüş zevk işidir :bounce: mesela ben as 125 t yi çok beğendim :cat: zaten zamanında honda shadow a (scoter) hayrandım :salut: ama çok yakın bir arkadaşım çok dandik bir görünüşü var diyo :farao: burda zaten tartıştığımız konu nasıl göründüğü deil nasıl yürüdüğü :bounce:

KısacasI napIyoruz.. Kawasaki aLmIyoruz.. ALacaK arkadaşLara da en ufak bir yedek parça sorununda haftalarca belkide ayLarca bekLeyecekLerini ve çok büyük paraLar ödeyecekLerini söyLüyor ve kendiLerini bu kararLa baş başa bIrakIyoruz.. Şu yazIdan sonra heralde kelepir bile buLsam asLa kawasaki aLmam.. Asla..

Süper Moderatör (BBRR)
KısacasI napIyoruz.. Kawasaki aLmIyoruz.. ALacaK arkadaşLara da en ufak bir yedek parça sorununda haftalarca belkide ayLarca bekLeyecekLerini ve çok büyük paraLar ödeyecekLerini söyLüyor ve kendiLerini bu kararLa baş başa bIrakIyoruz.. Şu yazIdan sonra heralde kelepir bile buLsam asLa kawasaki aLmam.. Asla..
aklı başında tüketici kendini belli ediyor :cherry:

aklı başında tüketici kendini belli ediyor
aynen öyle abicim....
:thumleft: :thumleft: :thumleft: :thumleft: :thumleft: :thumleft:

BBRR' Alıntı:
sitede çin mallarını kötüleyen arkadaşlar bakın o öve öve bitiremediğiniz motora :farao:

bbrr dostum attığın taş benim kafama geldi...
tabiki hoş bir durum değil...
büyük makinalarda bu problemler olabilir diyorum...
adamların satış sonrası dangalaklıkları...
küçük hacimli motorda parça sıkıntısı pek yaşanmaz...

metela dostum senin yerinde olmak istemezdim...
ya sabır....
büyük başın derdide büyük oluyor...
honda ve yamahada 250liklerin altı makinalarda kesinlikle bir parça sorunu yaşamazsınız...
ben garanti veriyorum dostlar...
satış müdürlerinin makam odalarına baskın yaparım valla... :pl:

Süper Moderatör (BBRR)
mete ufak at bende piaggio vardı 100 cc hiç bir parçası yok piston diyon tamam hemen sipariş veririz 2 haftada burda diyo ver diyosun kapora istiyo havale yapıyosun bekliyosun iki hafta sora ne oldu diye arıyon abi bu gün yarın gelecek 2 hafta boyunca en az 10 kere daha arıyosun en sonunda iş gümrüğe takılıyo ne gümrükse mal bir türlü geçmio o gümrükten 2 ay geçiyo aradan adam en sonunda sana kaporayı geri veriyo şimdi sana sonuç 3 ay motor yattı bu arada en az 20 telefon görüşmesi iki piston parası gitti 3 ay sonunda durumda deişiklik yok ne yaptım sattım gitti alan uğraşsın :bounce:
ha bu arada bilmeyenler için söyliyeyim bir ara kawasaki türkiye distrübütörü iflas etti motor lar ve parçaları yanılmıyosam bir yıl kadar türkiyeye gelmedi bu konuda daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar muhakkak vardır

Metela' Alıntı:
..........ben bu şekilde kullanmak istemiorum, usta bu işleri bildii için bana dhl ile getirt 150-160 euro ya hepsi bir ya da birbuçık haftada gelir dedi.........

................bu konu daha öncede açılmış olabilir ama genede sölemek istiorum, bu kadar bilinen bir firma ve özel olmayan sıradan bir motorun parçasının neden yetkili firmasında yedeği olmuor, bir tane bile bulunmuor, açıkca ben bir tüketiciyim ve zararımın mantık çerçevesi içinde en kısa sürede karşılanmasını istiorum, ama 4 hafta motorum yatacak az bir süre değil.
Eminim ki eskiden durum daha beterdi , acaba gelişmiş olan ülkelerde de durum böle mi? Yoksa parayı bastıran mı herzaman bu ülkede istediini elde edecek...

Arkadaşım Sürekli yeni bir model çıkıyor.Distribitör

1-Nerden güvenerek yedek parça siparişi versin ve malını yığsın?
2-Bir mobilette bile en az 300 parça var tahminim bu belkide daha fazla senin motorun ithal ediliyor ve 70€ oluyor bu distribitör bu parça bu kadar ediyorsa parçalardan motor yapsa o motordan 10 motor parası çıkar yani bayağı zengin olup yüklemesi lazım parçayı
3-Malı alsa motorun yenisi çıksa her sene çıkıyor zaten yeni design felan mallar rafta kalır ve o malı satmadan yeni motorun yedek parçasını sipariş etmez....
diye düşünüyorum haklı değilmiyim?

bbrr dostum pıaggolar konusunda haklı olabilirsin...
ben honda ve yamaha'dan bahsetmiştim...
bu 2 markanın hep arkasındayım...
yani ayıptır söylemesi bir zamanlar(2001) bende 92model dt 125 vardı...
ona bile parça bulduk sirkecide...
düşün artık...

Süper Moderatör (BBRR)
dt 125 sınıfında çok ii bir motordur bana ait olmasada bir yaz boyunca binmiştim evet honda ve yamaha parçalarına ulaşmak mümkündür ama daha yeni bir arkadaş (isatorun) dt 125 ine gaz teli bulamadı istanbulda
Arkadaşım Sürekli yeni bir model çıkıyor.Distribitör

1-Nerden güvenerek yedek parça siparişi versin ve malını yığsın?
2-Bir mobilette bile en az 300 parça var tahminim bu belkide daha fazla senin motorun ithal ediliyor ve 70€ oluyor bu distribitör bu parça bu kadar ediyorsa parçalardan motor yapsa o motordan 10 motor parası çıkar yani bayağı zengin olup yüklemesi lazım parçayı
3-Malı alsa motorun yenisi çıksa her sene çıkıyor zaten yeni design felan mallar rafta kalır ve o malı satmadan yeni motorun yedek parçasını sipariş etmez....
diye düşünüyorum haklı değilmiyim?
devilçerkez e aynen katılıyom ticari olarak mantıklı olan bu olsada motor sahipleri için çok mantıksız bunun için en iisi parçasını kesin bulacağınız motorlara yönelmek
honda gibi (sevmesemde doğrusu bu)
hussar gibi (şu anm kullanıyorum)
ve piyasada çok satılan motorlar gibi :bounce:

bbrr hayatımcım gaz teli kolay uydurulur...
benim bulduklarım orjinaldi...
yani kıllısını aramamak da buna denir herhalde...
13-14 yaşında motora gerçek usta bir gaz teli kendi insiyatifiyle uydurur...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar