Yedek parça İşi !

Rr6

Arkadaşlar yeni Öğrencilik Dönemini bitirdim .. Önümüzdeki sene Bir motosiklet servisi açmayı düşünüyorum ama bir birikmişim yok şuan için:pale: başka iş'te yapmayı düşünmüyorum..

acaba kendimi biraz toparlamam için motosiklet yedek parça işine gersemmi diye düşünüyorum:silent: (motosikletci çevrem iyi kötü var) sizce ne dersiniz ?

sbr

yetkili servis mi açmayı düşünüyorsun yoksa kafama göre dükkan açıp parça satarım diyemi düşünüyorsun. maddi durumunu bilmiyorum ama ikisi içinde baya para lazım olur.

Paran yoksa zaten ne servis nede yedek parça dükkanı açabilirsin. iş hayatına atılmadan önce sana naçizane tavsiyem ilk önce yapmak istediğin işte belli bir süre çalışmandır.

Yetkili servis işi biraz kasar seni. Onun yerine imkan ayarlayabilirsen etrafında ki motor çeşidine göre parça alıp satsan daha iyi olur.

Rr6

motosiklet servisi derken tamir yeri açmayı düşünüyorum ama , biraz birikim yapmak için servisi açana kadar parça satıyım diyorum istanbul dışındaki servislere , ihtiyacı olanlara

20m^2 dükkanı doldurmak için bile 25-30 bin liralık yedek parça alman lazım. Çinli-honda-yamaha bütün küçük cc'lerin parçalarını satmayı düşünüyorsan tabi.

Rr6

@Mengu Benim aslında yapmak istediğim şey istanbul dışı küçük kasaba köy gibi yerlerdeki motosiklet tamiranelerine yardım etmek yani parça göndermek nasıl olur derseniz ? usta/şahıs parçayı bulamaz benden yardım ister bende çok cüzzi bir kâr koyup o parça fiyatının üzerine isteyen kişiye teslim ederim olay bu yani:rendeer:

@Mengu Benim aslında yapmak istediğim şey istanbul dışı küçük kasaba köy gibi yerlerdeki motosiklet tamiranelerine yardım etmek yani parça göndermek nasıl olur derseniz ? usta/şahıs parçayı bulamaz benden yardım ister bende çok cüzzi bir kâr koyup o parça fiyatının üzerine isteyen kişiye teslim ederim olay bu yani:rendeer:
Onlar rialli'den camgöz'den onun gibi firmalardan alıyodur parçaları. Ciddi ciddi e-ticaret işine girmeden bol bol satış yapmanız zor.

ticaret zor iş heleki 20 bin tl yoksa bi işe girilmez sermaye en onemli seydir parca olarakta birsuru fırma varken sızın satma ısınz zor olacaktır
fakat mesela yurtdısından aksesuar getirip motosıkletcılere satabılırsınız cunki akskesuar en az bulunan sey kocaman sirkecide 10 tane yedek parcacı varsa bunun 2 tanesı aksesuar satıyor onlardada sureklı stok bosaltıyor . bunun gıbı seyler

Minik bir düşünce sana.

Mengu16 demişki e-ticaret işine girmen lazım.

Kesinlikle doğru. Net üzerinden e-ticaret yapmasanda

bütün ürünleri ve fiyatları "ULAŞILABİLİR" kılman gerek.

Dükkan açacak paran yok, bü yüzden ne stok yapabilirsin

ne de ticarethane nin yükleri altına girebilirsin.

O yüzden tanıdıkların vasıtasıyla yedek parça bulabileceğin kişilerle git konuş,tanış

Kim HAngi parçaları en ucuz veriyor kalem kalem yaz gerekirse pazarlık et.

Sonra senin bi internet sitesine ihtiyacın var. Forumda "amaninmb" nickli

arkadaş var. -Konya Mt başlığında bulabilirsin- Ondan teklif al. Hatta bi kaç kişiye daha sor.

İlla ki site üzerinden satış yapmana gerek yok ptt vs kargo ile kapıda ödeme de yapabilirsin.

Bu işin ticari hukuki mali boyutunu tanıdığın bir muhasebeciyle istişare et.

Ürünleri siteye koy ve besmele ile başla işine. Biri sipariş mi verdi

koşa koşa git onu satan adama ondan al hemen kargoya. Kargoyla da anlaştın mı tmmdır.

Bak unutma Feyizoğlu nu sor herkes süper der. Bunda en büyük etken ;

hızlı kargolama yapmasıdır. Tabiki dürüstlüğü vs de çok etkili. Kim ne derse desin;

"MÜŞTERİ PARAYI VERDİĞİ ANDA ÜRÜNÜ ALMAK İSTER". Geciktirirsen o ticaretten

müşteri zevk almaz

Bu şekilde dükkan stok vs masraflarından kurtulmuş olursun.

Bi düşün maliyet hesabını yap. Senin için en önemli kısım "TEDARİKÇİLER"

Doğru tedarikçiyi bulursan bu ticaret senin için Lut Gölünde yüzmek kadar basit olur

Mali müşavir olarak deısıs'in anlattıklarından ufak bir iki bilgi vereyim sana

1- Kargo ile gönderim yapacağın için mutlaka fatura kesmen gerekicek bu yüzden ya aldığın yerden fatura kestirticeksin yada kendin kesiceksin ama müşterine tedarikçinin faturasını gönderirsen kendini bitirirsin o yüzden kendi faturanı kesmen gerekir o zamanda sana ufak bir işletme lazım en ufak işletmede gider demektir yani gene biraz birikmişin olması gerekir.

2- işletmeni kurduktan sonra kendine bir yer tutman gerekir tabi elek. su ve bunun gibi giderlerini de katman ve ufakta olsa vergi hesaplaman da gerekir

işin mali boyutu kargo ile gönderim yaptığın için şart çünkü faturasız gönderimde bulunamazsın. Bulunursan cezasına katlanmak istemezsin

bir ticarethane sahibi olarak sana tavsiyede bulunmak istiyorum.. "elin mikisiyle gerdeğe girilmez." başkasının elindeki parçayı koyup satarım veya irtibatla satarım işi yaş.. adama gidersin satmış olur.. gidersin farklı fiyat söyler akar kokar vs.. birkaç arkadaşında dediği gibi hele nakit paran yoksa kendine bu eziyeti hiç yapma.. birde deneyim olayı var.. daha önce bir işletmen oldumu? ben yahudilerin lafını kabulleniyorum artık adamlar doğru söylemiş. "3 kez batmamış adamla iş yapmayız" diyorlar.. yani esnaf saymıyorlar. ben 2 tane batırdım.. şu anki 3. kendi işim.. çok şükür bir yaramazlık yok.

ayrıca illa girecem ben bu işe dersen..e-ticaret siten benden.. bana ulaş yeter.

Denemekten zarar gelmez,iyi arastirma yaparsan ve durust hizli calisirsan mutlaka eline gecer bisiler.
Allah herkesin kismetini ayri verir.ben 2 kez batirdim is ancak ogrendigim su ticaret dendigi gibi sermayeden cok baglanti ile olur.yani cevre ile bir de durustsen olmicak is yok.tanidigim bir cok uluslararasi ticari danisman var hepsi sifir sermaye ile basladi ki ben de ayni sekilde basladim sukur her sermayemi bitrdigimde yine sifirla basladim sadece cevrem sayesinde,Hindistan'dan da herhangi birsey lazim olursa bana ulasirsan yardimci olurum.

Motosikleti
Fazer8 abs
ve en önemli etken olarak x bir kargo firmasıyla fiyat konusunda anlaş.
normal bir zarf dahi günümüzde kargo ile 10-12 tl ye gitmekte.
şayet benim yurtiçi ile olan anlaşmamda türkiyenin dört bir tarafına 3 tl ile kargo gönderiyorum

Örneğin ; Cep Telefonu yedek parça işinde bile kaliteli bir midibüs(sprinter,ducato,crafter)e sahip olman lazım ve gümrükten mal alman için 10-20 bin nakitin...
gezdiğin yerlerde kendi güvenini sağlamak için veresiye vereceksin(müşteri sağlamak)..
çıkmaz ayın son çarşambasına veresiyeler olacak eşittir:iflas,batmak..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar